"Baskın Seçim" Diyerek Avutanlar…

Fikri ATILBAZ

'Baskın Seçim' diyerek taraftarlarını ve Türk Milletini avutanlar bu kandırmacayla aslında kendilerini avutmaktadırlar. Bunu Türkiye'nin görmediğini sananlar kendilerini avutmaktadır. Bu oyun ortaya çıkacaktır. Bekleyip kimlerin bir araya geldiklerini hep beraber görelim. Kendi hazırlıksız olduklarını ve korkularını bu efelenmelerin ne kadar boş olduğunu beraberce görelim. Tüm dünya bunların ne kadar fıs olduklarını gözleriyle görsün. Herkes bilsin ki Türk Milleti kendine hıyanet edecek kadar imansız değildir.

Herkes Lider Devlet Bahçeli'nin açıklamasından sonra aslında herkes afalladı ve bazı genel başkanlar, parti sorumluları biz kazanacağız deseler de bir yerde içlerinden geçeni de sarf etmek zorunda kaldılar. Bu işe o kadar çok sevindiklerini konuşmalarının bir yerinde aslında hissettikleri gerçeği 'baskın seçim' diye dile getirdiler.

Evet bu tablo bize bazılarının ne kadar sarsıldıklarını gösterdi. Bazılarının da parti gurubu olmadığı için 100 bin imza karşılığı aday olacağım dediği için sözü ve desteklemek zorunda kalan televizyon kanallarının desteklerini boşa çıkartmamak için aday olduğunu hemen açıkladı. Aslına bakarsanız CHP'li milletvekilinin onların Meral Hanım için yaptığı açıklaması olaya nasıl baktıklarını gösterdi.

Bu alınan seçim kararına baskın seçim diyenler her ne kadar hazırız, 'hodri meydan' deseler de HDP'nin açıklaması olayın muhalefet açısından ne kadarda beklenmeyen bir seçim kararı olduğunu açıkça gösterdi. Bu konuda HDP parti sözcüsü Ayhan Bilgen'in yaptığı açıklama bu işi yani seçimi hiç beklemediklerini gösteriyor "Hiçbir makul gerekçeye dayanmayan bir yaklaşım sergileniyor. Toplumdan kaçırılan bir sandık var. Halkın bu süreci tartışmasını bile istemediler."

Y-CHP'nin sözcüsü de seçim için 'hodri meydan' dedikleri gibi yine de bu seçim 'baskın seçim' demeleri ne kadar anlaşılmaz bir şeydir. Baskın seçim nedir: "Muhalefeti ya da diğer belli başlı partileri seçim içinde olmadan yakalayan iktidar partisinin düzenlediği seçimlere verilen isimdir" peki bütün partilerin hazırız ve iktidar olacağız sözlerinden sonra bu bir baskın seçim girişimidir diyen insanın sözlerine inanmak ne derece doğru olabilir?

Bu seçime baskın seçim diyenlerin nasıl bir açmaz ve çıkmaz içinde olduklarını hepimiz gördük, herkes görmüştür. Bunun dışında bir gözle bu olaya bakmak ne kadar zor ve imkansızdır.

MHP'nin bu gerçekçi tavrını görememek kör olan insanların ve başka nedenlerden dolayı olayı baskın seçim diye adlandıran bu seçime ne kadar hazırlıksız yakalandıklarını göstermektedir.

İşte Türkiye'nin bugün yaşadıkları tam da budur. Bir yanda kendine güvenen bir iktidar ve ortağı diğer yanda hem seçime hazırız hem de bu seçim 'baskın seçim'dir diyen partilerin kozlarını paylaşacakları bir seçim olacaktır. Bu nedenle diyorum ki Türk Milletinin yanında olanlar gerçekten Türk adı geçen her yerde dik durmalıdır.

Milliyetçi Hareket Türk Milletinin ve Devletinin yanında durmaktadır. Bunu herkes kabul etmeli, ona göre tavrını belirlemelidir. Lider Devlet Bahçeli'nin yaptığı tam bir Ülkücü Milliyetçi duruşudur. Bu duruşuna bir açıklama dahi beklenemez. Herkesin anlaması gereken Milliyetçi Hareketin yeri dimdik eğilmeden bükülmeden devletin yanında durmaktır ve sonuna kadar da Türk devletinin yanında duracaktır.

Devlet varsa Türk Milletine kimse hiçbir şey yapamaz Milliyetçi Ülkücü Hareket Devletinin yanında dimdik ayaktadır. Türkiye yıkıldı bitti diye bekleyenler boş yere beklemektedirler. Şunu herkes bilsin ki Türkiye ve Türkler Hakkın emrinde ve koruması altında kıyamete kadar var olacaktır. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Sağlıcakla kalın!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.