Galatasaray Seriye Bağladı: Osmanlıspor (1-3) Galatasaray

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu ikinci hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Osmanlıspor'u 3-1 mağlup etti.

 

STAT: Osmanlı Stadyumu

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, İlker Takpak

OSMANLISPOR: Hakan Arıkan, Avdija Vrsajevic, Andreas Maxsö, Numan Çürüksu, Tiago Pinto, Raheem Lawal (Dk. 67 Özer Hurmacı), Musa Çağıran (Dk. 46 Adrien Regattin), Tugay Kaçar, Serdar Gürler, Umar Aminu (Dk. 86 Umut Nayir), Hasan Kılıç

GALATASARAY: Fernando Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Martin Linnes, Fernando Reges, Tolga Ciğerci, Badou Ndiaye (Dk. 82 Selçuk İnan), Garry Rodrigues (Dk. 73 Yasin Öztekin), Younes Belhanda, Bafetimbi Gomis (Dk. 87 Eren Derdiyok)

SARI KARTLAR: Dk. 52 Hasan Kılıç, Dk. 71 Avdija Vrsajevic (Osmanlıspor) - Dk. 65 Badou Ndiaye, Dk. 75. Fernando Reges (Galatasaray)

KIRMIZI KART: -

GOLLER: Dk. 58 Serdar Gürler (Osmanlıspor) - Dk. 14 Maicon, Dk. 31 Bafetimbi Gomis, Dk. 56 Tolga Ciğerci

Osmanlı Stadyumu'nda oynanan mücadeleye sarı-kırmızılı ekip etkili başladı. 14. dakikada Younes Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda seken top Maicon'a geldi ve Brezilyalı oyuncu düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Maçın 31. dakikasında sahneye Gomis çıktı. Rodrigues'in sağ kanattan sert çevirdiği topa sert bir vuruş yapan Gomis, farkı 2'ye çıkarttı. İlk yarı da bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısına da iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılılar, Tolga Ciğerci'nin golüyle durumu 3-0'a getirdi.

Bu gol sonrası baskısı artan Osmanlıspor, 58. dakikada Serdar Gürler ile farkı 2'ye indirdi.

Ankara ekibi maçın kalan bölümünde birçok fırsattan yararlanamazken, maç da 3-1'lik Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray ligdeki ikinci maçında ikinci galibiyetine ulaşırken, Osmanlıspor ikinci maçında da puan alamadı.

MAÇIN ARDINDAN

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, maçın ardından Osmanlı Stadyumu'nda basın mensuplarının karşısına çıktı.

"MAÇIN BELLİ BİR BÖLÜMÜNDE İSTEDİKLERİMİZİ YAPAMADIK"

Maçı 3-1 kazanan takımını tebrik ederek sözlerine başlayan Hırvat çalıştırıcı, "İlk maçta gösterdiğimizi doğru mantaliteyi bu maça da taşımamız çok önemliydi. Güzel bir ilk yarı geçirdik. İkinci yarı hem biz, hem de Osmanlıspor oyunda bazı şeyleri değiştirdi" diye konuştu.

Maçın belli bir bölümünde istediklerini sahaya yansıtamadıklarını söyleyen Tudor, "Maç daha çok açılmaya başladı. İki, üç tane kontra atağa çıktık ancak gole çeviremedik. Sonra dönüşünde Muslera'nın çok güzel bir kurtarışı vardı. Ne yazık ki bizi sinirlendiren bir olay yaşandı ve duran toptan yine gol yedik. Çalışmaya devam etmeliyiz mesajını verebilirim" açıklamasını yaptı.

