HADİ HAYIRLISI: TÜRKİYE CERABLUS'TA

Fikri ATILBAZ

 

Amerika ile ilişkiler yenden gözden geçirilme aşamasında mı yoksa yeniden mi başlıyor? Türkiye, Rusya'yla görüştü. Sonra Gaziantep'te patlayan bomba… Türkiye üzerinde hesap perdesini açmıştı. Amerika'nın, IŞİD'le mücadelesinde PYD'yi kullanıyor olması, Salih Müslim'in, Türkiye Suriye bataklığından çıkamayacaktır demesi ortalığın kızışacağını göstermektedir. Türk tankları şayet doğru okuyorsak IŞİD ve PYD ile mücadele için bölgeye girmiştir. Ordumuza başarı dilemekten başka çaremiz yoktur.

Bu olay, Ortadoğu Bölgesinde yeniden ateşe ateş katmasına sebep olacaktır. Bu ateş günden güne ülkemizde artmaktadır. Dün patlama değil ama 6 şedidimiz vardır. Bu kancıkça oyun artık sonlandırılmalı, bitirilmelidir. Onun içinde oyuna müdahale bunların bulundukları bataklıktan başlamalıdır.

Onun için Cerablus operasyonu atılması gereken bir adımdır. Burada yapılacak olan sadece Batılılar için IŞİD'e müdahale değil, aynı zamanda Türkiye'ye yönelik IŞİD ve PYD'yi beraberce düşman gören doğru bir anlayıştır. Bu uygulamayı kimin yapıyor olmasından ziyade Türkiye tarafından yapılıyor olmasıdır.

Uygulamayla yapılmak istenenin PKK kontrolünde PYD tarafından sınırımızda kurulacak bir Kürt devletinin önlenmesi, Cerablus v etrafının 3 Kürt kanto bölgesinin önüne geçilmesidir. Kobani ve Afrin Bölgeleri IŞİD'den temizlenmeli; ancak kaderine terk edilmemeli, bu anda tehlike içeren PYD ile mücadele edilmelidir. İşte bu operasyon Suriye'nin toprak bütünlüğüne değil de Türkiye'nin bekası için yapıldığını düşünerek, Devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında yer almak, Türkiye sevdalılarının hem sevdasının gereği olacak, hem de Türkiye'nin varlık sebebinin zaruriyeti olmuştur.

PYD olup, ABD olup Türkiye'nin karşısında olmak, çıkar birlikteliği gereğidir. Türkiye, Türkiye olup bu düşman oluşumları bitirmek zorunda aynı zamanda Cerablus bölgesinde geçici bir güvenlik bölgesi kurmak zorundadır.

Mevcut operasyonla, Türk ordusuna tekrar başarılar dilerim. Orada savaşa katın her bir ferdini Allaha emanet olmasını temenni eder, kesin zafer kazanmasını niyaz ederim.

Allah Türk Milletinin ve Devletinin yanında yer alsın!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.