MHP ANKARA'DA KAN DEĞİŞİMİ

MHP Ankara İl Başkanlığı’na Alparslan Doğan atandı. Doğan, Bala ilçesinde doğmuş ve daha önce MHP Keçiören İlçe Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde MHP’nin Cumhur İttifakı’nın birinci sıra adayı olarak seçilmiştir. Dr.Devlet Bahçeli’nin onayıyla, Doğan Ankara İl Başkanlığı görevine devam edecektir.
2fa04934-f54d-4237-8729-c690a4f38c37.jpg
Doğan’ın ataması, MHP’nin Ankara’da güçlü bir kadro oluşturduğunu gösteriyor. MHP, 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Mansur Yavaş’a kaptırmıştı. Ancak MHP, Cumhur İttifakı ortağı AK Parti ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu sağlamıştır.(2) MHP ayrıca 10 ilçe belediye başkanlığı kazanmıştır.(3)

MHP, Ankara’da hem yerel hem de genel siyasette önemli bir rol oynamaktadır. MHP, TBMM’de 50 milletvekiliyle temsil edilmektedir.(4) MHP lideri Dr.Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en güvenilir müttefiki olarak görülmektedir. (5) MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişte ve Anayasa değişikliği teklifinde AK Parti’ye destek vermiştir. (6) MHP ayrıca terörle mücadele, milli güvenlik, dış politika ve ekonomi gibi konularda AK Parti ile işbirliği içindedir. (7)

MHP’nin siyasi ideolojisi ise ülkücülük olarak tanımlanmaktadır. Ülkücülük, Türk milliyetçiliği, Türk-İslam sentezi ve Dokuz Işık doktrini gibi kavramları içermektedir.(8) Ülkücülük, Türk milletinin birlik ve beraberliğini, tarihi ve kültürel mirasını, milli çıkarlarını ve bağımsızlığını savunmaktadır. (9) Ülkücülük aynı zamanda Türk milletinin manevi değerlerine, inancına ve ahlakına bağlıdır. Ülkücülük, Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç olmasını hedeflemektedir.

MHP’nin gençlik kolu ise Ülkü Ocakları’dır. Ülkü Ocakları, 1970’lerde Türkiye’de yaşanan sağ-sol çatışmasında aktif bir rol oynamıştır. Ülkü Ocakları, Türk milliyetçiliği ve ülkücülük fikirlerini yaymak için eğitim, kültür, spor ve sosyal faaliyetler düzenlemektedir. Ülkü Ocakları ayrıca Türkiye’nin milli meselelerinde duyarlılık göstermekte ve milli dayanışma sağlamaktadır.

MHP, Türkiye siyasetinin önemli bir aktörüdür. MHP, hem yerel hem de genel seçimlerde halkın teveccühünü kazanmaya çalışmaktadır. MHP, hem iktidar hem de muhalefet partileriyle diyalog kurmaktadır. MHP, hem Türkiye’nin iç hem de dış sorunlarına çözüm üretmeye çalışmaktadır. MHP, hem Türk milletinin hem de Türk devletinin bekası için mücadele etmektedir.
Bizde ülkücü medya gurubu olarak; Alpaslan Doğan kardeşimşize tebrik ziyaretinde bulunarak , Kendisine Başarı,dileklerimizi ilettik .

ALLAH (C.C) Muvaffak eylesin .Ülkemize ,Milletimize,ANKARAMI'ZA, Partimize, Camiamıza Hayırlı Uğurlu olsun ...

SELAM VE DUA İLE
OZAN DERDİVAR 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ozan Derdivar Arşivi
SON YAZILAR