Döndürülen Dolaplar

Emperyalizmin iki ayağı Amerika ve Fransa bahaneleri olarak DEAŞ'ın varlığının son bulması olarak belirlemişler emperyalizmdeki fikir birliğinin eylem birliğine nasıl dönüştüğünü çok açık şekilde görüyoruz. Amerika'nın kaptanı, dünyanın kaptanlığına soyunan Donald Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama "Suriye'de olmamızın ana nedeni DEAŞ'tan kurtulmaktı ve bu görevi hemen hemen tamamladık. Şimdi çok kısa süre içinde bölge ülkeleriyle koordinasyon içinde kararımızı vereceğiz." demişti.

Bu açıklamadan sora Amerika Suriye'den çıkacak mı kalacak mı sorusunu gündeme getirdi. Fransa'nın durumu da böyle bir ortamdan doğmuş oldu. Beyaz Saray Trump'ın yerine yaptığı açıklamada DEAŞ'ın Suriye'de tamamen temizlenmesi konusunu 'garantiye almak' istediğini, bu yüzden bölgedeki varlığını bir süre daha sürdüreceğini açıkladı. Yapılan bu açıklamayla Amerika'nın yapmak istediği ortaya çıkmış oldu. Beyaz Saraydan yapılan açıklamada "Suriye'de DEAŞ'ın kökünü kurutmak için yapılan askeri operasyon çok büyük bir hızla sona yaklaşıyor" ifadeleri yer aldı.

Bu demek oluyor ki Amerika İngiltere'nin yerini almış olan Fransa'yla birlikte yolunu belirliyor. Bir çekiliyorum bir çekilmiyorum diye sahne alışı, bu olaylarda hep sonradan düzeltilen açıklamalarda bulunması öne hep DEAŞ'ı sunması, diğer terör örgütleri PYD'den hiç söz etmemesi ve onu bir devletin ordusu gibi görmesi onu yani Amerika'yı en çok yanıltan olay olmuştur. Ya da olayların ardındaki elin onun eli olduğu yani Amerika'nın ta kendisi olduğu ortaya çıkmıştır.

Son günlerde conilerle ilişkisi artan Suudi Arabistan büyük bir oyuna imza atmıştır. Bölgede Amerika gibi bir müttefikten vazgeçilemeyeceğini savunan Tuğgeneral Enver Macit Eşki, "Kürtlerin birlik olması gerekiyor. Bu çerçevede büyük Kürdistan devletinin kurulması en büyük stratejik hamle olur. Bunu kesinlikle yapmalıdırlar." diye açıklama yapmıştır.

Tarih eskiye mi dönüyor… Yani Müslüman Türk Devleti Hıristiyanlara yem mi edilmek isteniyor. Bu Müslüman olan insanlar Donald Trump'a kul, köle mi oldular yoksa akıllarını mı yitirdiler.

Bu hıyanet kokan işbirliği Suudilerin nasıl bir işe bulaştıklarını gösteriyor. Hıristiyan Amerika'nın yanında durup balon şişirmek bu olsa gerek. Ancak kimse unutmamalıdır ki Türkiye bu balonu da patlatacaktır. Bu patlayan balonla birlikte YPG ile birlikte hareket eden Amerika'da Suudilerle birlikte ya çok kötü patlayacaklardır ya da balonun ipi kesilip uzaya gitmesi sağlanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bitleri kaynaşan Suudiler akıllı olmasını öneririm. Her şeyden önce kendilerine Şerif Hüseyin'in ölüm döşeğinde söylediklerini hatırlatırım ''Osmanlı'ya kılıç çekmemeliydim' bu sözü size hatırlatarak Türk'e karşı harekette bulunmamanızı salık veririm.

Çok istiyorsanız kendi topraklarınızda Amerika'yla beraber Kürt Devleti kurabilirsiniz ancak Türkiye ya da dibinde böyle bir maceraya kalkışmanız, bu hareketi planlayanların ve sizin sonunuz olur.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR