Lider Bahçeli'den Başbuğ Atatürk

Fikri ATILBAZ

Dünya karışmaya devam ediyor, Barzani "belki Rusya Amerika'dan iyidir" diyor, Trump, "Kral Selman ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi tam olarak ne yaptıklarını biliyorlar. Şu kötü davrandıklarından bazıları yıllarca ülkelerini sağdılar" Ortadoğu Bölgesi kaynıyor. Türkiye'yi zora sokmaya çalışan devletler iş başındalar. Amerika Suudi Arabistan'ın yanında üstü kapalı savaşa katılıyor. Türkiye'mizi saran terör örgütleri hainliklerini bir oldukları, emir aldıkları devletlerle yürütüyor.

Milliyetçi Hareketin Lideri Devlet bahçeli bu olaylarla uğraşırken Türk Milletine, dünyaya, bizimle olan ya da olmayanlara inat herkese onun deyimiyle herkese Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü açıkça anlattı. Onun tanımıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

"O, cehaletin, sefaletin ve taassubun hüküm sürmesine karşı gelmiştir.

O, tahribata, teslimiyete, tavizkâr anlayışlara karşı çıkmıştır.

Zora, zorbalara yok demiş; Hakk'a ve halka buyur etmiş, bitaraf değil, bir taraf olduğunu, hem de Türk milletinin yanında durduğunu bilatereddüt göstermiştir."

Devlet Başkanının deyimiyle "Başağın çıkması için tohumun çatlaması lazımdır. İradenin canlanması için sahibinin ayağa kalkması şarttı." İşte bu görülmemiş şekle kabuğu çatlatan irade Türk'ün iradesidir. Bu grup toplantısında Milliyetçi Ülkücüler hariç tüm Türkiye'ye Atatürk'ü tam manasıyla, özlü bir şekilde anlattı.

Onun nasıl bir vatansever mimar olmasını tüm dünyaya ve her Türk ferdine net bir şekilde anlatmış, ifade etmiştir. Bir kez daha vicdan sahibi herkesin ona duyması gereken teşekkür halini ortaya koymuştur. Buradan anlaşılan gerçek şudur ki gerçek Atatürkçü olanlar onun vesayetçisi olan Ülkücü Türk Milliyetçileridir, bu gerçeği anlaması gerekenler anlamıştır.

Bu eşsiz ve tavizsiz Türk olan Başbuğun şu sözüyle Başbuğluğunu tüm dünyaya göstermiştir; "Bağımlılığı elinin tersiyle itip manda ve himaye çabalarını tersledi, müstevli hesapları milletten aldığı güçle tepeledi, işgalcilerin tepelerine yıldırım gibi indi." Bu Türk'ün kudret ve kuvvetini herkese, her güce anlatmış ve öğretmiş oldu. Atatürk'ün bağımsız değerlendirmesiyle, Türkiye Cumhuriyetinin ortak değeri olduğunu herkes kabul edilmelidir.

"Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti'ne dil uzatmak, aziz Atatürk'e bühtanla saldırmak tarihe, ecdada, millete, mukadderata, muhteşem Türk asırlarına husumet ve hazımsızlıktır ki, bunun adı tam anlamıyla vatan hainliğidir." Diyerek vatan hainliğini çok iyi ne olduğun tarif etmiştir.

"Atatürk Türk'tür, Türk'ün Samsun'dan Ankara'ya kadar süren mücadelesinin kınından çıkmış kılıcıdır. Biz, bir milleti kurtarmış, bu varlık içinden bir devlet çıkararak onurlu bir mevkie yükseltmiş bir kahramanın özel hayatıyla değil, fikirleriyle, eserleriyle ve mücadele yönetimiyle meşgulüz, onunla da övünürüz." Diyerek Türk'ün net görüşünü ortaya koymuştur.

"Ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözüyle, "Bir Türk Dünyaya Bedeldir" kararlılığını koruyup kollayarak gelecek kuşaklara ulaştırılması için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğimizi bir kez daha ilan ediyorum.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözüyle devletimizin beka ve ebediliğini haykıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü önümüzdeki Cuma günü karşılayacağımız 79. vefat yıldönümünün öncesinde rahmetle, minnetle yad ediyorum.

Aziz anısının, muazzam eser ve hizmetlerinin sonsuza kadar yaşayıp yaşatılacağına içtenlikle inanıyorum." Diyerek herkese anlatmıştır.

Herkes bunu böyle bilmelidir.

Sağlıcakla kalın!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.