Türkiye’nin en iyi “Tıbbi Atık Yönetimi” Adana Büyükşehir Belediyesi’nde

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına Bağlı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan hibe aldı.

 

Başkan Hüseyin Sözlü, kamu yararına ve halk sağlığı için aralıksız çalışmaya devam ettiklerini açıkladı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2016 yılı Teknik Destek programı kapsamında hazırlanan “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Tıbbi Atık Yönetimi, Toplama, Taşıma ve Optimizasyon Eğitimi” çalışmaları başlıklı faaliyeta dair protokol, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü arasında imzalanarak hayata geçirildi.

Faaliyet kapsamında, tıbbi atıkların düzenli toplanması, taşınması ve düzenli bertaraf edilmesine yönelik iyileştirme çalışmaları hayata geçirilerek, yapılacak yatırım kapasiteleri ve analizleri buna göre planlanacak. Kamu ve özel sektör kaynaklarının doğru kullanımını sağlayacak programda, Çukurova Üniversitesi’nden akademisyenlerle birlikte çalışılacak. Proje kapsamında, toplumda ve ilgili kurumlarda tıbbi atıklar konusu üzerine çalışan birimlerde farkındalık ve hassasiyetlerin oluşmasına da katkı sağlanacak. Ayrıca tıbbi atıklar üzerine somut olarak önemli istatistik ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.

HALKIMIZ VE DEVLETİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, halk sağlığı için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Sözlü, “Adana’da halk sağlığı ve kamu yararı konusunda yapılan çalışmaları canla başla desteklemek boynumuzun borcudur. Halkımız ve devletimizin yararı için çalışmaya hiç ara vermedik ve vermeyeceğiz. Üniversitemizin değerli bilim insanları ile çalışmak ve onların uzmanlıklarından faydalanmak, şehrimizdeki halk sağlığı konularına katılımlarını sağlamak bizim için son derece önemlidir” dedi.

BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş; “Yapılan çalışmalar tamamen bilimsel yöntem temellerine uyumlu olup, Adana ilindeki tıbbi atıklar konusu üzerine çalışan ilgili kurum ve kuruluşların da görüşleri ile somutlaşacak bir araştırma gerçekleştirilmiş olacaktır. Konu üzerine yapılacak farkındalık çalışmaları ile tıbbi atıkların halk ve çevre sağlığı üzerine zarar ve etkileri için önemli bir bilinçlendirme çalışması yapılacaktır. Mevcut durum değerlendirmesi ve GZFT Analizi, istatistiki veri analizi, saha çalışması, anket, çalıştay, ve farkındalık çalışmaları ile Adana ili için tıbbi atıklar konusunda tıbbi atık yönetimi çalışmaları tamamlanmış olacaktır. Süreç yönetiminde de iyileştirilmeye gidilerek çeşitli eğitim faaliyetleri ile de desteklenecek olan program Adana iline hayırlı olsun” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri