BEKLENEN ANAYASA

Fikri ATILBAZ

 

E gün geldi, en azından malum anayasa değişikliği ile MHP ne istemiş hepimiz göreceğiz. Ya Cuma akşamı ya da Cumartesi günü yeni anayasa metninin nelerden oluştuğunu göreceğiz. Göreceğimize inandığımız bir şey, anayasanın ilk 4 maddesi geçerliğini koruyacak. İlk 4 madde geçerliyse her şey yolunda demektir. İlk 4 madde yerinde ise, AKP'de değişme var demektir. Hayırlısı olsun. Fazla konuşmamıza gerek yok.

Anayasa bizim için zor olan bir rejim değil, birleştirici, kavrayıcı, Türk'e göre olacak. Üzerinde anlaşıldı deniyorsa, mutlaka anlaşılan anayasa böyle olacaktır. Türk Milleti kendi anayasasında yabancılar nokta kadar bile değer almayacaktır. Gerçekler gün yüzüne çıkacak, 13 maddelik anayasaya erişilecektir. Şimdiden ilk4 maddenin aynen yerinde kalacağına inanıyorum.

Türk kelimesi aynen yerinde kalacak. Düşmanlarımız tanımlanacak. Türkiye Türklerindir denecek. İnşallah hayırlısı olacak ve böyle bir yani milli bir netinle karşılaşacağımızdan eminiz.

Milli bir anayasa hazır olacak. Olmazsa, anayasaya karşı vereceğimiz oy hayır olacaktır. Çünkü bugüne kadar Meclisi ayakta tutan, Türkeş'ten beri var olan ayakta tutuş felsefesi, Meclisi de ayakta tutuyordu. Bundan sonra da tutacak. Anayasa doğru okunduğu takdirde; MHP doğru okunduğu takdirde, önümüzdeki yol birlik yoludur. Biz inanıyoruz ki anayasamızda ilkellik yoktur. İkinci bir kitleyi bir yapan bir şey de olmayacaktır.

Dili Türkçedir, başkenti Ankara'dır, bayrak Türk bayrağıdır, Ordusu Milli Ordudur. Irkçılığa pirim yoktur. Milli anayasadır. Yerli anayasa olacaktır. Türk'ün kendisine güven verecek bir anayasa olacaktır. Bugünden yarına güvence veren anayasa olacaktır. 

Türk'ün varlığını rahatsız etmeyecek bir anayasa olacaktır. Özüyle sözüyle Türk olacaktır. Misler gibi, ezanla yıkanmış Türk gibi kokacaktır. Hürriyet gerçek mi değil mi gerçeği göreceğiz? Yazılanlar neyi ifade ediyormuş göreceğiz. Allah bizi yanıltmasın, düşmanları sevindirmesin, bayrağımız sevgiyle dalgalansın. Geleceğimiz dünden daha aydınlık, kavgalara kapalı olsun. Yeni anayasamız kutlu olsun. Bir şey daha var ki anayasanın güzelliği ÖDP'nin karşı çıkışından belli olacaktır.

MHP içndeyse eğer, Türklüğe karşı bir anayasadan söz edilemez. Bunu herkes görecek ve anlayacaktır. MHP'nin içinde olduğu anayasa metni gerçeklerden oluşur, içinde yalanları barındırmaz ve ülkeyi asla böldürmez. Biz anayasanın böyle oluşacağına inanıyoruz. Böyle olur inşallah.

Açılan kapılardan merhaba hepinize, herkese merhaba…

Hayat daha güzel, yarınlarımız daha vurgulu, yarınlar daha umutlu. Hoş gelişler ola!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.