Suriyeliler Sınır Dışı Edilsin

Duygu Büyüktürkmen

Uzun süredir toplumun birçok kez dikkatini çekmiş ve her seferinde duyulup kınandığı ile kalmış bu olaya bir çözüm bulunamamıştır.

Suriye de savaş çıktı ve sonra 29 Nisan 2011‘de Hatay’daki cilvegözü sınır kapısında başlayan hareketlilikten bugüne ülkesini terk edip Türkiye’ye sığınma talep eden Suriye’li mülteci sayısı tam olarak  2 milyon 733 bin 784’tür. Yıllar geçmeye devam ettikçe gelen sayısında artış yaşandı ülkemizde dünyaya gelen bebekleri saymıyorum bile. Vatanımızda dünyaya gelen çocukların bize karşı kinle büyütülmesi ve hepimizin onlara yardım etme zorunluluğumuzun olduğunu sanmaları ve yardım görmeyince düşmanlaştıkları da aşikar. İlk geldikleri andan bu yana davranışlarında birçok değişiklik oldu bunun başında kendi vatanlarındaymışcasına davranış sergilemeleri onlara tanınan önceliklerden ötürü şımarmış, bulup bunamışlardır. Toplumun ahlaki rizikolarını çiğneyip geçmiş ve hiçbir şey olmamışçasına memleketimizin dört bir yanına yerleşip yaşamaya devam etmekteler, bununla birlikte çıkardıkları taşkınlıklar bir yana birçok bölgede daha ucuza ve sigortasız çalıştıkları için insanların işlerini elinden almaktadırlar. Hem ülkemizin ekmeğini yemekte hem de ekmek yedikleri ülkenin insanlarını müşkül durumda bırakmaktadırlar.Yerleştikleri bölgelerden bizleri dışlayıp küçük Suriye'ye çevirme çabaları da gözden kaçmamalıdır bu şekilde devam ederse vatanımızda azınlık olmaya başlarız.

Vatan sevgisinden ve milli duygulardan yoksun oldukları, kendi ülkelerini korumayıp geldikleri yetmezmiş gibi toplumumuzun düzenini bozmaktalar.

Gördüğüm okuduğum ve kendi memleketim de başta olmak üzere tanıklık ettiğim birçok olay var saldırlar, adam yaralama, gasp, hırsızlık başta olmak üzere taciz ve tecavüz aldı başını gidiyor. Bunun çözümü olmazsa toplumda iç karışıklıklar devam edecek.

Ülkemizde 100.000 bin evsiz vatandaşımız varken bunca mülteciye maaş ve ev verilmesi oldukça manidar, iş, okul ve yaşama hakkının önceliğini bir ülkenin vatandaşından önce elde etmeleri adil bir durum değil. Avrupa ülkeleri birkaç sığınmacıya sahip çıkıp bakamazken Türkiye Cumhuriyeti Devleti milyonlarcasını doyurmakta ama nereye ve ne zamana kadar devam edecek.

Mülteci olarak geldikleri ülkenin sahibi gibi davranmaları tansiyonu daha da yükseltiyor. Artık sınır dışı edilmeleri gerekiyor yoksa toplumun daha birçok yerinde aşılamayacak sorunlar çıkarmaya devam edecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.