"SİVAS MAÇINDA DA AYNI MANTALİTEYLE SAHADA OLACAĞIZ"

Sivasspor maçında da aynı mantaliteyi sahaya yansıtmak istediklerini söyleyen Igor Tudor, "Şu an da bir hoca olarak düşündüğüm tek şey, bu takımı nasıl daha iyi yerlere getirebileceğim. Önümüzde Sivasspor maçı var. Aynı bu iki maçta gösterdiğimiz mantaliteyi orada nasıl sürdürebiliriz. Öte yandan en önemli nokta duran toplardan nasıl gol yemeyiz. Duran toptan gol yemediğimiz zaman bu beni çok mutlu edecek" diyerek sözlerini noktaladı.

BÜLENT UYGUN: "İLK YARIYI OYNANMAMIŞ KABUL EDİYORUM"

Osmanlıspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, maç sonrası basın toplantısında konuştu.

Maçı kazanan Galatasaray'ı tebrik ederek sözlerine başlayan Bülent Uygun, "İlk yarıyı bizim için oynanmamış kabul ediyorum. Rakibimizin tepkisine karşılık veremedik. İkinci yarıda oynadığımız futbol ise bizleri gelecek adına umutlandırdı" diye konuştu. Maçın kırılma anı olarak, Regattin ve Serdar Gürler'in ikinci yarıda kaçırdığı golleri gösteren Uygun, "Bu takımdan 11 futbolcu ayrıldı. Gerçekleştireceğimiz transferlerle daha iyi bir Osmanlıspor izlettireceğiz. Tugay Kacar'ın, bugün sahanın en fazla koşan futbolcularındandı. Tugay'ın, bu kadar az Türk futbolcunun olduğu ortamda A Milli Takım'a göz kırptığını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Cenk Ergün, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın böyle bir performans göstermesini beklediklerini söyleyen Ergün, "Bu duruma en az şaşıran bizleriz. Çünkü bizim beklediğimiz böyle bir Galatasaray'dı. Teknik ekibimizin ve yönetimimizin de onayı ve tercihleriyle özellikle bu takımı kurabilmek için çok büyük çalışma yaptık. Ve arkadaşlar da ellerinden geleni gösteriyorlar. Bunun yanında haklarını yemeyelim; Muslera, Tolga, Serdar, Martin, Selçuk ve Eren geçen hafta oyuna giren Sinan da daha önce gösterdikleri performansın çok üstünde performanslar gösterdiler. Takım olarak iyi bir uyumları ve birlikte oynamaktan keyif alıyorlar. Bize ve tribünlere de keyif veriyorlar. Umarım haftalar geçtikçe fizik kalite de yükseldikçe daha da iyi bir Galatasaray olacak" diye konuştu.

Her maçın bir final olduğunu hatırlatan Cenk Ergün, "Futbolda geçmiş yok. "Keşke'lerle, "ah'larla, "vah'larla olmuyor. 34 maç dedik, 33 dedik, şimdi 32 kaldı. Bizim için her maç bir final. Ve her maçı kazanacağız" dedi.

Son olarak transfere değinen Ergün, "Transferlerle ilgili en son konuştuğumuzdan bu yana çok gelişme yok. Çok fazla beklenti yaratmayalım" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Maicon, Osmanlıspor mücadelesi sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Karşılaşma ile ilgili olarak konuşan Maicon, "Çok önemli bir 3 puan aldık. Deplasmanda alınmış bir 3 puan çok önemli. Gol atarak bu galibiyete katkıda bulunduğum için çok mutluyum" dedi.

Defansif olarak tüm oyunculara ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Brezilyalı oyuncu, "Sadece Serdar Aziz değil bu anlamda tüm takımı kutlamak gerek. Defansif olarak bütün oyunculara ihtiyacımız var. Bazı vermememiz gereken pozisyonlar verdik. Defansif olarak büyük takım olsanız da fedakarlık yapmanız gerekiyor" diye konuştu.

Fernando'nun çok önemli bir futbolcuolduğunu söyleyen Maicon, "Defansın önünde öyle bir futbolcunun olması stoper olarak bizi rahatlatıyor" ifadelerini kullandı.

