M. Başakşehir (2-1) Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Medipol Başakşehir'e deplasmanda 2-1 yenilen Fenerbahçe, son iki haftaya girilirken lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde kaldı.


Sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Vitor Pereira son 4 lig maçındaki ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Galatasaray, Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor ve Gaziantepspor mücadelelerindeki kadro ile Medipol Başakşehir maçına çıkan sarı-lacivertli ekipte kaleyi Volkan Demirel korurken, savunma dörtlüsünde Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım yer aldı. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza, kanatlarda Alper Potuk ve Volkan Şen, forvet arkasında Luis Nani, ileri uçta da Robin van Persie görev aldı.

MEHMET TOPAL 2'NCİ KEZ DALYA DEDİ

Medipol Başakşehir karşısındaki Fenerbahçe'de Mehmet Topal, 200'üncü lig maçına çıktı. Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe formaları ile sahaya çıkan Mehmet Topal, 2'nci dalyasına Medipol Başakşehir karşısında çıktı. Topal, Galatasaray forması ile 82, Fenerbahçe forması ile de 118'inci maçına çıktı.

EMRE BELÖZOĞLU İLK 11'DE YER ALDI

Gençlerbirliği ile geçtiğimiz hafta mücadele ederken sakatlanan ve oyundan çıkan turuncu-lacivertli oyuncu Emre Belözoğlu, eski takımı karşısında ilk 11'de yer aldı. Emre Belözoğlu'nun yanı sıra Bekir İrtegün de eski takımına karşı sahada.

VOLKAN DEMİREL - YALÇIN AYHAN DARGINLIĞI DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel ile Medipol Başakşehirli futbolcu Yalçın Ayhan arasındaki dargınlık devam ediyor. Mücadele öncesi seremonide Volkan ve Yalçın yine tokalaşmadı.

24 Şubat 2013'te Kasımpaşa forması giyen Yalçın Ayhan'ın ile Volkan Demirel arasında gerginlik yaşandı ve sonraki mücadelelerde iki futbolcu yapılan seremonilerde el sıkışmadı.

STAT DOLMADI

Medipol Başakişehir ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede stat dolmadı. 17 bin 300 kişi kapasiteli Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki mücadeleye iki takım taraftarları ilgi göstermedi.


11'ler şu şekilde:

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Visca, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Doka, Mossoro, Mehmet Batdal


Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Nani, Robin van Persie

 

Karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 60 ve 65. dakikalarda Edin Visca kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 80. dakikada Mehmet Topal attı.

Öte yandan Sarı-lacivertli futbolcu Robin van Persie, 77. dakikada kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Bu mağlubiyetle Fenerbahçe, son iki haftaya girilirken lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde kaldı. Medipol Başakşehir ise 53 puanla 4. sıraya yükseldi.

MAÇIN ARDINDAN

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Avcı, "Bugün oyunun özellikle iki taraf adına da rakibin kenarları oyunu belirliyordu. Fenerbahçe'de bunları analiz ettik. Aynı zamanda bizim için de kenar oyuncularımızın oyundaki aktifliği ve bununla ilgili planlarımız son derece önemliydi. Bu ligin düşen topu en fazla alan takımı birinci sırasında bizim takım ikinci takımı Fenerbahçe'ydi. Bugün genel olarak oyunu set oynayan ve bugün itibariyle rakibe baskıyla başlayan, rakibi uzun direkt oyuna teşvik eden ve düşen topu alan bir kimlikle sahaya çıktık. Oyunun başında golü bulabilirdik. Oyunun ilk yarısı itibariyle sahada doğru durduk. İkinci yarı itibariyle golleri bulduk. İlk yarı Volkan çok devrede değildi ama ikinci yarı itibariyle hem penaltı ondan sonra da net iki kurtarışıyla bizi sahada ayakta kalmamızı sağladı" dedi.

Teknik adam, iki yıldır ligde dördüncülük pozisyonunda bulunduklarını hatırlatarak, "Bunun çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Bir senenin mükafatını bugün itibariyle aldık oyuncularımı tebrik ediyorum rakibe de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yarışı veren takımların maçlarından önce rakiplerin şampiyonluğa giden takımlara maçlarını vereceği şeklinde söylentilerin dolaştığının hatırlatılması üzerine Abdullah Avcı, bu tür spekülasyonların futbolun gelişimini engellediğini söyledi.

Avcı, "Bunları konuştuğumuz sürece sporu ve bu oyunu geliştiremeyeceğiz. Sporcu ruhu sahaya çıktığın zaman her türlü kazanmak istersin. Bugün itibariyle bugün kazandık bu mutluluğu aldık. Bunlar çok sağlıklı şeyler değil, gelişimimizi engellediğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yenilgiyi hak ettiklerini belirten teknik adam, Galatasaray ile Beşiktaş arasında dün oynanan derbi maça daha fazla konsantre olduklarını dile getirerek, "Maçı özetlemek basit. Hak ettiğimiz sonucu aldık. Bundan fazlasını hak etmedik. Galatasaray-Beşiktaş derbisine daha fazla konsantreydik. Şampiyonluğu isteyen bir takım görüntüsü sergileyemedik. Son haftaya kadar yarışı devam ettirmek isteyen bir takım görüntümüz yoktu. İlk yarı çok kötüydük. İkinci yarı reaksiyon gösterdik ama golü yedik. Pozisyonlar bulduk ama istediğimiz sonuca ulaşamadık. Daha fazlasını yapmalıydık. Şampiyonluk bayrağını tamamen Beşiktaş'a teslim ettik. Anlamak çok zor. Böyle bir seviyede nasıl bir maç oynarız. Son maçlardaki görüntümüz yoktu. Suçu baskıya atamayız. Dün derbide çok beklentiye girdik. Bugün sanki şampiyonluğa inanmıyorduk, şampiyonluk gitti görüntüsündeydik. Medipol Başakşehir iyi bir takım ve hak ettiler. Önümüzdeki maçları kazanmak için sahaya çıkacağız. Bir de kupa finalimiz var. Kupa finalinde kazanmak için farklı bir güven sergilemeliyiz" dedi.

Bu arada Vitor Pereira, soru almadan basın toplantısını noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri