Atiker Konyaspor (1-0) Adanaspor

Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Atiker Konyaspor, misafir ettiği Adanaspor'u 1-0 yendi.

 

STAT: Konya Büyükşehir Belediyesi

HAKEMLER: Barış Şimşek (xx), Serdar Diyadin (xx), Mehmet Metin (xx)

ATİKER KONYASPOR: Serkan Kırıntılı (xx)- Skubic (xx), Selim Ay (xx), Vukovic (xx), Mehmet Uslu (xx), Volkan Fındıklı (xx), Ali Çamdalı (xx), Ömer Ali (xx), Meha (xx)(Dk. 62 Milosevic x), Halil İbrahim Sönmez(xx)(Dk. 62 Bajic x), Rangelov (xx)(Dk. 85 Hadziahmetovic)

ADANASPOR: Karacic (xx)- Digao (xx), Ramos (xx), Canberk Dilaver

(xx)(Dk. 66 Ahmet Bahçivan x), Diniz (xx), Koman (xx), Bekir Yılmaz (xx)(Dk. 42 Samican Keskin x), Cem Özdemir (xx)(Dk. 54 Emre Uğur Uruç x), Tevfik Altındağ (xx), Roni (xx), Magaye (xx)

GOL: Dk.78 Vukovic (Atiker Konyaspor)

SARI KARTLAR: Selim Ay, Halil İbrahim, Ömer Ali (Atiker Konyaspor), Magaye, Cem Özdemir, Roni (Adanaspor)

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

1'inci dakikada Mehmet Uslu'nun ara pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Meha'nın sert şutunda kaleci Karacic'te kaldı.

6'ıncı dakikada Mehmet Uslu'nun sağdan kullandığı korner atışında arka kale direği önünde topla buluşan Meha'nın kafa vuruşunda yandan auta çıktı.

32'inci dakikada Volkan Fındıklı'nın uzun pasında ceza sahası önündeki Rangelov göğsüyle topu Ömer Ali'nin önüne indirdi. Ömer Ali'nin bekletmeden sert şutu kaleci Karacic'te kaldı.

36'ıncı dakikada Ramos'un pası ile ceza yayının hemen dışında topla buluşan Magaye Gueye'nin yerden sert şutunu kaleci Serkan Kırıntılı güçlükle çıkardı. Topu Vukovic uzaklaştırdı.

45'inci dakikada Mehmet Uslu'nun soldan ortasında savunmadan seken top ceza sahası içerisindeki Skubic'e geldi. Skubic, yerden pasını Rangelov'a göndermek istedi ancak araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Konyasporlu oyuncular savunma oyuncusunun elle oynadığı iddiası ile uzun süre hakeme itaraz etti.

İlk yarı düdüğünün çalmasının ardından Atiker Konyasporlu Halil İbrahim ve Magaye arasında gerginlik yaşandı. Hakem Barış Şimşek her iki oyuncuya da sarı kart verdi.

47'inci dakikada Mehmet Uslu'nun sağdan kullandığı korner atışında altıpas içerisinde topa iyi yükselen Halil İbrahim'in kafa vuruşunu kaleci Karacic kornere çeldi.

54. dakikada Skubic'in pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Ömer Ali'in yatarak şutu defans oyuncusuna çarparak direğin yanından kornere çıktı.

64'üncü dakikada soldan ceza sahasına giren Milosevic'in ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Bajic'in bekletmeden şutu üstten auta çıktı.

71'inci dakikada Emre Uğur Uruç'un savunmadan seken sert şutu ceza sahası içerisindeki Roni'nin önüne düştü. Sol çaprazdaki Roni'nin bekletmeden sert şutunu kaleci Serkan Kırıntılı güçlükle çıkardı.

78’inci dakikada Ömer Ali Şahiner’in soldan kullandığı korner atışında altı pasta topu kontrol etmek isteyen Karacic’in elinden kaçırdığı top Vukovic’in önüne düştü. Vukovic’in bekletmeden şutunda meşin yuvarlak filellerle buluştu: 1-0.

Karşılaşma Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN ARDINDAN

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-0 kazandıkları Adanaspor karşılaşması sonrası mutlu oldukları söyledi. Her galibiyetin mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Kocaman, yüksek iradeli ve doğru oyun için oyuncularına teşekkür ve tebrik etti.

‘ZOR DÖNEM’

Zor bir dönemde olduklarını belirten Kocaman şöyle dedi:

‘’Herkes için zor bir maçlar oynanıyor. Ama bizim gibi takımlar için görmediğimiz ve yaşamadığımız durumlarla karşı karşıyayız. Arka arkaya maç trafiği içerisindeyiz. Oynadığımız takımlar özellikle Avrupa'da son derece organize ve kuvvetli takımlar. Takımda bu maçların büyük bir tahribatı oluyor. Bu tahribatı yaşamadan öğrenemiyorsun. Bu bir şikayet değil. Bunları hem kulüp hem de takım olarak yaşayarak öğreneceğiz.’’

‘KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM’

Maçı kazandıkları için mutlu olduğunu da belirten Kocaman, ‘’Bugünkü oyun mental olarak daha hazır olduğumuz maçlardan birisiydi. Bu günlerin zorlu olduğunu farkında olmamız gerekiyor. Daha az hasarla atlatmak istiyorsak içerideki oyunculara desteğin daha iyi olması gerekiyor. İlk yarıda özellikle yerleşimle alakalı ciddi hatalarımız vardı. Bu da Adanaspor üzerindeki baskımızı yeteri kadar sağlamadı. Sahanın merkezinde çok yalnız kaldık. Adanaspor kestikleri toplarla hızlı ataklar yaptılar. Oyun, her an gol yeme ihtimali içinde barındırıyordu. İkinci yarıda baskıyı artırdık. Bir hata golüyle öne geçtik ve bunu korumayı başardık. Kazandığımız için mutluyum.'' dedi.

‘GELECEK İÇİN UMUTLUYUM’

Adanaspor Teknik Direktörü Krunoslav Jurcic ise maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu söyledi. Gelecek için umutlu olduğunu belirten Jurcic şöyle dedi:

‘’Bu akşamki maçta daha fazla şeyi hak ettiğimizi düşünüyorum. Beni sevindiren konu ise bugün sahada iyi şeyler göstermiş olmak. Oyuncularım elinden gelen her şeyi sahada verdi. Doğal olarak da maçı kaybettiğimiz için üzgünüm. Bizim sorumluluğumuzda olmayan bazı bedeller ödüyoruz. Bu da bazı oyuncuların hazırlık dönemlerini geçirmemiş olması. Buna bağlı sahada sakatlıklar yaşayabiliyoruz. Maçta 3 değişikliği de buna bağlı zorunluluktan yaptık. Bu tür değişiklikler sahada rotasyonu da getiriyor. Doğal olarak da takımın iskeletini bozuyor. Bugün sahada gösterdiğimiz şey bana gelecek için umut veriyor. Puan kazanmak için de umutluyum. Konyaspor’u tebrik ediyorum.’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri