Y-CHP Özeleştiri Yapıp Özür Dilemeli!

Fikri ATILBAZ

 

Yeri geldiğinde kendini Devleti kuran parti diye tanıtan CHP'nin kafası karışık. Karışık olmasından nemalananlar var. Bir türlü anlayamadığımız, Devleti biz kurduk diyen CHP Devletin yanında mı yer alacak yoksa bütün komünist kırıntılarının, aydınlıkçıların, hümanistlerin, barışçıl gevşeklerin, Türk ve Türklük, Türkiye düşmanlarının iç içe geçtiği HDP'nin uzantısı, PKK'nın don lastiği olmaya mı devam edecek.

Yenikapı görüntüsünün kümleri rahatsız ettiği ortada… Bölücülere, darbecilere, emperyalistlere, küresel güçlere karşı yapılmış en güzel tabloydu. Konuşmasını her zaman olduğu gibi Türk'le başlayıp, Türk'le bitiren Lider Devlet Bahçeli o güne mührünü vurmuştur.

Orada ne işiniz vardı diyenlerin hangi üst aklın emrinde bu soruyu sorduğu, PKK'nın politik uzantısı olan HDP'nin eş başkanının aynı soruyu Y-CHP'ye sizden öz eleştiri bekliyoruz diyerek Yenikapı ruhuna karşı çıkmasından, eleştirmesinden bellidir.

Şöyle diyor sözde barışçıl güvercin Demirtaş, eleştiri borcu var diyerek: "CHP'de gidişattan memnun olmayan, "Yenikapı, Saray ittifakı"nın CHP'yi boşa düşürme hamlesi olduğunu görebilen çok sayıda insan var. Muhalefet etmesini engellemek ve OHAL, KHK'ler hayata geçerken ana muhalefet partisini resmen atıl bırakmaktı hedef. Ana muhalefet partisi yönetimi, Erdoğan'ın değirmenine su taşıyarak tarihi bir suç işlemiştir. CHP yönetimi, demokrasi güçlerine, sol, Alevi güçlerine karşı özeleştiri borçludur. Direniş cephesinin parçalanmasına, kafaların karışmasına, toplumun korkutulup sindirilmesinde Erdoğan'ın önünün açılmasında resmen çanak tuttular. Bütün bunların açık açık tartışılması gerekiyor. Bir başka partinin iç işleri bizi ilgilendirmez ama genel politikası muhalefeti sindirme konusunda bir dayanak haline getiriliyorsa, CHP'nin sunduğu hizmetten iktidar faydalanıyorsa orada CHP'nin politikalarını biz sorgularız. CHP'nin içerisindeki vicdanlı, demokrasiden, özgürlükten, barıştan yana olan ne kadar güç varsa bugün sesini çıkarmalıdır. Bugün seslerini çıkarmazlarsa yarın ortada CHP diye bir şey de bırakmayabilirler. Önümüzdeki son seçim CHP'nin görüp görebileceği son seçim olabilir. Gün bugündür."

Bugün amblemindeki 6 oktan biri olan 'Milliyetçilik oku'nu kırıp atmışa benzeyen CHP bir türlü "Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedi olduğunu göstermelidir." diyerek açıklayan, "Ben bir Türk Milliyetçisiyim" sözüyle Türk Milliyetçisi olduğunu her alanda söyleyen ve uygulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hiç mi hiç anlamamışsınız.

Milliyetçiliği Atatürk milliyetçiliği diyerek yumuşatmış, mankurtluk demek olan solculukla bağımsızlık savaşı vermeye kalkmış, Komünistleri Atatürkçü yapmışsınızdır.  Sorarım size vatansızlardan, bayraksızlardan, dünya vatandaşı olanlarda Türkiye sevdası, Atatürk sevdası olur mu? Türklüğü kabul etmeyen zihniyet Atatürk'ü kabul eder mi hiç?

Evet bence de Y-CHP'nin Demirtaş'ın saydığı fason güçlere, sanal kuvvetlere, etnik ve mezhep çöplüğüne değil, Türk Milletine büyük çaplı bir öz eleştiri ve özür borcu vardır. Y-CHP, kendini tartmalıdır, iyi ölçüp, biçmeli, ne kadar milli olduğunu ortaya koymalıdır. Gerçekten Atatürk'ün yolundan mı yürümeye devam ediyorlar yoksa hala Che Guevara, Marks, Engels, Lenin, Stalin, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan diyerek mi Atatürkçü olduklarını söylüyorlar?

Hem de Atatürk, komünizm hakkında "Yılanın başı küçükken ezilmelidir." diyerek komünizmle mücadele etmesine rağmen, komünistleri Karadeniz'e gömmesine rağmen, etnik bölücüleri Dersim'de yok etmesine, mezhepçileri yere vurmasına rağmen, bunların karşısında olan ne kadar grup ve kişi varsa birlikte hareket ederek Atatürkçüyüm diyerek nasıl hareket edebiliyor? Yoksa onlarda mı kandırıldı? Kandırılmışlığınıza Türk Milleti de ortak etmeyin. Batıl'ın değil, hak'ın yanında olun.Batılla beraber zail olmayın.

Konu uzun ve karışık… Ancak bu kadarı bile Y-CHP'nin öz eleştiri yapmasını ve artık safını net olarak belli etmesi gerekiyor. 

Sağlıcakla kalın!

 

Fikri ATILBAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.