Abidik Gubidik İşler

Bu hülle tam bir hülle oldu. 100 bin imza toplayacağım diyen fır döndü misali genel başkan Meral Hanım bu sefer dediklerinin tam tersini yaparak hem de 180 derece dönerek kendine ve partisine yakışanı yaptı. Bu bayan ne demişti bunu herkes şimdi daha iyi bellesin: "Biz ne çukur ne cukka ne de yıkım ittifakı yapacağız. Grup kurmak için abidik gubidik işler yapmayacağız. Biz 100 bin imza toplayacağız." demiştir. Eee sonuçta politikacılar politika yapıyorlar her şey normal diyebilirsiniz. Ancak bu durum Ülkücüyüm Milliyetçiyim diyen birlerine hiç yakışmamıştır. Bu iş bize 1977'de yapılan Genel Seçim sonrası Ecevit'in yaptığı Güneş Motel hikayesini hatırlatmıştır.

Güneş Motel olayı hiç olmazsa o günkü CHP'nin Genel Başkanı Ecevit genel seçimlerden sonra Adalet Partisinden 11 milletvekili, hepsi de bu hikayeden sonra bakan olmakla ödüllendirilmişlerdi. Şimdikinden farkı o tarihler de Güneş Motel olayı seçimden sonra gerçekleşmişti şimdiki ise seçime girmek için. İşte fark budur. Birisi hükümet kurmak için yapılmış birisi de hükümet kurma niyetiyle gerçekleştirilmiştir. Olay budur.

Bugün Kılıçdaroğlu Meral Hanımın seçime girmesi için bir oyun kurmuştur. İyi de ne karşılığı böyle bir şey yapmıştır. Şimdi sakin kafayla düşünürsek, Kılıçdaroğlu bu işi seçim ikinci tura kalırsa İYİ Partiye gidecek oyları almak için düşünülmüş bir hülle olayıdır.

Ayrıca şimdiden açıkça söyleyelim bu milliyetçi gözüken zevatın ilkesiz davranışlarından kaynaklanmış içinde CHP'nin de olduğu, pardon Y-CHP'nin de yer aldığı bir hülle olayıdır.

Gerçek de tasarlanan hüllenin gerçek anlamı yani dini gösterilen manada kullanıldığı gibi; Boşanan bir kadının tekrar kocasına dönebilmesi için geçici olarak başka bir erkekle evlenmesi demektir. Gerçekte olan anlamı budur. Bu olayda neye denk geliyor varın siz anlayın. Bu olayın anımsattığı bir gerçek de CHP'nin o tarihten sonra iktidar olamaması gerçekleşmemiş, bir hayal olmuştur. Güneş Motel olayı ne acıdır ki geçmiş tarihimizde yaşanmış çok acı bir olaydır.

Bugün sahneye konan olay o günün yapılmış olan hüllesidir. İyi de bu hülle niçin yapılmaktadır? Anlaşılan bu iş Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu HDP'yle kuracağı ortaklığı İYİ Partiye kabul ettirmek içindir. Ölmüş eşek kurttan korkmaz diye; Kaybedeceği hiçbir şey kalmamış insanın her türlü deliliği yapabileceğini anlatan bir atasözüdür.

İşte CHP'nin bu cinliği böyle sorgulanmalıdır. İsmini söylemeden kurdukları bu ittifakın seçimler de kötü bir gerçek olacağını görecektir. İYİ Partide nasıl bir beraberlik içine çekildiğini görmelidir. Hoş 2. defa Türk Milletine bu olayı yaşatanlar bunun bilincinde olarak yaşattıkları gerçeği şimdi İYİ Partiye çıkılan koltuğun HDP'yle yapılacak ittifaka ses çıkarmaması içindir

Herkesin bu işi iyice sorgulaması gerekmektedir. 24 Haziran Türk düşmanlarına atılmış çok sert bir tokat olacaktır. Bu tokat Osmanlı tokadını hem hatırlatacak hem de çok acı olarak yüzlerinde bir anı bırakacaktır.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR