BAŞBAKANIN DANIŞMANI HAKAN ŞÜKÜR’ÜN AKRABASI MI?

Hüseyin ADALAN

Geçen hafta Fetöcü Hakan Şükür yine gündemdeydi…

Karısı Beyda Sertbaş Şükür’le yeni fotoğrafları yayınlandı. Beyda Sertbaş Şükür, başını örtmüştü; Amerika’da tekrar açmış.

Birileri bu fotoğrafların altına yorumlar yaptı ve bazıları sövdü. Hakan Şükür de onlara laf yetiştirdi.

Hakan Şükür’ün gündeme gelmesinin bir sebebi de Amerika’daki ilişki yumağıydı. Buna göre Hakan’ın Amerika’daki ortağı, Kadir Topbaş’ın damadının kardeşiymiş, bir Kavurmacı…

Hakan Şükür tekrar gündeme gelince daha önce duyduğum bir şey aklıma geldi. Başbakanımızın danışmanı, hatta bir ara başdanışmanı da oldu galiba; Ömer Sertbaş. Danışman Sertbaş, Beyda’nın amcası deniliyordu?

Ama Ömer Sertbaş ve Beyda Sertbaş Şükür akraba mı kesin bir bilgi yok…

Gerçi Beyda Sertbaş Şükür de Fetöcü mü bilmiyoruz, kocası Hakan Fetöcü…

Ömer Sertbaş’ın arkadaşlarından Ünal Tuygun’u telefonla aradım sordum “Yok” dedi, “amcası değil” dedi.

Beyda 2011 yılında kocası Hakan’la Erzincan’a gitmiş. Erzincan Üniversitesinin organizasyonuyla olmuş ziyaret. Bir gazete Beyda’nın memleketi Erzincan’a kocasıyla birlikte geldiğini yazmış. Gazete ziyareti şöyle duyurmuş:

“Erzincan Belediyesi ile Erzincan Üniversitesi’nin organizasyonu ile eşi Beyda (Sertbaş) Şükür’ün memleketi Erzincan’a gelen Milli Takım ve Galatasaray’ın eski ünlü futbolcusu Hakan Şükür, büyük coşkuyla karşılandı.”

Gazete haberin devamında ise Beyda ile daha fazla bilgi veriyor. Beyda’nın ilçesine, köyüne kadar yazıyor. Haberin devamı şöyle:

“Refahiye’nin Alt Köyünden olan eşi Beyda (Sertbaş) Şükür ile birlikte Erzincan’a gelen Türk futbolunun unutulmaz ismi Kral Hakan Şükür, havaalanında çiçeklerle büyük coşku ile karşılandı ve hayranları ile bol bol fotoğraf çektirdi. Eşi Beyda’nın memleketi Erzincan’a ilk kez geldiğini belirten Hakan Şükür, havaalanında karşılaştığı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile de bir süre ayaküstü sohbet etti.”

Başbakan, Erzincan İli Refahiye ilçesi Kayı Köyünden…

Beyda Sertbaş Şükür, Erzincan Refahiyeli. Erzincan ili Refahiye ilçesi Alt Köyden…

Başbakan’ın danışmanı Ömer Sertbaş Erzincan ili Refahiye ilçesinden, köyünü bilemiyoruz…

Ama 15 Temmuz Şehidi Mete Sertbaş’ın hakkındaki bir haberden bir şey öğreniyoruz. Bu habere göre Şehit Mete Sertbaş Erzincan ili Refahiye ilçesi Yazı Köyünden ve danışman Ömer Sertbaş’ın da amcasının oğlu.

O zaman demek ki Ömer Sertbaş, Beyda Sertbaş Şükür ile aynı köyden değiller ve o zaman Ömer Sertbaş, Beyda’nın amcası değil.

Danışmanın, Refahiye İlçesi Alt Köyle ilgili tek haberi, Alt Köy’de büyük bir köy konağı yapılmış, onun da açılışta konuşma yapmış olmasıyla ilgili…

Gerçi Beyda, Ömer Sertbaş’ın öz yeğeni olsa ne, olmasa ne olur?

Beyda, danışmanın öz yeğeni olsa Ömer Sertbaş’a da Fetöcü mü denilecek?

Denilemez.

Veya denildi; Şehit Mete Sertbaş ne olacak?

Türkiye’de her şey karmakarışık…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.