Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama: “Suriye ve Lübnan’dan Gelecek Mültecilere Kapımız Açık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama: “Suriye ve Lübnan’dan Gelecek Mültecilere Kapımız Açık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Türkiye’nin Suriye ve Lübnan’dan gelecek mültecilere kapılarını açık tutmaya devam edeceğini belirtti. Erdoğan, "Kapımız her zaman açık olmuştur ve olmaya da devam edecek" dedi.

Erdoğan’dan Mültecilere Destek Mesajı: “Kapımız Hep Açık Olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, mülteci politikalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ve Lübnan’dan gelecek mültecilere yönelik insani yaklaşımını sürdüreceğini vurguladı.

Erdoğan, daha önce Suriye’den 4 milyon civarında mültecinin Türkiye’ye giriş yaptığını ve şu an 3,5 milyon mültecinin ülkemizde barındığını belirtti. Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel ile bu süreci koordine ettiklerini hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin mülteciler konusunda üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirdiğini ifade etti.

Suriye ve Lübnan’dan Gelenlere Kapı Açık

Erdoğan, Türkiye’nin sadece Suriye’den değil, Orta Doğu ve Lübnan’dan gelecek mültecilere de kapılarını açık tutacağını belirtti. "Lübnan’da Türkmen kardeşlerimiz de var. Onlara da her zaman destek olacağız," diyen Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki mağdurlara yönelik insani yardımlarını sürdüreceğini kaydetti.

Scholz ile Mülteci Krizi Masaya Yatırıldı

Almanya Başbakanı Scholz ile gerçekleşen görüşmede, Avrupa’nın mülteci krizi ve sınır güvenliği konuları da ele alındı. Türkiye’nin Avrupa’ya geçişi önlemek amacıyla üstlendiği rol ve AB ile yapılan mülteci anlaşmaları değerlendirildi. Erdoğan, Türkiye’nin bu süreçte yalnız bırakılmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, Avrupa da yapmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.