Katar - Türkiye Maçının Ardından (1)

KATAR ile Türkiye arasında oynanan ve 2-1 A Milli Takım'ın lehine sonuçlanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ali Dürüst, "Yapmamız gerekenleri yaptık. Fransa'ya gideceğiz" dedi.Dürüst, "Tabi hazırlık...

KATAR ile Türkiye arasında oynanan ve 2-1 A Milli Takım'ın lehine sonuçlanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ali Dürüst, "Yapmamız gerekenleri yaptık. Fransa'ya gideceğiz" dedi.


Dürüst, "Tabi hazırlık maçlarının konsantrasyonları az oluyor. Buna rağmen kazandık. Özellikle ikinci yarı yapmamaız gerekenleri yaptık. Fransa'ya gideceğiz. Onun için hazırlıklar devam edecek. İnşallah orada bu sonuçalrı almak lazım. Salı günü Yunanistan ile bir hazırlık maçımız var. Şubat ayı içerisinde iki maçımız daha olacak" diye konuştu.

ARDA TURAN: "MAÇA KÖTÜ BAŞLAYIP, İYİ BİTİRDİK"


Maça kötü başlayıp, iyi bitirdiklerini ifade eden kaptan Arda Turan, "Tabi birazda gitmenin rahatlığı vardı. İki takım adına faydalı bir maç oldu. Katar takımıda gayet iyi bir takım. Önümüze bakacağız artık" şeklinde konuştu.


Katar'daki hava durumu ile ilgili de konuşan Arda, "Normal tabi. Farklı iklimler ve mevsimler. Ama önemli olan galibiyetti. Katar'ı da tebrik ediyorum. Hem dünya kupasını aldıklarından dolayı hem de bizi ağırlamalarından dolayı. Çok güzel misafirperverlik gösterdiler" dedi.

CENK TOSUN: "HAK EDİP YENDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"


A Milli Futbol Takımı'nın golcü futbolcusu Cenk Tosun, "Buraya gelip yenip de ayrılmak bizi çok mutlu etti. Çünkü bir senedir maç kaybetmiyoruz. Herkes bizden umudu kestiğinde sonra biz geri dönüşü başarıp Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi başardık. Bugünkü maçta da belki iyi başlayamadık maalesef ama hava şartlarına uyum sağlamak için, zemin de çok iyi değildi. Katar bizden belki fazla pozisyona girdi ama ikinci devre özellikle golden sonra biz daha iyi oynadık. Maçın hakimi bizdik. Hak edip yendiğimizi düşünüyorum" dedi.

HAKAN ÇALHANOĞLU: "KAZANMAYI KENDİMİZE ALIŞKANLIK YAPMAK İSTİYORUZ"


Katar maçının ardından açıklamalarda bulunan Hakan Çalhanoğlu, "Onları biraz alttan aldık sanırım. Şanslarımızı değerlendiremedik. Geriye düşmek iyi değil sonuçta. İkinci yarı hoca doğru değişikler yaptı. İki golü bulup maçı kazanmamız güzel oldu. Her maç bizim için önemli. Kazanmayı kendimize alışkanlık yapmak istiyoruz" diye konuştu.


Yunus Mallı ile ilgili de konuşan Çalhanoğlu, "Yunus'u tebrik ederim. İlk maçını yaptı. Ne mutlu bize, ülkemize ve kendisine. İnşallah ondan daha çok şeyler görürüz. Ona inanıyorum ve kendisi iyi bir oyuncu. Bizim için de çok önemli olacak" ifadelerini kullandı.

YUNUS MALLI: "BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN İLK ADIMI ATMAKTI"


Müsabakanın ikinci yarısında Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna giren Yunus Mallı ise "İlk maçımda heyecan vardı ama benim için önemli olan ilk adımı atmaktı. Maçı da kazandık o yüzden mutluyuz" dedi.


Mallı, "Fatih hoca, Almanya'ya geldiğinde konuştuk ve tanıştık. Orada bende kendisine seve seve Türkiye için oynayacağımı söyledim. Fatih Terim'in beni istemesi beni gururlandırdı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı işlemleri bittikten sonra kampa yetiştim ve şu an burada olduğum için çok mutluyum. Umarım Fransa'da ben olurum. Ama tabii öncesi kendimi kanıtlamam gerekiyor. Kendi takımımda Mainz'da da iyi oyunumu sürdürmem gerekiyor. Şu zamana kadar olan performansımı sürdürebilirsem Fransa'ya giden kadroda olurum" ifadelerinin kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri