Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu Türkiye'nin her yerinde anılıyor. Peki Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmişti. Bugün Çakıroğlu'nun Ölüm yıldönümü. Çakıroğlu, Türkiye'nin her tarafında Ülkü Ocakları tarafından çeşitli etkinliklerleanılıyor. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehadetinin üzerinden tam 3 yıl geçti. Çakıroğlu'nun aramızdan ayrılışı tüm ülkücüleri yasa boğdu.

20 Şubat 2015'te, Ege Üniversitesi kampüsünde PKK'lılar tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vatanperver, ülkücü ve insani yapısı itibariyle herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan bir şahsiyetti. Peki Yılmaz Çakıroğlu kimdir? Fırat Yılmaz Çakıroğlu nerelidir? Çakıroğlu neden şehit edildi? Çakıroğlu ne zaman şehit edildi? butün bu soruları genç ülkücüler ve bilmeyenler merak ediyor.

Gelecekte Türk tarihi sayfalarında doğrular yer bulsun diye Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun kim olduğunu ve neden şehit edildiğini, Çakıroğlu'nun kim veya kimler tarafından ne maksatla hayatına kastedildiğini anlatalım istedik.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 1 Ocak 1991'de Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldi. Çok genç yaşlarında Ülkü Ocakları’nda yer aldı. Çakıroğlu, eğitim hayatında çok başarılı bir öğrenciydi. Ege Üniversitesi'nde Ülkü Ocakları temsilciliği yaptı. Çakıroğlu, 20 Şubat 2015 tarihinde, Edebiyat Fakültesi'nde PKK ve Gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H terörist öğrenciler tarafından kahpe bir saldırı sonucu şehit oldu.

Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında çıkan kavgada, 7 kişi yaralanmıştı. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutumlanmıştı. 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Fırat Çakıroğlu’nun ölümünden sonra Tarsus'da anısına yaşam boyu spor merkezi ve Nazilli'de adını taşıyan park yapıldı. Elvankent'de Çakıroğlu adına hatıra ormanı da bulunuyor.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Nurullah Semo, "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "örgüt adına suç işlemek" ve "örgüt üyeliği" suçlarından 15 yıl hapisle cezalandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.