Kılıçdaroğlu Ne Tarafa Koşuyor

Fikri ATILBAZ

CHP ve kendini kaybedip ne yaptığını bilmeyen İYİ Partililer, Saadet Partililer belki de elde olmayan nedenlerden dolayı girdikleri çukur içinde pek rahat görünmemektedirler. Yaptıkları, kurguladıkları oyunlar sonuç vermemiş Türkiye'den her şeye rağmen kurtulamamışlardır. Oynadıkları oyun çok ilginçtir. Bu karışık tablo Türkiye'yi kaos içine sokmasıyla karışıklık yarattı.

Kılıçdaroğlu, tutumunu net olarak ortaya koyuyor. Adam başbakanlığa talipmiş ülkeyi yönetmek Türkiye Cumhuriyetinin başı olmayı Cumhurbaşkanı adıyla taşımayı istemiyormuş. Muş olarak açıklıyorum, çünkü; açıklamalar Kılıçdaroğlu tarafından netliğe kavuşmadı. Bunun için yani açıklamaların doğru olması yani Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını yapması gerekmektedir. Onun ağzından yapılan açıklama gerçeği anlamamıza neden olacaktır. Bunun için ısrarla Salı gününü beklemekteyiz. Salı günü Kılıçdaroğlu'nun kendine ne kadar güvendiğini ortaya koyacaktır. "Vallahi ben Aoo'yu özledim" diyen ağzı yani nasıl olduysa CHP'nin başı yeni Y-CHP yapan idraksizliğin, ihanetin başı olmuştur.

Onun bu duruşu netliğini ve kimliğini net olarak ortaya koyacaktır, bakalım Kılıçdaroğlu, ne istediğini Türk Milleti'ne net olarak anlatacak mı? Aldığı kararla Türk Milleti'ne Türküm ve sizin adayınızım diyebilecek midir yoksa diyemeyecek mi? İşte herkesi bilmem, ama; benim heyecanla beklediğim gerçeğin ta kendisidir? Benim merak ettiğim kendisinin Meral Hanım kadar cesaretinin olup olmadığıdır. Bunu hep beraber görmüş olacağız. Ya da Meral Hanım'ın gösterdiği cesaretin korkak cesaretimi olduğunu ortaya koymuş mu olacak.

Bu ısrarla beklenilen konu bugüne kadar ısrarla ona Lideri diyen gerçek CHP'lilerde aday değilim demesine ne cevap verecek? Hep beraber bu yalın gerçeği net bir şekilde görmüş olacağız.

Türkiye'yi yönetmek için ortaya genel başkan olarak çıkmış birinin Başbakanlık olsaydı bu seçim de ben de aday olurdum demesini ne kadar gerçekçi bulacaktır? İşte bütün bunları Salı gününe kadar beklemek zorundayız. Bakalım bizi ne gibi bir cevap bekleyecek bunu hep beraber net olarak göreceğiz.

Bu durum net olarak CHP'nin tutumu net olarak ortaya çıkacaktır. Bakalım öz CHP'li olanlar Kılıçdaroğlu'nun duruşunu ve söylemlerini net olarak görmüş olacağız. Gerçekleri Kılıçdaroğlu'nun ağzından dinlemiş olacağız. Bakalım kendisi merakla beklenen durum nasıl cevaplanmış olacak, bunu hep beraber göreceğiz.

Lider Lider olduğunu ya herkese göstermiş olacak ya da Başbakanlığa talip biri olarak mı anılacak. Yalnız bir gerçek var ki onun başbakanlık yarışına girebilmesi için önce Anayasa değişikliği olması gerekir. Yani Başbakanlığa adaydı yalanı ve palavrası ortaya çıkmış olacaktır. Bunun nasıl olduğu cevaplanmış olacak. Bunu hep beraber ne olduğunu görmüş olacağız. Bakalım neler olacak hep berber göreceğiz.

Sağlıcakla kalın!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.