Bakanlık Yeni Duyurdu! KPSS Şartsız 400 Memur Alımı Yapılacak..

Bakanlık Yeni Duyurdu! KPSS Şartsız 400 Memur Alımı Yapılacak..

Adalet Bakanlığı, memur olmak isteyenler için 400 kişilik İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı pozisyonlarına alım yapacağını duyurdu. Bu pozisyonlar için KPSS şartı aranmıyor ve başvurular ÖSYM üzerinden alınacak. Detaylar haberimizde!

Adalet Bakanlığı, 300 İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı alacağını açıkladı. Bu alımda KPSS şartı aranmaması, memur olma hayali kuranlar için büyük bir fırsat sunuyor. Başvurular ÖSYM aracılığıyla yapılacak ve adaylar yazılı ve sözlü sınav aşamalarını geçmek zorunda olacaklar.

Yazılı sınav, 7 Aralık 2024 tarihinde yapılacak ve sınav süresi 105 dakika olacak. Sınav yerleri ise Ankara-Çankaya ve Ankara-Yenimahalle olarak belirlendi.

Başvurular 24-30 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak, geç başvuru ise 7 Kasım 2024’te yapılabilecek. Başvuru sürecini tamamlamak isteyen adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ya da ÖSYM başvuru merkezlerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.


Görevde Yükselme Fırsatı: Ek 100 Memur Alımı

Adalet Bakanlığı ayrıca görevde yükselme kapsamında ek olarak 100 İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı alımı daha yapacak. Bu sınav 8 Aralık 2024 tarihinde saat 10:00’da Ankara’da gerçekleşecek. Yazılı sınavdan sonra yapılacak olan sözlü sınav ise Adalet Bakanlığı tarafından organize edilecek. Sözlü sınav tarihleri ve yerleri bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Başvuru Şartları ve Süreç

Görevde yükselme sınavı için başvurular 25 Eylül 2024 - 2 Ekim 2024 tarihleri arasında İcra Daireleri Başkanlıkları veya Adalet Komisyonu Başkanlıklarına yapılacak. Adayların, sınav sürecini başarıyla geçmeleri halinde kadroya dahil olabilecekleri belirtildi.

KPSS şartının olmaması, özellikle memur adayları için büyük bir avantaj sağlıyor. Adayların başvuru tarihlerini kaçırmamak adına hazırlıklarına bir an önce başlaması ve sınav takvimini yakından takip etmeleri gerekiyor.

Kaçırılmayacak Bir Fırsat!

Adalet Bakanlığı’nın KPSS şartsız memur alımı yapması, memur olma hayali kuran binlerce aday için büyük bir fırsat anlamına geliyor. Sınav hazırlıkları için vakit kaybetmeden harekete geçmek, bu fırsatı değerlendirmek için atılacak ilk adım olmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.