Medipol Başakşehir (5-1) Akhisar Belediyespor

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u 3. İstanbul Fatih Terim Stadı'nda konuk eden Medipol Başakşehir rakibini farklı bir skorla 5-1 mağlup etti.


Medipol Başakşehir ligin 9. haftasını da lider geçti.

16. dakikada Cengiz Ünder ve 20. dakikada Edin Visca ile skoru bir anda 2-0'a getiren İstanbul ekibi, 28. dakikada Rodallega'nın golüne engel olamadı.

Edin Visca 31. dakikada kendisinin 2, takımının 3. golünü kaydetti. Ataklarını kesmeyen evsahibi takım 39'da Mahmut Tekdemir ile farkı 3'e çıkardı: 4-1

52. dakikada Mossoro skoru 5-1 olarak ilan etti.

Medipol Başakşehir bu skorla puanını 23'e çıkartıp liderlik koltuğuna yerleşti.

MAÇIN ARDINDAN

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 5-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçının ardından konuştu.

Avcı, ilk yarıda tüm planlarının tam anlamıyla tuttuğunu belirterek, "Süper Lig'in en az gol yiyen, en fazla gol atan ve lider takımıyız. Bu bizi çok mutlu ediyor. Bu hikaye bizi nereye götürecek göreceğiz" dedi.

İkinci yarının başında buldukları golden sonra temponun düştüğünün altını çizen Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

"Maç planımız ön alanda baskı yapmak ve kaptığımız toplarla sonuç almaktı. Bunda ilk yarıda çok etkili olduk. Rakibin planı doğrudan oyun ve Rodallega'ya atılan toplardı. Buna iyi tedbir aldık. İkinci yarının başında golü bulmamız, tempoyu düşürdü. Çünkü cuma akşamı 1 maç daha oynayacağız. Tek üzüntümüz Epureanu'nun cezalı duruma düşmesi oldu. Sarı kart pozisyonunun başında bize yapılan net bir faul vardı, itiraz ettik. Bu sarı kartı görmememiz lazımdı. Üzüldük ama yapacak bir şey yok. Bugünden sonra ara vermeden en iyi şekilde önümüzdeki maça hazırlanacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Galatasaray maçının planı ve stratejisine ise salı gününden itibaren çalışmaya başlayacağız."

Avcı, karşılaşmayı 1 gol 2 asist ile tamamlayan genç oyuncusu Cengiz Ünder'in de Avrupa'da 20 yaş altı futbolcular içinde sonuca en fazla etki eden 10 oyuncu arasında yer aldığını da açıkladı.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, Medipol Başakşehir'in haklı bir galibiyet aldığını vurgulayarak, "Asıl sorun kendimizle ilgili, bunu aşamadık. Gerçek gücümüzden çok uzaktaydık, bunun nedenleri başka. Hafta içinde bunun tedbirlerini alacağız. Rakibimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Tolunay Kafkas, Epureanu ile girdiği ikili mücadele sonucunda yerde kalan ve karşılaşmaya devam edemeyen golcü oyuncu Hugo Rodallega'nın dudağının patladığını ve dişinde birkaç kırık olduğunu da sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri