Şükrü PORTAKAL

Şükrü PORTAKAL

HOŞGELDİN ZAFERLER AYI

26 Ağustos 1071 tarihinde başlamıştı TÜRK’ün zaferler ayı Ağustos. Sultan Alparslan Cuma günü beyaz elbiselerini giyerek şöyle seslenmişti Ordu’ya ; Ey Askerler!... Eğer şehid olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. Ben nefsimi Allah'a adadım. Benim için şehadet de, muzaffer olmak da bir saadettir. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir. Düşman ne kadar kalabalık olursa olsun Türk, Allah’ın ordusudur ve Allah’ın yardımı TÜRK’ün üzerindedir.

Zafer elde edildikten sonra Sultan Alparslan’ ın şu sözü 953. Yıldır dilimizde pelesenk olmuştur. “Size öyle bir vatan aldım ki, ebediyen sizin olacaktır.”

Siyasal İslam’ın Milletvekillerinden biri 1071 bize giydirilen bir elbisedir, bu elbise bize uymamıştır deme gafletinde bulunmuş olsada Malazgirt bize Anadolu’yu vatan yapan tapudur. Sultan Alparslan ve Aziz Ecdadımız zaferin 953. Yılında rahmet ve minnetle anıyorum.

Ağustos TÜRK Tarihinde bir zaferler ayıdır. Bir bakalım Türkler Ağustos ta hangi zaferlere imza atmış, tarihin seyrini değiştirmiştir.

11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi

23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi

24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi

29 Ağustos 1521 Belgrad Zaferi

29 Ağustos 1526 Mohaç Meydan Muharebesi

01 Ağustos 1571 Kıbrıs Zaferi

Kıbrıs demiş iken Kıbrıs ın önemini anlatmak adına merhum Raif Rauf DENKTAŞ Çumra Eski Belediye Başkanımız Mehmet Zeki Türker ve heyetine şöyle seslenmiştir ; KIBRIS ın TÜRKİYE için önemini anlatırken ayağa kalktı ve arkasında bulunan KIBRIS haritasını göstererek ‘’ Bakınız bu KIBRIS neye benziyor ? ’’ dedi. KIBRIS’ın Dipkarpaz bölgesinin sivri ucunu göstererek ’’Bu bir hançer’e benzemiyor mu ? ‘’ İşte bu bağımsız KKTC yi kıyamete kadar yaşatamaz isek TÜRKİYE’nin böğrüne saplanan bir Kıbrıs olacak Allah cc muhafaza buyursun. ‘’ Türkiye’siz bir Kıbrıs’ın olmayacağını söyledi. Evet bugünlerde bir kere daha gördük ki KIBRIS Akdeniz’de TÜRK’ün gözü, kulağıdır. Kıbrıs Türk’ün Akdeniz’de atan kalbidir. Kıbrıs Mavi Vatan’ın başşehridir. Kıbrıs’ı bize Vatan yapan Aziz Ecdat’ı rahmetle ve minnetle anıyorum.

10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi

07 Ağustos 1919 Erzurum Kongresi

23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Muharebesi

26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz

26 Ağustos 1071 de Sultan Alparslan’ın şu sözleri ile başlayan ‘’Size öyle bir Vatan aldım ki , Ebediyyen sizin olacaktır.’’ Türk ‘ün Zaferler ayı Gazi Mustafa Kemal’in ‘’GİTMİYORUZ’’ sözü ile devam etmiştir. Türk’ün inancı şudur ki ; Allah tek tir, Ordusu Türk’tür. Allah cc ordusunu muzaffer kılacaktır. Nice bin yıllara Nice Zaferlere.

Ne Mutlu Türk’ün Diyene !

Şükrü Portakal

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şükrü PORTAKAL Arşivi
SON YAZILAR