Sonradan Atatürkçü olanlar…

Duygu Büyüktürkmen

Ülkemizin kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk ‘ün elde ettiği tüm başarıları görmezden gelen ve O’nu bu milletin kalbinden, aklından silmek isteyen güruh her yolu deneyip mağlup olunca, birden bire Atatürkçü oluverdi.

Yıllar yılı yıpratmak, milletin gönlünden silmek için her yolu denediler, sapık ve deli lakaplı tarih cahillerinin hakaretlerine göz yumdular. Milli bayramları kutlamamızı yasakladılar. Başaramadılar, başaramayacaklar.

Vatanımızın her köşesinde emeği bulunan, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz, adını duyduğumuzda gözlerimizin önünde canlanan Türk’ün atası Gazi Mustafa Kemal Paşa!..

Ankara da Anıtkabirde, dünyanın her yerinde adını işitmeyen ona saygı duymayan hiç kimse yok. Tarihi başarıları, savaş taktikleri, cesareti, bilgi ve kendini geliştirip tek bir alanda değil toplumu ilgilendiren birçok alanda başarıya imza atan Ulu Önderim…

Öyle büyük ki adın titretiyor cihanı…

Ona karşı her türlü saygısızlığı yapanlar, büstleri ve heykellerine zarar vererek içlerindeki düşmanlığı açığa vuranlar birdenbire vatansever oluverdiler. Rollerini iyi ezberlemişler; Ata’nın veciz sözleri dillerinde, hayret ve ibretle izliyoruz.

Bizler öfkemizi, kinimizi hep diri tuttuk, unutmadık, unutturmadık. Söyledikleri yalanları yüzlerine vuruyoruz. Acınası ve çaresiz kıvranışlarıyla korkup sinişlerini izliyoruz. Baktılar ki Ata’yı inkar mümkün değil,  üç beş yandaş yazar O’nu yeni keşfetti. Bazı siyasiler her zaman ki gibi TAKİYYE yapmaya devam ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en küçükten en büyüğe olan emeğini bizler biliyor, öğreniyor ve öğretiyorduk. Atatürk demek Türkiye demekti.

Yolumuza ışık tutan sözlerinden bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum:

- Cumhuriyet; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.

- Türk milletine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyeti ilan edip bireylerin fikirlerinin gelişmesi ilerlemesi topluma kazandırılacak tüm yenilikler için düşünce özgürlüğünün kısıtlanamaz olduğunu, düşüncesi ve anlayışı hür olmayanın vicdanının hür olması beklenemez. Düşüncede tecrübeli olmadan ve kendimizi geliştirmeden vicdanı hür olmak neredeyse imkansızdır.

- Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.

- Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki, Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır gene gelir, verimli sonuçları kalpleri doldurur. (1937 Gazi Mustafa Kemal Atatürk.)

- Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!..

Onu, fikirlerini anlayabilmek geçmiş ve geleceğe ışık tutabilmek demektir. Duygularını hissetmek demek onu hissetmek demektir. Ne yazsam bilemiyorum hangi söz tanımlayabilir ki onu.

Bağımsız, özgür ve çağdaş bir ulus olarak ona çok şey borçluyuz…

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.