İşte Devlet Bahçeli'nin yakasındaki merak edilen rozetin anlamı

İşte Devlet Bahçeli'nin yakasındaki merak edilen rozetin anlamı

Parti genel merkezine gelerek mesaisine yeniden başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yakasındaki dikkat çeken rozetin anlamı belli oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tedavi sürecinden sonra Genel Merkeze geldiğinde sakallı oluşu dikkati çekerken yakasındaki rozeti de gözden kaçmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sakal bırakarak nasıl bir mesaj verdiği merak edilirken, yakasındaki rozet ile hangi mesajı verdiği daha da merak uyandırdı.

TÜRK MİLLETİMİZİN TÖRESİNDE AK SAKALLI

Türk mitolojisinde Ak sakallı deyişi çok önemlidir. Ak Sakallı deyimi, pek çok içtimai ve manevi anlamları anlatır. “Ak sakallug, moz saçlug”, yani “ak sakallı ve kır saçlı” deyişi, Uygur yazısı ile yazılmış Oğuz Kağan Destanında da, “büyüklük ve deneyiminin bir sembolü” olarak gösterilmiştir. Oğuz Kağan’ın bakanlarından Uluğ Türk, aksakallı, kır saçlıdır. Kâhin özelliği taşımaktadır. Ak-boz atlı Aksakallı ata, tecrübeyi ve deneyimi simgelemektedir.

TURAN İLLERİ HARİTASINI SİMGELEYEN ROZET

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçirdiği rahatsızlığın ardından 22 gün sonra ilk kez partisinin genel merkezine geldi. Objektiflere poz veren Bahçeli’nin yakasındaki rozetin Türk Dünyası Turan İlleri haritasını simgelediği anlaşıldı.

Bahçeli’nin yakasındaki rozette yer alan dünya haritasındaki işaretli yerler Türk Dünyası Turan İlleri olarak bilinir.Rozette bu noktalar renklendirilmiştir. Turan, yeryüzündeki bütün Türkleri tek bir yurt ve tek bir bayrak altında birleştirmeyi amaçlayan bir hedeftir.

GÜNÜMÜZDEKİ TURAN MESAJININ ANLAMI NEDİR?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK SAKALLI resmi ve TURAN ROZETİ ile mesaj verirken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 7. Liderler Zirvesi için Azerbaycan’a giderek, Türki Cumhuriyeti devlet ve hükümet başkanları ile büyük toplantılar yaparak mesaj verdi.

Günümüzde, Türkiye’nin Suriye topraklarında teröristleri temizlemek amacıyla yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’a en büyük destek Macaristan’dan geldi. 19.yüzyılda Turancılık fikrinin en çok savunulduğu ülke Macaristan idi. Sizce bu durum manidar değil mi?

Günümüzde, ABD, Avrupa Birliği ve Arap Birliği, TSK’nın yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Turan İlleri olan Türk Cumhuriyetleri Liderleriyle toplantılar yapması manidar değil mi?

TURANCILIK NE DEMEKTİR?

Türk ve Turan topluluklarının sınırlarını belirlemek gerekir. Türk, bir milletin adıdır. Millet, kendisine özel bir kültüre sahip olan topluluk demektir. Bugün kültürce birleşmesi kolay olan Türkler, özellikle Oğuz Türkleri yani Türkmenlerdir. Türkiye gibi, Azerbaycan, İran, Harzem ülkelerinin Türkmenleri de Oğuz uyruğundandır. Bundan dolayı, Türkçülükteki yakın ideal, Oğuz Birliği yahut Türkmen Birliği’dir.

Turan ideali, milyonlarca Türk’ün bir millet halinde birleşmesi, Türkler için en güçlü bir heyecan kaynağıdır. Ülkü geleceğin yaratıcısıdır. Dün Türkler için hayali bir ülkü olan milli devlet, bugün Türkiye’de bir gerçek halini almıştır.

Ülkücü Hareket’in merhum Başbuğu, Alparslan TÜRKEŞ “Türk Birliği ülküsü, yeryüzündeki bütün Türklerin bir millet ve bir devlet halinde, bir bayrak altında toplanması ülküsüdür. Bunun tahakkuku, bazı kimselere ilk bakışta imkânsız gibi görünebilir. Birçok kimseler bunu zararlı bir hayal (ütopi) olarak da vasıflandırabilir. Fakat unutmamak lâzımdır ki, her hakikat önce bir hayal ile başlar. Yine hatırlamak gerektir ki, 1919 yılında hür ve müstakil bir Türkiye kurmak için Anadolu’da dünyanın galiplerine karşı savaşa girişmek de çılgınlık ve hayal diye vasıflandırılmıştı. Fakat inanmış ve kendilerini bir ülküye vermiş olanlar, yurdu kurtarmaya ve müstakil bir Türkiye meydana getirmeye muvaffak oldular.” demişti.

Ziya GÖKALP’in Turan manzumesinde, ”Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan.Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan!” demiştir.

TÜRK MİLLETİMİZİN KIZIL ELMA ÜLKÜSÜ

Kahraman Türk askerimizin Suriye’ye operasyon için hareket ederken, hedeflerinin KIZIL ELMA olduğunu söylemesi, neyi ifade etmektedir?
Türk milliyetçiliğinin önemli sembollerinden birisi olan Kızıl Elma imgesi, Türk devletleri için bir hedefi ve amacı simgeler. Ulaşılması gereken bir yeri, fethedilmesi gereken bir beldeyi ifade ettiği gibi kimi zaman bir devlet kurma idealini, kimi zaman cihan hakimiyeti idealini, kimi zaman da Türk birliği idealini ifade etmiştir.

Kızıl Elma imgesinin tam olarak ne zaman, nerede ve nasıl ortaya çıktığı bilinmemekle birlikte yaygın anlayış, Osmanlı ile birlikte tarihe ve edebiyata mal olduğu, Osmanlılar döneminde özellikle Batı memleketlerine doğru yürütülen cihadın bir sembolü olduğu yönündedir. Kızıl Elma ülküsü özellikle yeniçeriler arasında yaygınlaştırılmış ve onların savaşma azmini yüksek tutmak için kullanılmış; Ziya Gökalp, bu imgeyi Turan Ülküsü ile birleştirerek ona yeni bir anlam kazandırmıştır.

Kızıl Elma imgesinin ilk kez Orta Asya Türkleri arasında doğduğu; Ergenekon Destanında Ergenekon’dan dışarıya çıkma ve kaybedilmiş eski yurdu geri alma idealini simgelediği kabul edilir.. Türkistan’dan Hazar Denizi’nin doğusuna gelen Oğuzların ise Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hakimiyetinin ifadesi olarak bulunan altın topu yani Kızıl Elma’yı ele geçirmeyi ülkü edindikleri düşünülür.

Kızıl Elma efsanesi İstanbul’un fethinden sonra yeniçeriler arasında yaygınlaşmıştır. Osmanlı’nın Avrupa‟da fethetmeyi istediği önemli şehirler, “Kızıl elma” olarak anılmıştır.

Rozetin, 'Türk Dünyası Turan İlleri' haritasını simgelediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.