MHP’Lİ İSMAİL ELİBOL, TÜRKİYE AKP’DEN KURTULMALIDIR

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı İş Adamı İsmail Elibol, Türkiye’deki Yatırımların Hepsini AKP İktidarının Yapmadığını Söyledi.

  MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı İş Adamı İsmail Elibol, Türkiye’deki Yatırımların Hepsini AKP İktidarının Yapmadığını Söyledi.    

Üretime dönük hiçbir yatırım yapılmadığını belirten Elibol, “Ekonomi rezilleri oynuyor. Biz MHP olarak ekonomiye de ilaç olabileceğimizi düşünüyoruz. Bence MHP’de bu kadrolar var” dedi.

Yaklaşık bir yıl önce Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Afyonkarahisar’ın tanınmış iş adamlarından ve Eski Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu.

“HİZMETE TALİBİM”

Kendisinin memleketi adına hizmet verebilmek amacıyla 2015 genel seçimlerinde MHP’den aday adaylığını açıkladığını ifade eden İsmail Elibol, “Ülkeme, Başta Afyon’umuza, ilçelerimize, kasaba ve köylerimize en iyi bir şekilde hizmet edeceğime inanıyorum. Bundan dolayı da Milliyetçi Hareket Partisine mensup olmaktan hem mutluyum gururluyum. Hem de onurluyum. Yaşım 40. 17 yaşından beri MHP’nin içerisindeyim. Partinin değişik kademelerinde görev aldım. 5 yıl Ticaret Odası Başkanlığı yaptım. Ülke görüşümü, Ticari görüşümü çok değiştiren çok önemli bir kurumdu burası. Yine bana ayrı bir değer kattı. Yine Dünya Tarım Makineleri İmalatçıları Birliğinde görev yaptım. Sandıklı’da çalışıp, iş yapan, para getiren birkaç esnaftan birisiyim. Bizim satışlarımızın % 90 Afyon dışarısıdır. Bundan dolayı da her dönem kurumlar vergisinde ilimizde ilk beşin içerisinde olduk. Bu tecrübelerimizi varsa eğer, hep vatandaşımız için, Afyonumuz için kullanmayı tercih ediyorum” dedi.

“ÜLKENİN BÖLÜNMESİNE KARŞIYIZ”

Afyonkarahisar’dan milletvekili olmasında en büyük sebebinin vatan aşkı olduğunun altını çizen iş adamı İsmail Elibol, “Doğu’da ve Güneydoğu’da çok sayıda birçok iş yaptığım firmalar var. Güzel insan olan Kürt kardeşlerim var. Doğu’da ve Güneydoğu’da AKP Hükümetinin ortaya attığı açılım rezilliğini tasvip etmeyen, hazmedemeyen insanlardan  birisiyim. Bayrağımız, vatanımız, dinimiz tek. Ülkenin bölünmesine karşıyız. Kimseye özerklik tanıyacak durumumuzun olmaması lazım. Ben öncelikle vatanım için milletvekili adayı oldum. Bu ülkenin geleceğine, çocuklarına güzel bir gelecek bırakmak amacıyla adaylığımı sürdürmek istiyorum” dedi.

“AKP’NİN SLOGANINDA TEHDİT VAR”

İktidar Partisinin Türkiye’de yaptığı güzel işler olduğunu, fakat benim gözümde ekonomi anlamında sınıfta kalmış bir hükümet var diyen İsmail Elibol, “Türkiye’nin dış borcu 400 bin doları aşmış durumda. 90 yıllık Cumhuriyet tarihindeki borç kadar borç yapan bir hükümet ülkeyi yönetiyor. Cari açık 62 milyar dolarları aşmış durumdadır. Çiftçi borçlu, Tarımcı borçlu, Sanayici borçlu, Memur borçlu, genel anlamda herkes borçlu. Sloganı da istikrar sürsün diye tehdit bulunan bir partinin, sanki kendilerinin iktidardan gidince kriz olacakmış havası estirmeleri çok tuhaf. Zaten 12 yıldır Türkiye ekonomisi rezilleri oynuyor. Biz MHP olarak ekonomide de ilaç olabileceğimizi düşünüyoruz. Bence MHP’de bu kadrolar var. Her partinin içerisinde çok değerli, çok saygın insanlar olduğu gibi, MHP’de de böyle kadrolar var” dedi.

“13 MİLYON KİŞİ DEVLETE SIRTINI DAYAMIŞ”

AKP Hükümetinin Türkiye’yi hazır tüketen bir toplum haline getirdiğini ifade eden İsmail Elibol, “İşsizlik parası, dul hanımlara para, gıda yardımı, kömür yardımı, yeşil kart, burs yardımı derken Türkiye 13 milyon kişi devlete sırtını dayamış bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Çalışanla, çalışmayanın maalesef ayırt edilemediği bir ülkede yaşamaya başladık. Ben toplumumuz adına çok üzülüyorum. Yolsuzluklarını veya hırsızlıklarını bilemediğimiz, hükümetinde aklamaya çalıştığı, en sonunda aklamayı başardı. Bu olayda da AKP hükümetinin insanların vicdanında aklanamadığını herkes biliyor. Çünkü vatandaş bu konuda çok rahatsız ve huzursuz. AK Parti hepimiz Müslümanız söylemini güzel icra ediyor. Dinimizden, Allah’ımızdan, Peygamberimizden ödün vermeyecek insanlarız. Ama dini siyasete alet ederek, insanların dini duygularını sömüren bir parti var karşımızda. Gayet de başarılılar” dedi.

“ÜRETİME DÖNÜK YATIRIM YOK!”

Türkiye’de hükümetin elbette yatırım yapacağını söyleyen İsmail Elibol, bu yatırımları hükümetin babasının parasıyla yapmadığını kaydetti. Türkiye’nin pek çok değerli yerinin satıldığını belirten Elibol, “Ülkede satılan bu yerlerle uzaya yol yapılırdı. Yapılan yatırımların hiç biri istihdam sağlayacak nitelikte değil. Türkiye katkı sağlayacak üretimler maalesef ülkemizde gerçekleşmiyor. Yine Afyonumuzda devletinde yaptığı yatırımlarda bile üretim anlamında kayda değer bir şey yok. İlimizde özel şirketlerin yapmış olduğu, oteller ve seralar var. Fakat Orman ve Su İşleri Bakanımıza burada bir parantez açmak gerekiyor. Benim Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde de önüne sunduğum her projeyi onayladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yani başka bir hükümette olsa bunların iki aşağısını mecbur yapacaklardı. Bu bağlamda biz MHP kadrolarıyla hazırız. Önce ülkem, sonra partim, sonra da ben varım” dedi.

“MHP’DE BEYLİK MÜCADELİSİ HAKTIR”

MHP’de çok değerli milletvekili aday adaylarının bulunduğunu ifade eden İsmail Elibol, “ Çok değerli abilerimiz, büyüklerimiz ve kardeşlerimiz var. Ne kadar çok aday adayı çıkarsa bizim partimizin zenginliğini gösterir. Ben daha çok aday adayı çıkmasını istiyorum. MHP’de beylik mücadelesi haktır. Fakat beye biat esastır. Bu yüzden o beylik mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bükemediğim bileğide öpmesini de bilirim. Partimin Afyon’da bir değil en az iki milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Hiçbir siyasi parti ülkemizde temelli kalıcı olmamıştır. Tarihte bir çok örneği de var. Zamanı gelince bunu da göreceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARIN HEPSİNİ AKP YAPMADI”

90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Demirel, Özal, Çiller ve Ecevit’in siyasi iktidarlarında hiçbir şekilde bu ülkeye yatırım yapılmamış gibi göstermenin anlamsız olduğunu söyleyen İsmail Elibol, “12 yıllık AKP iktidarında Türkiye’de yapılan yatırımları bu hükümet yapmış imajını tasvip etmiyorum. Maalesef 12 yıldır ülkede böyle bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu çok uygun bir davranış değildir. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyuyorum. Manevi birlik ve beraberliğimizin temel taşlarına dokunulmamasına önem verilmelidir. Dini duygularımızla da kesinlikle oynanmamasını istiyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Nasibimizde ne varsa o olsun. Önemli olan ülkemizin birlik ve bütünlüğüdür” dedi.

“NESİL DEĞİŞİYOR, ANLAYIŞLAR DEĞİŞİYOR”

MHP’nin Afyonkarahisar’da daha genç insanlarla yola çıkması gerektiğinin altını çizen İş Adamı İsmail Elibol, “ Türkiye’de 15-20 önceki siyasi anlayış kalmadı maalesef. Artık nesil değişiyor. Anlayışlar değişiyor. Ben ülke yönetimin ve partimizin daha çok gençlerden oluşmasını istiyorum. Daha amaçlı olan daha hedefli olan, önce vatan diyebilen bilinçteki insanların oluşması gerektiğine inanıyorum. Tepeden inme adaya da her zaman karşıyım. Hangi partiden olursa olsun. Afyon’un havasını almış. Suyunu almış. Sokağını ve kahvesini bilen insanlardan ben milletvekili olmasını istiyorum. Nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız. Ben hep dua ediyorum. Hayırlısıysa nasip et diyorum. Sıralamada da insanlar hep birinci sırayı ister. Ben de birinci sırada olmak isterim” şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri