MHP'li Yurdakul: "YÖK ve Sağlık Bakanlığı bir köprü kurmalı"

MHP'li Yurdakul: "YÖK ve Sağlık Bakanlığı bir köprü kurmalı"

MHP Antalya Milletvekili Yurdakul: "YÖK ve Sağlık Bakanlığı bir köprü kurarak, istihdam edilecek yardımcı sağlık personeli sayısını belirledikten sonra YÖK, öğrenci kontenjan sayısını buna göre belirlemelidir"

"Devlet, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da 10-20-50 yıllık bir personel istihdam politikası belirlemelidir"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul,  "YÖK ve Sağlık Bakanlığı bir köprü kurarak, istihdam edilecek yardımcı sağlık personeli sayısını belirledikten sonra YÖK, öğrenci kontenjan sayısını buna göre belirlemelidir." önerisinde bulundu.

Hekim olan Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, sağlıkta 36 alanda doktor haricinde çalışan kişiler olduğunu söyledi. Yardımcı sağlık personelinin sayısının yaklaşık 450 bin olduğuna işaret eden Yurdakul, bunların alanında detaylı eğitim görmüş kişiler olduğunu vurguladı.

Bu kişilerin eğitim aldıktan sonra atanamadıklarını ifade eden Yurdakul, "Bu gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu insanlar hem hayatlarının en değerli vakitlerini burada okuyarak geçiriyorlar hem de aileleri bu gençlerimiz için maddi ve manevi birçok fedakarlıkta bulunuyor. Bu gençlerimiz mezun olup atanamama problemi ile karşılaştıktan belli bir süre sonra psikolojik bozukluklarla dahi karşılaşıyorlar." diye konuştu.

Yurdakul, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da 10-20-50 yıllık bir personel istihdam politikası ile önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde ne kadar doktora, hemşireye veya tıbbi sekretere ihtiyacı olduğunu belirlemesi gerektiğini kaydetti. Sayı saptandıktan sonra yardımcı sağlık personel yetiştiren okulların kontenjanının buna göre belirlenmesi gerektiğini ifade eden Yurdakul, bu sağlandığı taktirde mezun olan yardımcı sağlık personelinin daha kolay iş bulacağını dile getirdi. 

Yurdakul, şunları kaydetti:

"YÖK ve Sağlık Bakanlığı bir köprü kurarak, istihdam edilecek yardımcı sağlık personeli sayısını belirledikten sonra YÖK, öğrenci kontenjan sayısını buna göre belirlemelidir. Bu sağlanırsa maddi ve manevi büyük avantajlarla karşılaşırız. Örneğin tıbbi sekreterlikle ilgili okullardan mezun olanların sayısı 100 bine doğru gidiyor. Siz, kontenjanları arttırarak öğrenci alırsanız atama bekleyen 100 binin yanına tekrar 10-20 bin kişi eklemiş olursunuz. Dolayısıyla YÖK ve Sağlık Bakanlığı bir köprü kurarak, güzel bir personel istihdam politikası ile bu okulların kontenjanları ona göre belirlenmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.