On Beş Temmuz'da Ülkü Ocakları'nın Direnişi

2016 yılının sıcak bir Temmuz gecesinde, Türk halkı tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadı. 15 Temmuz darbe girişimi, demokrasimize yapılan hain bir saldırı olarak hafızalarımıza kazındı. Bu gece, Türk milletinin bir araya gelerek demokrasisine sahip çıktığı bir gecedir. Bu direnişin ön saflarında yer alan gruplardan biri de Ülkü Ocaklarıydı.

Ülkü Ocakları'nın Tavrı ve Eylemleri

Ülkü Ocakları, Türkiye'nin milliyetçi gençlik hareketi ve vatanseverliğin ana sigortası olarak bilinir. Milli değerlerin savunucusu olan Ülkü Ocakları, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi haberlerinin yayılmasıyla birlikte meydanlara çıktı. Bu gençler, vatanseverlik duygularıyla hareket ederek demokrasinin korunması için büyük bir kararlılık gösterdiler.

Darbe Girişimi Sırasında Meydanlardaki Rol

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde Ülkü Ocakları'nın gençleri sokaklara dökülerek darbe girişimine karşı durdular. Vatandaşların ön saflarında yer alarak, tankların önüne geçerek adeta bir vatanseverlik destanı yazdılar, askerlerin silahlarına göğüs gererek demokratik düzeni savundular. Bu süreçte birçok Ülkü Ocakları mensubu, vatanları için canlarını tehlikeye attılar.

Liderlerin Mesajları ve Yönlendirmeleri

Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP lideri Devlet Bahçeli, darbe girişiminin ilk saatlerinde yaptığı açıklamalarla üyelerini ve tüm vatandaşları demokrasiyi savunmaya çağırdı. Bahçeli, demokrasinin ve milli iradenin yanında olduklarını belirtti ve darbe girişimine karşı kararlı bir duruş sergiledi. Bu çağrıya icap eden Ülkü Ocakları, yarım saat içinde organize olup, TRT'yi geri almak gibi önemli icraatlar gerçekleştirdi. Ülkü Ocakları, darbe girişimine karşı ilk organize olan sivil toplum kuruluşlarından biri olarak dikkat çekti.Ankara'da genel kurmayda,Külliyede,Etimesgutta,İstanbulda Köprüde Yüce Türk milletine Ateş emri veren şerefsiz ,vatansız bayraksız Fettoş köpeklerine karşı Canlarını hiçe sayan ,Yüce türk milletine ve Bu milleti cesaretlendiren "ÜLKÜ " Ocalarının alnı her daim açık olan altın gençlerini saygıyla yad ediyorum.

Sonrasında Ülkü Ocakları

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Ülkü Ocakları, darbe girişimine karşı koyan tüm şehitleri ve gazileri anarak çeşitli etkinlikler düzenledi. Demokrasi nöbetlerine katılarak ve ülke genelinde düzenlenen anma törenlerinde yer alarak, demokrasinin korunması için verdikleri mücadeleyi sürdürdüler.

15 Temmuz gecesi, Türk milletinin bir bütün olarak demokrasiye sahip çıktığı bir geceydi. Ülkü Ocakları da bu gecede önemli bir rol oynayarak milli iradenin ve demokrasinin savunucusu oldu. Vatanseverlik duygularıyla hareket eden gençler, tankların ve silahların karşısında durarak demokrasiyi koruma adına büyük bir cesaret sergilediler. Ülkü Ocakları'nın bu direnişi, Türk gençliğinin vatan sevgisinin ve demokrasiyi savunma kararlılığının bir göstergesidir.

Bugün, 15 Temmuz'un 18. yılını anarken, tüm vatan ve İslam şehitlerimize Allah'tan rahmet, mekanlarının cennet olmasını dilerim. Gazilerimize de şifa dileklerimle uzun ömürler dilerim.

SELAM VE DUA İLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ozan Derdivar Arşivi
SON YAZILAR