Fenerbahçe (2-0) Zorya Luhansk

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta maçında Ukrayna'nın Zorya Luhansk takımını 2 - 0 mağlup etti.


Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 59. dakikada Miroslav Stoch ve 67. dakikada Simon Kjaer kaydetti. Konuk ekipten Eduard Sobol, 90+3. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetle puanını 10'a yükselterek liderliğini koruyan Fenerbahçe, tur için önemli bir avantaj yakaladı. Zorya Luhansk ise 2 puanla son sırada bulunuyor.

Grupta bu akşam oynanacak diğer maçta ise 6 puanlı Manchester United, 7 puanlı Feyenoord'u konuk edecek.

MAÇIN ARDINDAN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcının açıklamaları şöyle;

"İkinci yarı iyiydik. İlk yarıdaki futboldan mutlu değilim. Takımım ilk yarı kazanma isteğini göstermedi. İkinci yarıda rakibin kolay oyununu durdurduk ve galibiyeti hak ettik. Pazar günü bizi bekleyen önemli bir maç daha var. Feyenoord maçını konuşmak için erken. Öncesinde oynayacağımız üç maç var.

Kimin oynadığı ve kimin gol attığından önemlisi galibiyet. En önemlisi de takım içindeki dengeler. Her maç için bakacağım. Galibiyet için en iyi on bir sahada olacak. Pazar günkü maç için van Persie yedek kulübesindeydi. O yüzden Emenike oyundaydı. Oynamasa bile parasını alıyor ve fit olmalı. Bu şansı bulduğunda biraz daha fazlasını göstermeli.

Stoch her zaman yüzde yüzünü veriyor. Antrenmanlarda bunu yapıyor ve kulübede bile kendini yargılamıyor. Golün dışında da iyi işler çıkardı. Takıma verdiği katıdan dolayı mutluyum.

6 maçtır yenilmiyoruz ve en önemlisi bu. Takımımız iyi performans gösteriyor, ilk yarı hariç. Pazar günü bizi bekleyen bir maç var. Maç maç gitmeliyiz. Nereye kadar gideceğiz onu göreceğiz."

Ukrayna ekibi Zorya Luhansk'ın teknik direktörü Yuri Vernydub, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Yuri Vernydub, "Bugün seyirci olarak sahada bulunan her taraftara teşekkür ediyorum. Fenerbahçe taraftarı müthişti. Biz de iyi bir oyun çıkarmak istedik. İlk ayrı gerçekten çok gurur duyduğumuz pozisyonlar yakaladı oyuncularım. Gol yedik daha sonra ve bu üzücü. 2-0 yenildik ama gol atmak da istedik. Bu bir spordur ve gerçekten biri kazandığı zaman biri kaybedecektir. Dolayısıyla Fenerbahçe ve taraftarları tebrik etmek istiyorum. Başarılı olsunlar ve Fenerbahçe'nin finale kadar yolu açık olsun" dedi.
Ukraynalı teknik adam, Manchester United maçında statlarının dolu olacağını ifade ederek, "Taraftarımız yanımızda olacak. Daha iyi daha güçlü olacağız. Kaybetmemek istiyoruz. Kaybetmezsek de Fenerbahçe'ye yarayacaktır bu. Fenerbahçe buna layık. Fenerbahçe gibi yıldız bir takımla oynamak zor, risk bu tabi" şeklinde konuştu.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri