E-5'TE BÜYÜK FACİA!

Fikri ATILBAZ

 

Türkiye olarak E-5 karayolu facialarından birini atlattık. Kamuoyunu birden bire sardı, uzmanlar bu sefer televizyon ekranlarında "Neden Kılıçdaroğlu?" sorusunu cevaplayıp durdular.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan bir anket çalışmasına göre, sayın Kılıçdaroğlu'na çıkan oy partisi ve kendisi açısından vahameti ortaya koyuyor. Bu ankette en güvenir Lider anketi oylamasında aldığı oy yüzde 49 olarak görülüyor.

Bu anket sonuçları kimseyi heyecanlandırmadı, konuşulmadı. Güdeme getirilmemesindeki en önemli sebep Lider Devlet Bahçeli'nin yüzde 70 oyla çıkmış olması gösterilebilir. Biraz acımasız olabilirim. Bu olay askere kaşı yapılmış bir operasyondur. Kılıçdaroğlu konvoyunda yapılma sebebi son zamanlarda toplumda yaygın kanaat halini almış olan, PKK destekçisi olmuş, HDP yaveri konumuna girmiş olan Yeni CHP ve sayın Kılıçdaroğlu'nu kurtarma operasyonu olmuştur.

CHP Genel merkezi ve sayın Kılıçdaroğlu tarafından ortaya atılan iddia, toplumda oluşan HDP sever, PKK yandaşı intibaının, ve son oylamada doğan güven eksikliğini kapatması için yapılmıştır. Yeni CHP'lilerin iddiası şu;  "PKK bu saldırıyla Türkiye'de son dönemde yaşanan uzlaşma kültürü ve anlayışını hedef almıştır" eğer bu uzlaşma kültürü hedef alındıysa Yeni CHP ve AKP arasında 35 gün süren istikşafi görüşmeler dengesizliğini nereye koyacağız? Başkaları tarafından kandırıldığını ifade eden bir parti sayesinde kandırıldığını ifade eden Yeni CHP tarafından, "istemezükçü" ilan edilen Lider Bahçeli ve kandırılamayan MHP gerçeğini net olarak ortaya koymaktadır.

Olaydan sonra kendisini geçmiş olsun diye arayan, Türkiye'nin vurulmasını terörist saldırılara değil de, gerillanın Özgür Kürdistan mücadelesine bağlayan HDP eş başkanı Demirbaş'ın terörü lanetliyorum demesini bile hoş karşılayan… bu açıklamayı değerli gören sayın Kılıçdaroğlu'nu ve aynı kafadaki Yeni CHP'lileri anlamak mümkün değil; fakat aynı marka at gözlüğü kullandıklarını anlamamak, görmemek mümkün değildir.

Olayı bu yönde yorumlamam bazılarını kızdırdığı gibi, kimilerinin de zihnini açmış, onlara ufuk, vizyon çalışması yapmalarına vesile olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun en başından beri anayasa maddeleri üzerine söylediği uzlaşmacı, değişimciliğe bakacak olursak, cani başı aponun ev hapsine konması gerektiğine iyi niyet gösterisine bakıp, HDP severliğini gözden geçirince olaylar çok daha ne biçimde karşımıza çıkıyor.

İnşallah söylediklerimde yanılıyorumdur! Kazadan kıl payı kurtulmuş bir ülkenin ferdi olarak hâlâ şoktayım.

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.