MHP zarar gören Adanalı çiftçinin sorununu TBMM'ye taşıdı

MHP zarar gören Adanalı çiftçinin sorununu TBMM'ye taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, geçtiğimiz günlerde Adana’da şiddetli dolu ve yağmur yağışından olumsuz etkilenen çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

KARAKAYA, SORUNLARA SAHİP ÇIKIYOR

MHP’li Mevlüt Karakaya, Adana’nın sorunlarına çözüm üretici yaklaşımla sahip çıkmaya devam ediyor. Karakaya, son olarak şiddetli dolu ve yağmurdan ötürü ekili ürünleri zarar gören çiftçilere tercüman oldu. Milletvekili Mevlüt Karakaya, bu kapsamda Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in cevaplandırması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.

30 BİN DÖNÜM ARAZİ ETKİLENDİ

Karakaya, önergesinde Bakan Çelik’le şu tespitleri paylaştı:

“Seçim bölgem olan Adana’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen aşırı yağmur ve dolu yağışından dolayı ekili araziler olumsuz etkilenmiştir. Adana Çiftçiler Birliği, Seyhan Ziraat Odası gibi sektör temsilcilerinin tespitlerine göre 20 bin ile 30 bin dönüm arasında olduğu tahmin edilen tarla ve bahçe gibi arazilerde ekili karpuz, kavun, şeftali, mısır, buğday, pamuk, soya, patlıcan ve narenciye ağaçları büyük zarar görmüştür.”

ÜRETİCİLERİMİZ PERİŞAN OLDU

Karakaya, şöyle devam etti:

“Daha çok merkez Seyhan ilçesindeki Camuzcu, Çaputçu, Karayusuflu, Kayışlı ve

Köylüoğlu mahallelerinde etkili olan ve tabii afete dönüşen yağışın verdiği büyük zararlar üreticilerimizi perişan etmiştir. Yüzeysel olarak yüzde 30 ile yüzde 80 oranlarında ölçülen zarar-ziyan yüzünden kara kara düşünen çiftçilerimiz devletimizin desteğini beklemektedirler. Çoğu borçla, krediyle ekim yapan üreticilerimiz borçlarının ertelenmesini ve uzun vadeye yayılmasını arzu etmektedirler.”

TARSİM, NEDEN İLGİ GÖRMÜYOR?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Bakan Faruk Çelik’e şu soruları yöneltti:

“Adana’da meydana gelen aşırı yağışlar sebebiyle ekili arazilerde oluşan zararın tespiti yapılmış mıdır, yapılmadı ise ne zaman yapılacaktır? Mağdur olan üreticiler için bir girişimde bulunulacak mıdır? Üreticilerin bu tür tabii afetlerin olumsuz maddi etkilerinden korunabilmeleri için hayata geçirilen Tarım Sigortası neden beklenen ilgiyi görememektedir? Tarım Sigortası’nın yüzde 90 oranındaki zarara yüzde 30 oranında destek verdiği doğru mudur?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.