Diyanet’te ülkücülere tasfiye 

Diyanet’te ülkücülere tasfiye 

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Türkiye Diyanet Vakfı’nda son yıllarda vatansever ülkücüler ‘dedikodu’ yaptığı gerekçesiyle sistematik şekilde tasfiye ediliyor. 

Vakıfta mobbing uygulanarak işten çıkarılan ülkücülerin sayısı her geçen gün artarken emekliliği yaklaşanlar ise pasif görevlere çekiliyor. 

ÜLKÜCÜLERİN YERİNİ KENDİ ELEMANLARINI GETİRİYORLAR 

Hükümet tarafından emekliye sevk edilen eski Diyanet İşleri Başkanı, döneminde göreve getirilen ve hala aynı görevde olan vakıf genel müdürlüğü yetkilileri, ülkücüleri belirli aralıklarla tasfiye etti, ediyor.  Vatansever kardeşlerimiz mahkeme salonlarında işe iade davaları ya da yeni iş bulmak için uğraşıyor. 

Vakıf yönetimi ise farklı fikirdeki insanları işten çıkarırken kendi çevrelerinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un, Diyanetten sorumlu Başbakan Yardımcılığı döneminde görevden aldığı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısının bir akrabasını da vakfın Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nde işe başlattı. 

Vakıfta işten çıkarılan Serdar’lar, Burak’lar derken en son bir kardeşimiz daha  mobbing uygulayarak istifa ettirildi.

PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ BAHANESİ 

diyanet-vakfi-engelli.gifVakıf yönetimi, geçen yıl mülakat yapılarak alınan il şube temsilcisi ve görevlilerine de performans düşüklüğü nedeniyle tenkisat uygularken kendi çevrelerine yakın isimleri de istihdam etmeyi ihmal etmiyor. 

DEDİKODU YALANIYLA İŞTEN ÇIKARILIYORLAR 

Evine ekmek götürmek için alın teri ile çalışan, vakıfta yapılan yanlışları dile getiren ülkücüleri atmak için, hiçbir gerekçe bulamayan vakıf yönetimi, ‘dedikodu’ yapma bahanesi ile savunma alarak ya da savunma almadan işten çıkarılıyor.   

BAŞKAN ERBAŞ, BU TASFİYELERE DUR DEMELİ 

Siyasi iradenin bilgisi dışında gerçekleşen bu işten çıkarmalar ve işe almalar konusunda yeni Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’ı göreve davet ediyoruz. 

Sayın Erbaş, vakfın şu an ki yönetiminin görevde olduğu süre içerisinde, işten çıkarılan ve işe alınan isimleri incelettiğinde ve işten çıkarılanlarla görüşüldüğünde, sistematik bir tasfiye sürecinin yaşandığını görecektir. 
Ülkücüler olarak konunun takipçisi olacağımızı, Türkiye Diyanet Vakfı’nda ülkücüleri tasfiye eden yönetimin kimleri ve hangi çevreleri taltif ettiğini de tek tek açıklayacağımızı belirtmek isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.