Son olarak 3 numarayı giymesi hakkında konuşan deneyimli stoper, "Bülent Korkmaz'ın nasıl bir efsane olduğunu bana anlattılar. Umarım bu formanın hakkını veririm" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Galatasaray'ın Osmanlıspor'dan kadrosuna kattığı Badou Ndiaye mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Eski takımına karşı oynamasını değerlendiren Ndiaye, "Eski takımıma karşı mücadele ettim. Enteresan bir duygu. Ama şu anda Galatasaray için forma giyiyorum ve elimden geleni yapıyorum. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Beraber mücadele ederek ve iyi oynayarak kazandık. İyi bir ruh ortaya koyduk ve güzel bir galibiyet oldu" diye konuştu.

Galatasaray taraftarı ile olan ilişkisi hakkında konuşan Ndiaye, "Taraftarla olan ilişkim her geçen maç daha da iyi olacak" dedi.

Son olarak Tolga Ciğerci'nin performansı ile ilgili konuşan 26 yaşındaki oyuncu, "Tolga'nın ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Attığı goller kendine güveni için çok önemli. Umarım bu şekilde devam eder" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Galatasaray'ın yeni transferi Mariano, Osmanlıspor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Bütün takımı tebrik ederek sözlerine başlayan Brezilyalı oyuncu, "Hak ettiğimiz bir 3 puan aldık" dedi.

Garry Rodrigues ile arasında bir uyum olduğunu söyleyen Mariano, "İyi bir uyumumuz var. Bu, konuştuğumuz dille de alakalı. O da Portekizce konuşuyor ve bu da bize çok yardımcı oluyor" diyerek sözlerini tamamladı.

 

YÖNETİM, TARAFTAR VE CAMİA TAKIMIN İKİDE İKİ YAPMASINDAN SON DERECE MEMNUN

Ligin ilk haftasında içerde Kayserispor'u 4-1 ardından Başkent'te Osmanlıspor'u 3-1 ile geçen Galatasaray'da neşeli günler sürüyor. Yeni transferlerle birlikte ortaya konan futbol Teknik Direktör Tudor'u memnun ederken, Hırvat hoca 65'inci dakikadan sonra oyundan düşme sinyallerini de araştırmaya başladı

KİMSEYE KÜS DEĞİLİM

Maçtan sonra yakın çevresine taraftarın kendisini tribüne çağırmasını değerlendiren Igor Tudor, "Kimseyle küs değilim. Önlerinde bu takımı alkışlayacakları çok günleri var " dedi.

BELHANDA'YA ZAMAN GEREK

Belhanda'nın diğer takım arkadaşlarının seviyesine ulaşmasının biraz zaman alacağını ifade eden Tudor, "Herkes koşar ve yardımlaşırsa sorun kalmaz. Benim istediğim de bu" diye konuştu.

ÖZBEK'İN DEDİĞİ GERÇEKLEŞİYOR

Divan Kurulu toplantısında, "Tribünler dolsun, buradan kimse sağ çıkamaz" diyen Başkan Dursun Özbek'in hayali de gerçekleşmek üzere. İki maçta altı puan toplayan yeni Galatasaray'ı izlemek için taraftarlar sosyal medyadan, "Sivasspor maçında boş yer kalmasın" sloganı ile cuma günü oynanacak maç için örgütlenmeye başladı

GOMİŞ MÜTHİŞ ADAM

Osmanlıspor "a attığı müthiş şutla iki maçta üç gole ulaşan Gomis" e de övgüler yağıyor. Başkan Özbek, "Size Podolski'yi aratmaz" demiştim sözleriyle transferin ne kadar isabetli olduğunu söylüyor.

NİHAYET SERDAR AZİZ

Geçen yıl sakatlık sorunu ile hem takımından hem de Milli Takımdan uzaklaşan Serdar Aziz'in Maicon'la iyi bir ikili olmalarını Tudor'u memnun eden bir başka husus. Serdar'ın Ukrayna ve Hırvatistan maçların için Milli Takıma çağrılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri