Chp İstanbul Milletvekili Tanrıkulu'dan 'At Eti' Tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, "Türkiye'de ihale düzeninin kışlalarda askerlere at eti yedirme noktasına geldiğini görüyoruz. Dua ile uğraşacağınıza, askerlerin yemeğiyle uğraşın." dedi

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı için alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti tespit edilmesine değindi.

Bakan Canikli'den konserve et açıklaması

Milli Savunma Bakanlığına yönelik yazılı soru önergesine verilen yanıt ile bu durumun ortaya çıktığını belirten Tanrıkulu, 31 Mart 2017 tarihinde verdiği önergesine neden yaklaşık 8 ay sonra yanıt verildiğini merak ettiklerini söyledi.

Bu durumun önergeye verilen yanıttan önce kamuoyu ve askerlerle paylaşılmamasını eleştiren Tanrıkulu, yaşananın siyasi ahlaka ve vicdana da sığmayacağını ifade etti.

Tanrıkulu, konunun muhatabı firmanın 24 ayrı kışlaya daha et temin ettiğine işaret ederek, "O kışlalar neresi? Bunlarla ilgili inceleme yapılmış mıdır?" diye sordu.

Milli Savunma Bakanlığının yeterli denetim yapmadığının ortaya çıktığını ileri süren Tanrıkulu, "Türkiye'de ihale düzeninin kışlalarda askerlere at eti yedirme noktasına geldiğini görüyoruz. Dua ile uğraşacağınıza, askerlerin yemeğiyle uğraşın. Askerlerimize, kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özenden fazlasını göstermek zorundayız. Kendi evimizde yediğimizden daha iyisini onlara yedirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarının ardından Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun, KHK ile meslekten ihraç edilenlere ilişkin ilk kararlarını vermesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Tanrıkulu, komisyonunun vereceği kararların, Türkiye'de etkili bir iç hukuk yolu olup olmadığının testi niteliği taşıdığını belirtti.

Tanrıkulu, "Umarım başvuranlar açısından etkili bir iç hukuk yolu oluşturur." dedi.

Anayasa Mahkemesinin, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurusunu reddetmesiyle ilgili soru üzerine de Tanrıkulu, "Hukuka, Anayasa'ya uygun bir karar değil." görüşünü savundu.

Yüksek Mahkemenin görevi olmadığı halde gerekçeli bir hüküm kurduğunu ve masumiyet karinesini ihlal ettiğini ileri süren Tanrıkulu, kararın bireysel başvuru hakkının özüyle de bağdaşmadığını dile getirdi.

Muhabir: Seval Güler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri