Çek Cumhuriyeti - Türkiye Maçının Ardından

SERCAN SAPANATAN - PRAG / DHATürkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili duyduğu üzüntüyü belirten Terim, Çek Cumhuriyeti maçı...

SERCAN SAPANATAN - PRAG / DHA

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.


Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili duyduğu üzüntüyü belirten Terim, Çek Cumhuriyeti maçı ve alınan sonuçla ilgili bir değerlendirme yapamayacağını söyledi.


"Benim yerimde siz olsanız konuşur musunuz, sevinebilir misiniz?" diyen Terim, "Dolayısıyla bana anlayış göstereceğinizi düşünüyorum. Allah ülkeme bir daha böyle şeyler göstermesin. Futbolla ilgili çok konuşuruz, dertleşiriz. Bunları telafi ederiz ama kaybedilen canları telafi edemiyoruz maalesef. Biz de bu ülkenin bir parçasıyız. Keşke herkese bu galibiyeti hediye edeceğimiz bir ortam olsaydı. Kusura bakmayın. Ne keyfim var, ne eğlenecek halimiz var, ne de sorulara cevap verebilirim. Buradan İzlanda maçına gidiyoruz işte. Allah hepimizin, ülkemizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.


Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba ise, ilk yarıda daha dengeli bir futbol ortaya koyduklarını ifade ederek, "İkinci yarı başladığında 2-3 pozisyon yakaladık ama olumlu sonuçlanmadı. Penaltıdan yediğimiz gol sonrası Türkiye, tecrübesiyle maçı istediği gibi sonuçlandırdı" dedi.


Vrba, sözlerini şöyle sürdürdü;


"Türkiye, buradaki maçta daha başarılıydı ve biz ise ilk maçtan çok daha kötü oynadık. Belki bugün başarılı bir günümüz değildi. Güçlü bir rakiple karşılaştık ve istediğimiz pozisyonları bulamadık. Penaltı, hakem düdüğü çaldığı zaman penaltıdır. Değerlendirme yapmak istemiyorum."


Tribünlerdeki Türk taraftarların çokluğuyla ilgili bir soru üzerine de Vrba, "Benim için sürpriz oldu ama atmosfer gerçekten çok güzeldi" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri