Beşiktaş (2-1) Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Bursaspor'u 2 - 1 mağlup etti.


Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlıların gollerini 52 ve 65. dakikalarda penaltıdan Cenk Tosun kaydetti. Bursaspor'un tek golü ise 90. dakikada Emre Taşdemir'den geldi.

Öte yandan kulübedeki Bursasporlu futbolcu Sercan Yıldırım, hakeme itirazdan dolayı çift sarıdan kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla Siyah-beyazlılar puanını 32'ye yükselterek, aynı puanda olan Medipol Başakşehir'le liderliğe ortak oldu. Bursaspor ise 24 puanda kaldı.

MAÇIN ARDINDAN

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, ''Hakemin verdiği kararlar ile ilgili şu anda ben bir şey söyleyemem. Tabii yayında seyrettikten sonra daha net karar verebilirim ama bence birinci penaltı herhalde çizginin dışındaydı. İkinci için yorum yapamayacağım. Bence ucuz penaltılardı. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum" dedi.

'Marcelo'nun pozisyonunda takımınızın kırmızı kart beklentisi vardı' sözleri üzerine Başkan Ay, ''Marcelo'nun pozisyonunu görmedim. Harun için şunu söyleyebilirim; gördüğüm, tanıdığım en iyi futbolculardan bir tanesi. Afedersiniz bir tabir vardır 'artistik hareket' diye o hareketi yapmamıştır, bence o kırmızı kart olması lazım'' diye konuştu.

''PENALTI GOLÜNÜ YİYİNCE BİRAZ TAKIM DİSİPLİNİNDEN UZAKLAŞTIK''

İlk yarı gayet güzel oynadıklarını kaydeden Ali Ay, ''Penaltı golünü yiyince biraz takım disiplininden uzaklaştık. Onun için maalesef 2-1 mağlubiyet aldık. Taraftarlarıma teşekkür ediyorum. Gayet güzel geldiler maçlarını seyrettiler, Bursaspor'u desteklediler, çok da fazla bir şey yoktu. İnşallah biz de bundan sonra Beşiktaş taraftarını Bursa'ya bekliyoruz. 21. YY'da taraftarın yasaklanmaması lazım. Herkes gelsin takımlarını desteklesinler ve güle oynaya evlerine gitsinler. Artık bu işi bir savaşa çevirmememiz lazım. Neticede bu futbol festival havasında, eğlence havasında geçmesi lazım" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ta İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ile Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi, yaptığı açıklamada, ''Önemli olan kazanmak. Üç puanı alan takım olarak ayrılıyoruz, bizim için çok iyi. Önümüzde koca bir sezon var. Çok şey değişecektir, rota çizmek için çok erken. Önemli olan sezon bittiğinde nerede olduğunuzdur'' dedi.

''ÇOK FAZLA FUTBOLCU ARAMIYORUZ''

3 pozisyona oyuncu baktıklarının sorulması üzerine Çebi, ''Çok fazla futbolcu aramıyoruz. Pozisyon açıklayamam. Futbol oynayan arkadaşlarımız var. 1 ya da 2 olur. Kimsenin negatif etkilenmesini istemiyorum hepsi takım ruhuyla mücadele etmeleri gereken bir süreçteler'' diye konuştu.

''HAKEM KARARLARINDA BİR YANLIŞLIK YOK''

Hakem kararlarında bir yanlışlık olmadığını ifade eden Ahmet Nur Çebi, ''Sürekli olarak hakem kararı tartışan bir yönetici olmak istemiyorum. Beşiktaş'ın da bunu çok tartışmasını istemiyorum ama Kiev'deki maç bunun dışında. Orası bir katliamdı. Ufak tefek hakem hataları bugün bizim lehimize, yarın başkasının lehine... Lig maratonu uzun kendini kapatabilir. Dinamo Kiev maçının ikinci bir tekrarı yok ve orada bir katliam oldu. O bir faciaydı" dedi.

Dinamo Kiev maçı ile alakalı UEFA'ya bir şikayetleri olacak mı diye sorulan Çebi, ''Bir yönetim kurulu toplantısında alınacak karara göre hareket edilecek'' diye cevap verdi.

''DÜDÜK ÇALDIĞINDA ÇOCUKLARIN HALETİ RUHİYETİ YERİNE GELDİĞİNİ GÖSTERİYOR''

Beşiktaş'ta havanın yerine geldiğini düşündüğünü söyleyen Ahmet Nur Çebi, şöyle konuştu:

''Düdük çaldığında çocukların haleti ruhiyeti yerine geldiğini gösteriyor. Kolay olmadı tabii ki. Haksız yere yenildiğiniz bir maç ve ipin ucundan dönüyorsunuz. Çocuklar için çok zordu. Toparlamaya çalıştık abi ve ikinci başkanları olarak katkı vermem gerekiyordu bunu yaptım. Onların da içinde vardı, onların içinde olmasa siz ne yapsanız toparlayamazsınız.''

AHMET ÜRKMEZGİL: ''TARAFTARLARIN GELMESİ VE SAĞLIKLI BİR MAÇIN OYNANMASI GALİBİYETTEN DAHA ÖNEMLİYDİ BİZİM İÇİN''

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ise, ''Bizim için ve Bursaspor için en önemli olan kısmı yıllar sonra rakip taraftarların gelmesi ve sağlıklı bir maçın oynanmasıydı. Bu galibiyetten daha önemliydi bizim için. Hiçbir problem olmayan keyifli maç yapıldı. Başkan Ali bey ve yönetim kurulundaki arkadaşları ağırladık. Onlar da mutlu oldular. Güzel ve hoş ağırlanmaktan mutlu olduklarını söylediler'' dedi.

''SAHADA ÇOK İYİ FUTBOL OLMAYABİLİR AMA ÇOK COŞKULU BİR BEŞİKTAŞ VARDI''

Maçta önemli bir sıkıntı olmadığını ve galip geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Ürkmezgil, ''Sahada çok iyi futbol olmayabilir ama çok coşkulu bir Beşiktaş vardı. Orada hakemle yaşadığımız katliamın sonucunda oradan bu şekilde çıkmamız Beşiktaş'ın ve oyuncularımızın büyüklüğüdür diye düşünüyorum. Hakemin düzgün maç yönettiğini düşünüyorum. Penaltılar tartışmaya açık değildi. Gördüğüm kadarıyla itiraz da olmadı oyunculardan'' diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolculardan Tolgay Arsaln ile Cenk Tosun, Bursaspor galibiyeti ardından açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı futbolcu Tolgay Arslan, maç hakkında yaptığı açıklamada, ''İkinci yarıya az baskılı başladık, galibiyeti hakettik. Hoca beni nereye koyarsa oynamam lazım elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Tabii biraz geriden gelirsem kendimi daha iyi hissediyorum. Ama dediğim gibi hoca beni nerede kullanırsa elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum'' dedi.

''BENCE İKİSİ DE PENALTI''

Beşiktaş'ın bulduğu 2 penaltı hakkında konuşan Tolgay, ''ben de biraz önce gördüm. Bence ikisi de penaltı. Çok baskılı başladık, onlar olmasaydı galiba başka pozisyonlara girerdik. Yavaş yavaş bu Kiev maçından sonra kendimizi toparladık. Bizim için çok önemli bir maçtı bu'' diye konuştu.

''İYİ BİR İLK DEVRE GEÇİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM''

Bursaspor karşıısnda alınan galibiyetin kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydeden Tolgay, ''Zor bir maç olacağını biliyorduk. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum bizi çok desteklediler bugün. Dediğim gibi 3 puanı hak ettik. Ligde 2 maçımız kaldı, onları da almak istiyoruz. Ondan sonra bir devre arasına gireceğiz. İyi bir ilk devre geçirdiğimizi düşünüyorum. Ama dediğim gibi o 2 maçı kazanalım sonra tatile ihtiyacımız var.

Beşiktaş'ın kaçıncı haftada liderlik koltuğuna oturacağının sorulması üzerine Tolgay, şöyle yanıt verdi: ''34'üncü hafta. O yeterli bize''

CENK TOSUN: '' SKORUN RAHATLIĞIYLA SAÇMA SAPAN BİR GOL YEDİK''

Beşiktaş'ın 2 golünü de kaydeden atan Cenk Tosun ise "Bugünkü maçın önemini herkes biliyordu. Ligde üst üste iki beraberlik aldıktan sonra buradan 3 puanla ayrılmak istiyorduk. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. 90 dakika maçın hakimiyeti bizdeydi. Skorun rahatlığıyla saçma sapan bir gol yedik. Medipol Başakşehir'in puan kaybettiği haftada yenmemiz güzel oldu. Devre arasına kadar puan kaybetmeden ilk yarıyı bitirmek istiyoruz" dedi.

''İKİNCİ DEVREDE DE İLK YARIDAKİ PERFORMANSI VERMEK İSTİYORUZ''

İdmanlardan ardından penaltı vuruşu çalıştığını ifade eden Cenk Tosun, ''Herkes yüksek moralle, yüzde yüzüyle oynuyor. Devre arası bize iyi gelecek. İkinci devrede de ilk yarıdaki performansı vermek istiyoruz. İdmanlardan sonra da denediğim bir penaltı şutu. Bugün ikisinde de top ayağıma tam oturdu. Sert vurduğum için ikinci penaltıyı alamadı kaleci. Penlatıyı kaleciye göre çalışmam kendime göre çalışırım. Milli takımda Harun'la bu konuyu konuşuyorduk evet kurtarıyorsun ama sen daha bana karşı oynamadın diye ona takılmıştım. Maçtan sonra da beni tebrik etti. Çok iyi bir kaleci önü açık o da güzel yerlere gelir'' dedi.

''ÖN TARAFTA BÜTÜN POZİSYONLARDA OYNAMAM BENİM İÇİN BİR ARTI''

Ön tarafta bütün pozisyonlarda oynamasının kendisi açısından bir artı olduğunu söyleyen Cenk, ''Bazen önde bazen kanatta oynamanın avantaj olduğunu düşünüyorum. Ben iki pozisyonda da oynamayı seviyorum. Yıllardır oynadığım için pivot forvet oynamayı daha çok seviyorum ama hocanın kararı bu, ikisini de yerine getirmeye çalışıyorum'' diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri