BAHO Operasyonu

Fikri ATILBAZ

 

Büyüklerimiz takılmış plak gibi, 15 Temmuz demokrasi şehitleri diye dursunlar, 15 Temmuz'un artçı girişimlerini yönetim olarak yapa gelsinler. Olmuyor baylar olmuyor. Operasyon dediğiniz ucu açık yaklaşımlarla, 15 Temmuz'u milat yapmakla; ancak bu konuyu ders yaparak ve bu dersin kitaplarında bir kişiyi kurtarıcı olarak göstererek, halife yaratmaya, sultan, imparator yaratmaya yarar.

Şunu bilin ki, cemaatle birlik, beraberlik içinde hareket ediyorlar dediğiniz, darbe esnasında sesi soluğu çıkmadan, hazır kıta olarak bekleyen PKK hakkında gerekeni yapmazsanız, rahat hareket etmeleri için ortam hazırlar, bombaları patlatmalarına, ihanet içinde olmalarına izin verirseniz, şehitler vermeye devam ederiz. Siz de törenlerde kanları yerde kalmayacak söylemlerine devam edersiniz. Kendinizin bile inanmadığı terör bitecek söylemlerinde bulunursunuz.

Bu hengamede hemen her gün olduğu gibi dün de Şemdinli'den 8 şehit haberi gelir. Engel olamazsınız. Çünkü mücadeleniz anlıktır. Pragmatiksiniz, değişimden yanasınız; ama aynı zamanda terörle mücadeleyi sadece karşılaştığınız an yapmaktasınız. Hazırlık aşamasını görmezden geliyorsunuz. O yüzden PKK'lı, gerçekten örgütle bağlantısı olanları, PKK propagandası yapan yani kültürel eğitimli militan hazırlanmasına müdahale etmiyor, bunların görevlerine devam etmesine razı oluyorsunuz. Her ne kadar okullar PKK'lılardan temizlenecek dedinizse de yapılan herhangi bir şey yok.

Böylece KCK'nın yapılaşmasına, yerleşmesine, işini yapmasına devlet kurumlarında olmalarına izin vermiş oluyorsunuz. Okullarla Kandil arasında patikalar oluşmasına ses çıkarmıyor, teröristlerin birer kahraman gibi görülmesine izin veriyor, oluşan bu patikalardan çocukların dağa çıkarılmasına, PKK'ya terörist adayı olmalarına mani olmuyor, aksine göz yumarak destek oluyorsunuz.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri diyerek, olayı sulandır, abartılı hale getirirseniz, resmi tarih olarak 1984 yılından bu yana verdiğimiz vatan şehitlerine sırtınızı dönerseniz, "Vatan"ın ne anlama geldiğini gerçekten anlamamışınız demektir.

Şayet, Türk ve Türklük karşıtları, vatan için önce o toraklarda yaşayan bir millet, milletin sahip olduğu egemenlik ve bunların arasında da uyumu sağlayan, kanun koyan Devleti… ve toprağı vatanı uğrunda ölünen yer olarak görmüyorsan, şehit kanlarından oluşmuş bayrağa saygı duymuyorsan… büyük bir aldatmacayla, "seccademi götürdüğüm her yer vatanım" anlayışına destek oluyor… yıllardır çocuklarımıza La İlahe İllallah yeterli diyerek Kelime-i şahadeti bölünmüş bir vaziyette öğretiyorsanız! Siz hangi vatandan söz ediyorsunuz?

Bu toraklar üzerinde, "Yaratılanı severim Yaradan'dan ötürü" diyerek kalmalarına izin verdiğimiz bütün etnik grupların adından söz ederek bu etnik grupların da oluşturduğu Türk Milletinden söz edememeniz vatansızlığınızdan kaynaklanmaktadır. Allah'ın size verdiği kimliği taşıyamama nasipsizliğinizden kaynaklanmaktadır.

Bu vesile ile ümmet kelimesini yanlış değerlendirip, beynelmilelcilerle, vatansızlıkta, sınırsızlıkta, devletsizlikte buluşmaktasınız.

PKK'ya dur diyemezseniz, cemaatin politik imamını bulamazsanız, tek başına yaptığınız operasyonlar, 'Bank Asya'da Hesabı Olanlar' (BAHO)  operasyonundan öteye gitmeyecektir.

 

   Tüm şehitlerimize, vatan, demokrasi diye ayırım yapmadan hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bir şey yapamıyoruz, hiç değilse fatihalarımız onlarla olsun.

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.