Ukrayna (2-0) Türkiye

A Milli Futbol Takımı Mircea Lucescu yönetiminde çıktığı ilk maçta Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu.

Ukrayna'nın gollerini 18'inci ve 42'nci dakikalarda Andriy Yarmolenko kaydetti.

Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası, Avrupa Elemeleri I Grubu 7'nci maçında deplasmanda Ukrayna ile karşılaşan Türkiye, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Türkiye bu sonuçla 11 puanla grupta 4'üncü sıraya geriledi. Milli takım gruptaki 8'inci maçında 5 Eylül Salı günü Yeni Eskişehir Stadyumu'nda Hırvatistan'ı konuk edecek.

MAÇIN ARDINDAN

Mircea Lucescu, Ukrayna ile oynanan milli maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Ukrayna'nın daha iyi oynadığını söyleyen Rumen hoca, "Oyunda iki tane ekip vardı. Birisi oyunu daha iyi kuran, daha iyi organize eden. Ben bu grupta en iyi futbolu Ukrayna'nın oynadığını düşünüyorum. Daha dikkatli olmalıydık. Birbirimizle daha iyi anlaşmalıydık. Kolay değildi ama oyunu daha rahat kontrol edebilirdik. Ukrayna Milli Takımı, 2 kulüpten oluşan oyunculardan kurulu, bizim takımımız 10-15 takımdan oluşan futbolculardan kurulu. Ukraynalı oyuncuların tamamı her maçı oynayan oyunculardan kuruluydu. Bugün ikili mücadeleleri kaybettiğimiz için, daha süratli oldukları için kaybettik. Ukrayna bu maçı hak etti. Ama ilk yediğimiz gol bariz bir ofsayttı. Bu dakikaya kadar dengeliydi oyun. Kontratak için boş alan bıraktık ve bundan faydalandılar. Auta çıkmış bir topu içeriye sokarak gol buldular. 2-0'dan sonra oyuncuları motive etmek kolay değildi. Verilmeyen bir de penaltımız var, bu konuyu atlamamak gerekiyor. Bunlar sahada olan şeyler. Ama bu goller olmasaydı Ukrayna başka goller de atabilirdi. Önümüzde 3 günümüz var. İsim vermek istemiyorum ama az antrenman yapmış oyunculardan değil, daha farklı bir kadro çıkarmayı düşünüyorum. 9 yabancı oyuncu, 2 Türk oyuncuyla oynayan kulüplerden Türk oyuncu çıkarmak kolay değil. Türkiye'nin çok iyi sonuçlar aldığı zamana baktığınız zaman çekirdek kadrosu olan bir takımdı. 7, 8 senedir beraber oynayan oyunculardan kurulu defans vardı karşımızda ve süratli şekilde oyunun yönünü değiştirebilen bir takımdı. Kim oynarsa oynasın önemli değil, bu oyun kurgusunu biz de yapacağız" dedi.

"3 maçı da kazanmak zorundayız"

İzlanda'nın kaybetmesinin grubu çok farklı bir boyuta taşıdığını söyleyen Lucescu, "Şu anda 4 ekibin de şansı var. Kalan 3 maçımızı da kazanmak zorundayız. Biliyorsunuz bu tür hesapları siz gazeteciler daha iyi yapıyorsunuz. Telefonu hakeme gösterdim. Hem ofsayttı, hem de topun aut çizgisini ne kadar geçtiğini gösterdim. En azından özür dilemesi lazımdı. Besedin'in Serdar Aziz'in burnunu kırdığı pozisyon tartışmasız kırmızı karttı. Ama dediğim gibi bunlar oyunun içindeki bazı noktalar" diye konuştu.

"Ukrayna başka goller de atabilirdi"

Hakemlerin kötü yönetim gösterdiğini söyleyen Lucescu, "Tekrar ediyorum, oyunun içindeki bölümlerden Ukrayna'ya avantaj sağlayan pozisyonlar oldu. 2 gol, verilmeyen penaltı ve kırmızı kart pozisyonu. Bu goller olmasaydı Ukrayna başka goller de atabilirdi. Ukrayna bu galibiyeti hak etti. Ben bunu söylüyorum, başka bir şey yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Ukrayna Teknik Direktör Andriy Shevchenko, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Ağırlıklı olarak Ukrayna Milli Takımı hakkında konuşmak istediğini ifade eden genç çalıştırıcı, "Türk Milli Takımı hakkında bir şey söylemek istemiyorum, Ukrayna Milli Takımı hakkında konuşmak istiyorum. Türk Milli Takımı'nda yeni bir antrenör var, yeni bir takım oluşturmak Mircea Lucescu için zordu. Kendi avantajlarımızı biliyorduk ve bu sayede Türkiye'nin sahada bir şey yapmasına izin vermedik. Ukrayna son dönemde daha da güçlendi. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar, çok özen gösteriyorlar ve çok istekliler. Türkiye'nin kadrosu bana göre çok iyi. Galiba şu anda takımda bir anlayış yoktu. Büyük potansiyelleri var, başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin geleceği çok parlak"

