LİDER YENİKAPI'DA

Fikri ATILBAZ

 

"Mücadelemizi, birkaç gazete beğensin, üç-beş yazar-çizer övsün diye yapmıyoruz. Allah bilsin, Millet görsün yeter. Gerisi teneke gürültüsüdür." diyen Lider Devlet Bahçeli için birkaç kendini bilmez, abuk subuk şeyler söylüyorlar. AKP'nin Yeni AKP'nin, cumhurun başı bile, Lider Devlet Bahçeli'ye teşekkür etme erdemini gösterirken, danışman sıfatlı adamlar tarafından hakaret ediliyor, kendi başkanları güvenli sandıkları tanıdık evlerde, sığınaklarda saklanırken Balgat'ta, parti genel merkezinde yani siyasi karargâhında dimdik duran, darbeyi önleyen, iç savaşı engelleyen, Ülkücü bir ses, bir nefes olan Lider Bahçeli'ye hakaret ediyor. Sonra özür diliyor; ne fayda?

Söylemleriyle, Türkiye'nin ufkunu açan, vizyon sahibi yapan Lider, duruşuyla, tavrıyla, söylemleriyle, hem Türkiye'ye örnek oluyor hem de iktidara yol gösteriyor. Hiçbir kazaya sebebiyet verilmemesi için yoldan çıkılmaması gerektiğini dile getiriyor, hak yolunda ve kardeşlik içinde yürümeyi savunuyor. İşte bu nedenle, Milli iradenin temsili için, demokrasi düşmanlarının karşısında olduğumuzu göstermek için de Pazar günü yapılacak Demokrasi ve Şehitlik mitingine katılma kararı almıştır.

Bu konuda Lider Bahçeli, "Doğrudan sapıldığında yol eğrileşir. Yoldan çıkıldığı zaman yıkım ve yangın körüklenir. Türk Milleti hak yolunda, kardeşlik yolculuğundadır." diye haykırmaktadır. Lider Bahçeli oyunu bozacağız demiştir ve de bunu gerçekleştirmiştir. Oyun her zamankinden tehlikeli ve iç savaş çıkarmaya meyillidir. MHP'yi Türkiye, Türkiye'yi MHP olarak gören düşman, şer odakları tezgâhladıkları oyunu politikaları gereği siyasi anlamda MHP, güç anlamında da TSK üzerine kurmuşlardır.

Emperyalizmin ayak direteni, irtidat edip mürted olmuş kişilerin baş belası, Türkiye Cumhuriyetini karşılıksız seven ve onun yaşaması için her türlü bedel ödemeye razı olan, Kuvayi Milliye ruhu taşıyan MHP düşman kabul edilmiş, son seçimlerde Türkiye Cumhuriyetini yıkım demek olan isteklere göğsünü gere gere hayır diyen Milliyetçi refleksle hareket eden MHP anlaşılmamaya, yalnız bırakılmaya çalışılmakta; başından Lideri alınmaya çalışılmakta, aynı itibarla asker itibarsızlaştırma girişiminde bulunanlar Allah'ın izniyle Ülkücülerin uyanıklığıyla bu girişimlerinde başarılı olamamışlardır. MHP'nin üzerindeki politik oyun akamete uğramış; fakat askerin üzerine oynanan oyun mecburiyetmiş gibi devam ettirilmektedir. İtibarsızlaştırma oyunun esasını teşkil eden 2.perdedir.

Siyasi alanda MHP üzerine oynanan oyun Lider üzerinden yürütülmüş ve hâlâ yürütülmektedir. Bunda acı olan, Haziran seçilerinden sonra, sözde HDP destekli, Yeni CHP-MHP Koalisyonunu kurmadın diye Lider'e hakaret edenler, HDP'yi nasıl flu görürsün diye yaygara koparanların, bugün Yenikapı'da ne işin var diye teneke gürültüsü çıkarmaktadırlar.

MHP'nin siyasi çizgisi hakkında, ilkeleri, 9 Işık'ı hakkında bilgi sahibi olmayanlar bu kavramları gevşeterek, laytlaştırarak, sistem dişlisi olarak paradigma değişimcisi yapanlar, Türkün, Türk dünyasının Başbuğunu da hiç tanımamışlar, anlamamışlardır. Birilerinin kendilerine Başbuğ diye bağırtmasıyla Başbuğ olunacağını savunanlar o işin öyle kolay olunamayacağının farkına varmışlardır.

Liderlik yaptığı süre içerisinde, oturduğu makam gereği bir kez olsun kendine Başbuğ diye seslenilmesine izin vermeyen Lider Bahçeli, hayatı boyunca tüm etkili kararlarda rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in ayak izlerine basarak yürümüş, Türk Milliyetçilerini, Milliyetçi Ülkücüleri hiçbir zaman mahcup etmemiştir. Bugün aldığı kararların benzerini dün Başbuğ da görebiliriz.

Bazılarına göre Laiklik, bazılarına göre Atatürk'e saygı mitinginde 1994 yılında DYP ve SHP ile birlikte meydan çıkan, rahmetli Alparslan Türkeş'ti. Bugün de Milli Birlik ve Kardeşliğimiz maksadı güderek Yenikapı'daki mitinge katılma kararı alan Lider Devlet Bahçeli'dir. Bunu anlamayan koca kafalar, "biz Ülkücüyüz" "Biz Lideri tanımıyoruz" diye gezmeleri ne derece doğrudur? Bu tavır onları ne kadar Ülkücü yapar ya da Ülkücü yapar mı?

Her dediği konuda haklı çıkan ya da sonradan haklılığı ortaya çıkan ön görülü, imanlı, bir Ülkücü gibi Ülkücü, adam gibi adam, Bozkurt gibi Bozkurt bir Lidere sahip olacaksın sonra da be Lideri tanımıyorum diyeceksin. Hadi oradan be!

Bu tip insanlar, Türkiye üzerine oynanan siyasi oyunun bilmeden ortak olmuş oyuncularıdır. Ancak Ülkücü bilmeden hareket etmez, inanmadan imanda bulunmaz. Sadece Allah'a ibadet eder. Ve ona giden yolun halka hizmetten geçtiğini bilir.

Hayırlı Cumalar!

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.