Diri Olanı da, Ölmüş Olanı da Aynı Şeyi Söylemiş!...

Fikri ATILBAZ

İnsanların kötünün peşinden gitmesi doğru adamın işi değildir. Peki ya bu milletin değerlerine küfür eden Apo'nun peşinden giden ve ona halkının önderi derse ve bunu söyleyen kişi artist ise onun hakkında söyleyeceğimiz ne kalabilir. İşte şimdi PKK'yı kuran ve başı olan kişiyi "halkının önderi" diye tarif eden Kadir İnanır'dır. İlk söyleyeceği şarkıları bana söylerdi diyen Ahmet Kaya'yı öven adamın nasıl biri olduğunu siz söyleyin lütfen.

İdrak edemeyenler için bir soru; Kurtuluş Savaşında karşımızda duran bir adam için gayet iyi insandı diyebilir misiniz? Böyle bir adam için o kadar insan öldürmesine rağmen çok iyi bir insandı diyebilir misiniz? Bu soruya evet derim diye cevap veriyorsanız eğer o zaman size söyleyecek bir sözüm yoktur. Oysa bir insan kötüyse kötüdür. İnsanların öldürülmesi için emir veren bir kalleş ya da kaypak biri için nasıl olurda bir şarkınızda Allah'a bile inanmayan bir terörist için "Vallahi biz Apo'yu özledik" diye söyleyen birini kabul edebilirsiniz? Devrimi ve devrimciliği böylesi kaypakların elinde görüyorsanız sizin aklınıza yazıklar olsun!

Herkesin yanında durduğu, çok sevdiği, kimseye laf dahi söyletmediği biri mutlaka vardır. Bunu yapan kişilere mutlaka söylenecek çok şey vardır. Kimse inanmadığı bir şey için doru olan şeyleri söylemez, ama; onu kullanarak savunduğunun iyi şey olduğunu açıklamaya kalkar. Bu kişilerde aynısını yapıyor. Atatürk'ü anlatmasına bakın, adını bile iki kereden fazla söyleyemeyen bu adamlar için adam demek mümkün müdür?

Bu vatanı spesikleştirip, küçülten ana muhalefet Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun bu adama "Vallahi biz Apo'yu özledik" diyen kişinin mezar ziyaretini bilmemiz gerekmektedir.

"Ne mutlu Türk'üm diyene." Sözünü söyleyen Atatürk'ü sevmeleri yapmacılıktan öte bir şey olabilir mi? Bu sözü söyleyen bir kahramanı nasıl sevebilirler? Bu ancak sivil insanları öldürten, Türkiye'yi bölmek isteyen PKK'nın başı Apo'yu özledik diyen birine asla yakışmaz. Bu bir yalandan başka bir şey asla değildir. Kendilerini saklamayı beceren bu terör örgütünün başı için "özledik" diyebilen bir insanın mezarını ziyaret eden bir insandan ne beklersiniz?

"Vallahi biz Apo'yu özledik" diye şakı yapan, çekinmeden kalabalıkların önünde söyleyen, o kalabalıkları söylediği şarkı sözleriyle coşturan adamı, sesi çok güzel biriydi diye hatırlamanız size bir şey kazandırmaz ancak söylediği son şarkı sözünü kabul etmiş olursunuz. Onu seviyordum, onu beğeniyordum demek söylediği gerillaları öven şarkıları, "tabancam kaldı helada" diyen türden sözleri şarkı sözü diye bu millete, kendini yeni bulmakta olan gençlere, komünizmi savunan insanlara dağların ve köylerin özgürlük kapısını "vallahi biz Apo'yu özledik" diyerek aralayan o onca insanın dökülen kanında pay sahibi olan terörist başını öven bir kişidir.

Türkiye politikacılardan çok çektiği gibi artist olup da politikanın içinde yer alanlar üstü kapalı olarak düşüncelerini katil başını öven bu insanlara insan gözüyle bakmamız mümkün müdür?

Peki bu insanlara sinema sanatçısı ya da ses sanatçısı demek mümkün müdür? Apo'ya kim ki iyi sözlerle hitap ediyorsa terörün uşağı olmuş kafasız, ne dediğini bilmeyen kişilerdir. Bu insanların bazılarını hâlâ ekmek yemesi kabul edilemez bir olaydır. Bu tip insanların ölüsü de dirileri de beş para etmez, onlara Fatiha gönderenlerden de Millet adına, Türkiye adına bir şey beklememiz mümkün değildir.

Sağlıcakla kalın!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.