Bu maç için çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Andriy Shevchenko, "Türk Milli Takımı'nın zayıf ve güçlü yanlarını biliyorduk. Güçlü yanlarını yok etmeye çalıştık. Bu noktadaki oyuncuları oynatmamak için sahadaydık. Bunun yanında fiziksel olarak da çok iyi hazırlanmış durumdaydık. Tekrar söylemek istiyorum, Türkiye'nin çok iyi bir kadrosu ve çok iyi bir teknik direktörü var. Bunun için Türkiye'nin geleceği çok parlak" dedi. Özellikle Yarmelonko'nun mükemmel bir futbol ortaya koyduğunu söyleyen Shevchenko, "Yarmelonko, 6 buçuk saatlik uzun bir uçak yolculuğunun ardından otelde kaldı ve sonrasında takıma bugün katıldı. Ancak bugün çok iyi seviyede olduğunu gördük" diyerek sözlerini tamamladı.

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK VE TFF BAŞKANI DEMİRÖREN, HAKEME DİKKAT ÇEKTİ

Milli maç sonrasında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, grupta 3 maçın daha olduğunu ifade ederek, "Bugün Ukrayna bizden daha üstün oynadı. Hakemlerin sonuca etki eden kararları oldu. İlk gol ofsayt, ikinci golde topun dışarıdan çıktığı söyleniyor. Bunlar oyunun kaderini etkileyen durumlar. Önümüzdeki Hırvatistan maçını ve diğer maçları düşünüyoruz. Ligimiz yeni başladı. Takımımız toparlanacaktır ve bizi Dünya Kupası'na taşıyacak neticeleri alacağına inanıyoruz. Kısa sürede toparlanıp gerekli adımları atacaklardır. Biz milli takımımıza güveniyoruz. Dediğim gibi Ukrayna bizden daha iyi oynadı" ifadelerini kullandı.

Demirören: "Play-Off şansımız sürüyor"

Milli Takım'ın herkesin takımı olduğunu söyleyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, hakemlerin oyuna etki ettiğini söyleyerek "Hakeme burada dikkat çekmek gerekiyor. Rakibin gollerinin yanı sıra, verilmeyen penaltı var. Bunları konuştuk, MHK Başkanıyla da verilmesi lazım diye konuştuk. Özellikle sağ tarafta bulunan yan hakemi tebrik ediyorum. Biliyorsunuz İzlanda, Finlandiya'ya yenildi. En azından Play-Off şansımız var. 3 maçı kazanıp Play-Off'a kalmak istiyoruz. Yenildikten sonra oyundan memnun olmak gibi bir durum olmaz. Lig başlayalı 3 hafta oldu. Oyuncularımızın çoğu kendi takımlarında oynamıyor. Ukrayna'da 7, 8 oyuncu aynı takımda oynayan isimler. Bizim futbolcularımızın ise hepsi ayrı ayrı takımlarda oynayan isimler. Bu yüzden kolay değildi. Hazırlık döneminde sadece 3 gün antrenman yaptık. En iyisini yapmaya çalıştık" dedi.

"Biz bitti demeden bitmiyor"

Hırvatistan maçının salı günü oynanması gerektiğini sözlerine ekleyen Demirören, "Hırvatistan maçı için başvurumuz var. Bize gelen son habere göre yarın oynanacak Hırvatistan-Kosova maçı. Hırvatistan maçı oynanınca salı günü bizim maçımızın oynanması gerekiyor. Play-Off şansımız var. Bitti demeden bitmiyor. Geçen sene de Avrupa Şampiyonası'na giderken hiç şans verilmiyordu bize ama direkt gittik. Katılabiliriz de gidemeyebiliriz de. Finlandiya'nın İzlanda'yı yenmesi, kimsenin hesaba kattığı bir durum değildi. Demek ki her şey olabiliyormuş. Önümüzdeki 3 maçta göreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri