FAİLİ BELLİ !

FAİLİ BELLİ !

 

Başkentin göbeğinde patlayan bombalar ile onlarca  insanımızı bir kez daha teröre kurban verdik. Başımız sağolsun. Çoğu genç yaşta yitirdiğimiz terör şehitlerine Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Yazacaklarım aslında malumun ilanıdır. Türkiye Cumhuriyeti; coğrafi ve siyasi konumu gereği birçok devletin ve uluslararası gücün siyasi hesaplarının dahil olduğu ve geçmişte  Avrupa Birliği’nde ki bir parlamenterin dediği gibi ; “Türkiye , Türklere bırakılmayacak kadar değerli bir ülkedir.”!

Son 2 bombalama Başkentin göbeğine konarak aynı zamanda Cumhuriyet’e de açıkça meydan okuma, onu yok etmek için de açık cephe açmak demektir.

Beni uzaklarda arama, ben senin dizinin dibindeyim denmiştir.

Olaydan bu yana faillerin kim olduğu araştırılıyor. Araştırmaya hiç gerek var mı?

Olayın birinci faili bu ülkeyi Avrupa Birliği gibi bir hedefe götüreceğim diye kandırıp Ortadoğu çöplüğünün ortasına bırakan AKP yönetimi ve onun vasisi kaçak saraylıdan başkası değil. Olayların İkinci faili ise Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi büyük projeleri çerçevesinde  şekillendirmek için kanlı savaşı yürüten emperyalist güçler ve ABD’ dir.

Sen ve partin zaten bu amaç için gelmedin mi?

ABD’nin ılımlı İslam projesi kapsamında BOP’un eş başkanı gibi süslü laflarla kandırılıp bu ülkeyi çağdaş medeniyete ulaşma ülküsünden koparmak ve yörüngeyi Ortadoğu’ya çevirmek için kurulmadın mı?

İktidara geldiğin daha ilk ay ilk icraatın ABD askerini Irak’a sokmak oldu. Sayende Irak mezhep ve etnik kökene dayalı üçe bölündü.

Filistin’de tüm dünyanın terörist listesine koyduğu adamı sen başkentte kırmızı halılar ile karşıladın.

Darbelere hayır diye haykırdığın zaman yine bir darbeyle gelen Mursi’nin zaten bir tutam var olan demokrasiyi yok edip diktatörlüğünü ilan ettiği Mısır’da diktatörün yanında olmadın mı? Terörist Müslüman Kardeşlerin hamisi kesilmedin mi?

Çölün ortasında çadırların içinde ilkel hayat yaşayan Libya halkını bir ulus devlet içinde toplayan Kaddafi’yi linç edenlerin başında sen yok musun? Libya’da şimdi demokrasi mi var?

Bütün bu Ortadoğu çöplüğünün ortasında ve senin duyduğun zaman kırmızıyı görmüş boğa misali o İsrail ile en büyük mücadeleyi yapan Esad yönetimine karşı suni terör örgütleri oluşturup onlara yardım eden sen değil misin?

Dön bak geriye burnunu soktuğun bütün bu yerlerde milyonlarca insan bugün ölüyor, sakat kalıyor, yurtlarını bırakıp batıya göç ediyor.

Geldiğimiz noktada arı kovanına soktuğun çomak sayesinde bütün bu coğrafya terörist yatağı olup çıktı ve ne acıdır ki sen iktidara gelinceye kadar bu bölgenin abisi, efendisi, söz dinlenen devleti, arabulucu devleti yerini teröristlere destek veren ülke olarak anılmaya terk etti.

İşte o kovanına çomak sokup kızdırdığın arılar bugün gelip bizi ısırıyor. Canımız acıyor. Ağlamasın dediğin o analar, babalar, kardeşler ağlıyor.

Sarayında beslediğin soytarılar burası Ortadoğu, bu patlamaların, ölümlerin olması doğaldır gibi patlama olayının ne kadar doğal olduğunu göstermeye kalksa da bu halk artık katilin kim olduğunu gördü.

Dün bana diktatör diyorlar, diktatör olsam bu meydanlarda kimse gösteri yapamaz, gazetelerde kimse yazamaz diyordun.

Evet bugün meydanlarda olanlar yüzer yüzer ölüyor.

Haziran seçimlerinden bu yana yüzlerce vatandaşımız terör yüzünden öldü. Bu tablonun Sorumlusu kim? Bu tablo karşısında en nihayetinde kim kazançlı çıkacak?

İşte bu terör ile kaos ortamına soktuğun bu ülkede istediğin tabloyu görüyorsan, istediğin oy oranına çıktıysan bu terörün sorumlusu sensin diyeceğim. Görmek istemesen de sorumlu sensin. Çünkü senin görevin bu ülkede terörü durdurmak, barış ortamını sağlamak, demokrasi geliştirmek. Bunlar bugün bu ülkede yoksa ve 13 yıllık iktidarına rağmen yoksa ve hatta 13 yıl önce bu ülkeyi teslim aldığın durumdan çok daha kötü bir duruma getirdiysen onurunla ve şerefinle bırakıp gitmesini bileceksin. Onlarca yıldır uyanamamış bir topluluğa bunları söylemek çok zor olsa da inatla söyleyeceğiz. Tarihi bilmeyen, tarihten ders almayan cahiller bilmelidir ki, Türk’e kefen biçenin sonu hiçbir zaman iyi olmamıştır.

“Türkiye’nin ve Türk Ulusu’nun dostluğunun kıymetini bilmeyenler, düşmanlığının gazabından kurtulamazlar.”

HANDAN ÖMER

15 Mart 2016

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Handan ÖMER Arşivi
SON YAZILAR