MHP-Ülkücü Düşmanı AKP'li Eski Bakan Yeni Parti Kuruyor!

MHP-Ülkücü Düşmanı AKP'li Eski Bakan Yeni Parti Kuruyor!

Ankara kulislerinde hareketlilik sürüyor! Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, merkez sağda yeni bir parti kurmak için harekete geçti. Çelik’in AKP’ye yönelik eleştirileri ve bu partiyi kurma çabası siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Son dönemde AKP’ye karşı yaptığı sert eleştirilerle gündeme gelen eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, siyasi arenada yeni bir merkez sağ parti kurmak için kolları sıvadı. Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre Çelik, bu yeni parti girişimi için eski AKP mensuplarıyla bir araya gelerek, geniş tabanlı bir hareket oluşturma çabasında. Siyasi gözlemciler, Çelik’in yeni parti girişiminin mevcut siyasi dengeleri değiştirebileceğini öne sürüyor.

Gerçek Gündem'in Ünsal Ergel imzalı haberine göre, Hüseyin Çelik’in liderlik ettiği bu oluşum, AKP’nin kuruluş sürecinde önemli rol oynamış isimlerle görüşmeler yapıyor. Bu yeni parti hareketi, Türkiye’de merkez sağın yeniden yapılandırılması hedefiyle siyaset sahnesine adım atmaya hazırlanıyor.

AKP’ye Yönelik Eleştiriler ve Parti Kurma Çabası

Hüseyin Çelik, katıldığı televizyon programlarında sıklıkla AKP’nin kuruluş dönemiyle bugünkü halini karşılaştırarak eleştirilerde bulunmuştu. Özellikle 2002 yılında AKP’nin taşıdığı ideallerin, Gezi Parkı olaylarından sonra değişen güvenlikçi politikalarla kaybolduğunu savunan Çelik, AKP’nin bu noktada çizgisini kaybettiğini dile getirdi. Çelik’in bu çıkışları, AKP’den ayrılan diğer siyasetçilerle birlikte yeni bir siyasi oluşum için zemin hazırladığı yorumlarına neden olmuştu.

Parti kurma çalışmalarını hızlandıran Hüseyin Çelik’in, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de temas halinde olduğu iddia ediliyor. Siyasi çevrelerde konuşulan bu iddialar, Abdullah Gül’ün de bu yeni merkez sağ partinin arkasındaki isim olabileceği şeklinde yorumlanıyor. Çelik’in, bu partiyi 2024 yılında Yargıtay Başkanlığı kayıtlarına göre Türkiye’nin 158. siyasi partisi olarak kuracağı ifade ediliyor.

Abdullah Gül’ün Rolü ve Yeni Parti

Çelik’in bu yeni parti hamlesinde, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önemli bir rol oynadığı kulislerde sıkça dile getiriliyor. Gül’ün, AKP’den ayrılan ve muhalif duruş sergileyen isimleri bir araya getirerek, yeni bir siyasi hareketin liderliğini üstlenip üstlenmeyeceği merak ediliyor. Ancak bu konuda henüz kesin bir açıklama yapılmış değil.

Ankara kulislerinde, Çelik ve Gül’ün birlikte hareket etmesi durumunda, AKP tabanından da yeni partiye ciddi bir kayma olabileceği konuşuluyor. Çelik’in, Gül’ün desteğiyle siyasi arenada güçlü bir merkez sağ hareket oluşturmayı hedeflediği, bu girişimin özellikle 2024 seçimlerine yönelik önemli bir adım olacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.