BİNALİ YILDIRIM VE MADONNA

Hüseyin ADALAN

İki gün önce Gazeteci Cüneyt Özdemir Meclis Başkanımız ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, ayrıca eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'a gitmiş.

Cüneyt Özdemir Erzincan'da akşamüzeri şehrin orta yerinde çekim yapmış ve YouTube'da bu çekimi "Erzincan ve Madonna" adıyla yayınlamış.

Cüneyt Özdemir Erzincan'a ilk kez görmüş ve benim gördüğüm kadarıyla da şaşkınlık içerisindedir.

Çünkü Cumhurbaşkanının yıllardır vazgeçemediği, defalarca Ulaştırma Bakanı yaptığı ve onun da Türkiye'yi Edirne'den Kars'a son model yollarla ve demir ağlarla döşediği, dünyanın en namlı havalimanını yaptığı gibi büyük işlere imza atmış ve iki yıl da Başbakanlık yapmış devlet adamının memleketindedir ama Erzincan o meşhur Binali Yıldırım'ın şehri gibi değildir.

Cüneyt Özdemir, Dörtyol denilen şehrin orta mevkiinde yeraltı çarşısının oradadır.

Güneş batmak üzeredir. Arkasında boşaltılmış, üç katlı metruk bir bina durmaktadır. Onun yanında tek katlı bir binanın paslı saç çatısı görülmektedir. Özdemir'in başında ise Erzincan'ın semalarını on yıldır terk etmeyen karga sürüleri dolaşmaktadır...

İşte bu şehir yolların kralı, havaalanlarının fatihi Binali Yıldırım'ın şehridir...

Özdemir, daha sonra üstünde durduğu Yeraltı Çarşısına iniyor. Çarşı aynı zamanda Bakırcılar Çarşısı olarak bilinmektedir. Ama çarşıya indiğinde karşısına bir bakırcı dükkânı değil, bir gelinlikçi dükkânı çıkıyor. Özdemir gülüyor. Herhalde o da bakırcı dükkânlarındaki bakırların da zaten Urfa, Antep işi olduğunu anlıyor ki kısa bir turdan sonra çarşıdan çıkıyor.

Her haliyle, Erzincan'ın kendisini hayal kırıklığına uğrattığı yüzünden okunuyor.

Çekimin sonraki dakikalarında Özdemir, batıya doğru yani Binali Yıldırım'ın ilçesinin istikameti Refahiye'ye doğru yürüyor. Tek katlı eski binalar ve yine üç katlı ve üst katları boş, hayalet binaların önünde gidiyor.

Özdemir'in kafası hayli karışıyor. Konuyu Madonna'ya, onun estetik ameliyatına kadar getiriyor.

Muhtemelen, "Erzincan böyleyse Binali Yıldırım Büyükşehir'e Belediye başkanı olursa İstanbul'un hali he olur" demiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.