O Şu Demeden

Fikri ATILBAZ

Zaman kendini avutuyor. Bir bakın çevrenize sizi doğru yönlendiren bir şey var mı? Değişik cümlelerde, değişik anlamlar. Gözü kapalı gözler. İfade etmeyen ifadesizlikler. Bir kara göz üzerine yazılmış şiirler, ancak ortada kara gözlü yar yok. Tam isabet. Ne kadar doğru bir karar. Bu mübalağa kimseyi rahatsız etmiyor. Bu ne âlâ bir söz, ne âlâ bir altın. Bizi düşlerle kandırmışlar. Ne acayip bir dünya? Nasıl bir iş hâlâ sorguluyor ve hâlâ bulamıyoruz. Çok karışık ve çok filmsel bir iş… Önemli olan bu işi nasıl tespit ediyorlar. Bu yalancıları nasıl buluyorlar, bulacaklar? Bizi oyalayan ne? Görüntüler bizim değil mi? Değilse kimin?

Nasıl bir tatsızlıkla karşı karşıyayız? Kimler tarafından kandırılıyor, aldatılıyoruz. Bu Kürt asimilesine yardımcı olanlar kim? Kürtlere çatıya çıkmalarını, içeriye girmeyin öğütleri veren kimler? Kurulan oyunların bile son dakika itibarıyla bozulması ne ifade ediyor? Düne kadar öldürerek var olanlar bugün öldürülmek zorundaysa günah, vebal kimdedir? Bu müptezellikten kimler sorumludur. 

Öldürmekle var olanlar gerçek olarak nerede duruyorlar: öldürülecekler listesinde mi, vatan için ölecekler listesinde mi? Orijinal bir soru değil mi? Peki buna inceden bir girişim mi yoksa Marksa olan tabiilik mi son verecektir. Bu karışık operasyonu kim çözecektir? Bunu kim nasıl idrak edecektir? Bu gidişata nasıl son verilecektir?  Bir lokma yemeden bu iş ortada mı kesilecektir? 

İşler böylesine karma karışık sürüyor. Kimileri açık ifadelerini face sayfalarında dile getiriyor. Kimileri yazılanları, çizilenleri seyrediyor ve kaypak duruş sergiliyor. Bugüne kadar olduğu gibi kaypaklığın kazanacağını sanıyorlar. Ama nafile kaypaklık kazanmayacak, hatta kaypaklık yapan rezillikle can verecekler inşallah. Bunu enkısa zamanda göreceğiz.

Erkekçe duruşun yanında eğilip bükülenler yine öyle yapacaklar. Erkeği kullandığım için hiçbir kadın üzülmesin. Çünkü Bozkurt gerektiğinde hem kadın hem de erkektir. Bu yüzden erkeği kullanıyorsun diye kimse bana kızmasın. Bu fasılada yumruklarımız beraber oluşmalı ve aynı noktaya vurmalıdır. 1-2-3, deyince kadın ve erkek olarak düşmanımızı yok etmeliyiz ve edeceğiz de.

Türk dünyada bütün iğrençliklerden arınacak yoluna gayet emin adımlarla yürüyecektir. Düşen düşebilir bu yolda, kaybettiklerimiz illa ki olacak. Bu yolda hep kazandıklarımızla yürüyemeyiz. Kazandıklarımıza rahmet dileyerek adımlarımızı Allah katına atacağız. 

İşte biz geçmişten günümüze olduğu gibi, Allah gerçeğini atlamadan, çiğnemeden, yürüyeceğiz. Öldü dediklerimiz bize ölmediklerini hatırlatarak yolumuz da bize katılarak bu işin istediğimiz gibi bitmesini sağlayacak. Kadın, erkekle dayanışmasını ne sonuçlar doğuracağını, tüm dünyaya ispatı olacaktır. 

Ne mutlu yarınlara, elden ele dolaşacak olan tuğlara. Mızrağımızın dosdoğru giden yolunda milletimize, tüm dünyamıza merhaba… Esenlikler Türk dünyası. Yeni kardeşliğe merhaba… Kimsenin ezilmeden yaşadığı, haklarına riayet ettiği gün doğumuna merhaba…

Merhaba ey Türk ve kutlu yolun kutlu yolcuları!

Sağlıcakla kalın!   

 
Fikri ATILBAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.