Sony PS5 PRO'nun Kurtarıcısı GTA 6 Olacak...

Sony PS5 PRO, en iyi performans gösteren konsol olarak GTA 6'yı sahiplenebilir.

Oyun dünyasının gözdesi Grand Theft Auto serisi, yeni bir oyunla daha karşımıza çıkmaya hazırlanırken, bu kez de konsol savaşlarının merkezine çekildi.

Özellikle Sony'nin yüksek fiyatlı yeni konsolu PS5 Pro için umut ışığı olarak görülen GTA 6, oyuncuların ve sektörün dikkatini üzerine topladı. Peki, gerçekten GTA 6, PS5 Pro'nun satışlarını patlatacak kadar etkili olacak mı?

Rockstar Games'in 2025 sonbaharında çıkış yapması beklenen GTA 6, serinin önceki oyunlarında olduğu gibi yine en son teknolojileri kullanarak oyunculara üstün bir deneyim sunmayı hedefliyor. GTA V'in 2013'teki çıkışından bu yana 200 milyonun üzerinde kopya satması, serinin ne kadar popüler olduğunu gözler önüne seriyor. Bu denli büyük bir hayran kitlesine sahip olan bir oyunun, yeni nesil konsolların gücünü en iyi şekilde kullanması bekleniyor.

Sony'nin 700 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunduğu PS5 Pro, bu noktada devreye giriyor. Daha yüksek çözünürlük, daha yüksek kare hızları ve daha gelişmiş grafik teknolojileri sunan PS5 Pro, GTA 6 gibi grafik açısından iddialı bir oyunu en iyi şekilde deneyimlemek isteyen oyuncular için cazip bir seçenek olabilir. Özellikle değişken yenileme hızı (VRR) teknolojisi sayesinde PS5 Pro, GTA 6'da daha akıcı bir oyun deneyimi sunarak 30 FPS ile sınırlı olan standart konsolları geride bırakabilir.

Sony'nin, GTA 6'nın çıkışıyla birlikte özel bir PS5 Pro-GTA 6 paketi hazırlayarak konsol satışlarını artırmayı planladığı söylentileri de sektörde oldukça konuşuluyor. Nitekim, son gelen bilgilere göre Sony, GTA 6'nın pazarlama haklarını şimdiden alarak bu önemli oyunu kendi konsoluyla özdeşleştirmek istiyor. Bu durum, hem Sony hem de Rockstar Games için büyük bir kazanç sağlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri Haberleri