FETÖNÜN ORDUDA ÖZEL MAHREM YAPISI -9-

Hüseyin ADALAN

TBMM'nin 24. Dönem 2. Yasama yılında dilekçe komisyonuna gelen bu şikâyetleri araştırmak üzere dilekçe komisyonu Genel Kurul Taslağı hazırlamıştır.

21.06.2012 gün ve 13 karar nolu taslağın 82. Sayfasından başlayıp 84. Sayfada sona eren 3 sayfalık sonuç kısmıaçıklanmıştır;

Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığından tedbir alınması ve görüş istenmesi ile ilgili karara varıldığı, Milli Savunma Bakanlığında askeri okullarda kötü muameleyi engelleyecek uygulamaların teşvik edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasının istenmesine belirtilmiştir.

Şikâyetlere ilişkin etkili bir idari soruşturma süreci işletilmesinin istenmesine, disiplin amirlerince verilen cezalara karşı askeri yargı denetiminin açılması yönünde kanuni düzenleme yapılması için görüş istenmesine karar verilmiştir.

Mezuniyet yılı içerisinde yükseköğrenime geçişte herhangi bir hak kaybına yol açmayacak şekilde düzenleme yapılmasına, askeri liselerin faydaları ve gerekliliği hususunda görüş istenmesine, askeri okullardan ayrılan öğrencilere ödettirilecek tazminata ilişkin mevzuata uygunluğu ve yerindeliğinin değerlendirilmesinin istenmesine karar verilmiştir.

Meclis dilekçe komisyonunun yapılan başvuru ile ilgili çeşitli idarelerden görüş istenmesi ile yetindiği, dilekçeler ile ilgili ayrıntılı bir meclis araştırması yapılmadığı, müştekilerin beyanlarından sonra;

Milli Savunma Bakanlığından, Ege Ordusu Komutanlığından, Polis Akademisi başkanlığı, Ankara Üniversitesi, YÖK Başkanlığı, İçişleri Maliye Bakanlığı, Harp Okulu görevlileri ve Maltepe Askeri Lisesinde kamu kurum temsilcilerinden görüşler alınmıştır.

Bilirkişi görevlendirdiği, TBMM'de yapılan bu faaliyetin sonuç doğuran ve mağduriyetleri gereği gibi araştıran bir çalışma olmadığı, Fetullahçı kadroların askeri yapı içindeki boyutunu ve TSK içindeki durumunu ortaya koymaktan uzak olduğu anlaşılmaktadır.

Harp okullarında, örgütten olmayan öğrencilerin puanını silme, düşük not verme ve cemaatten olanların notlarını yüksek tutma şeklinde kadrolaşma hareketi devam ettirilmektedir.

Sivil liselerden gelen cemaat mensuplarına el altından sınavdan önce sorular verilirken, bu cemaate mensup kişilerin cevap kâğıtlarında düzeltmeler yapılarak yüksek not almaları da sağlanmaktadır.

Askeri liseden gelenlere ayrımcılık yapılıp harbiye ile ilişiklerini kesilmeye veya başarısızlığa zorlamanın sebebi ileride kurmay subay olmalarını önlemektir.

Disiplin cezaları ile kişileri yıldırma, sindirme, sicillerini bozma ve kurmaylığını engelleme örgütün TSK içinde olağan bir uygulamasıdır.

FETÖ mensubu olamayanlara disiplin cezası basit olaylar nedeni ile verilirken, aynı fiili işleyen cemaat mensuplarına disiplin cezası verilmediği görülmektedir.

İzmir Menteş kampındaki baskı ve mobingler ile yetinmeyen FETÖ'nün TSK içindeki mensupları, bu kampları bir şekilde bitiren, istenmeyen öğrencileri gerçeğe aykırı raporlar ile TSK ile ilişkilerini kesmiştir.

GATA ve askeri sağlık kurullarındaki FETÖ yapılanması birçok kişiyi sağlık yönünden askerliğe veya yapılacak işe uygun değildir diyerek çürüğe sevk etmektedir. Hâlbuki askeri liseye giren bu kişiler sağlık bakımından çok sağlamdır.

Sağlık sebebiyle çürüğe sevk edildiği halde başka bir yerden sağlam raporu alarak geri dönenler olmuştur.

Fakat bir kısmı ise FETÖ ile mücadele edemeyeceğini görerek dönmemiştir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.