HER SIRTINI SIVAZLIYANI DOST SANMA…

Bazen iyilik yapmak, alttan almak belki insana kaybettirmiş gibi görünür; lakin mükâfâtını Allah’tan beklediğimiz hiçbir şey kayıp değil, bilakis kazançların en güzelidir. Başkalarının bizi övmesinden çok duasına muhtacız; sözüyle övenler değil, gönlüyle dua edenleriniz bol olsun.

Birileri tarafından övülmek, takdir toplamak ve iltifat vari güzel sözlere tabi tutulmak insana ruhunu okşayan güzel duygulardır; lakin bazen bütün bunları bir kenara itip, duyulmayan ama yürekten duaya mazhar olunan güzel hasletler ise insanın ruhuna şifadır.

Kader ayrı ayrı yazılan ama beraber yürünen bir yoldur. Rabbim herkesin kaderine sığınak olacak vefalı insanlar denk getirsin.

Kader dediğin de bir yoldur; kimine düz, kimine yokuş. Belki yorulacağız, belki çoğu zaman birileri tarafından ötelenip kırılacağız; yorgunluğumuzu ve kırgınlığımızı kıymetli kılan varacağımız yere inanarak yürüyebilmektir.

Her zaman bir seçenek vardır; doğru olan ve diğerleri. İnsanın kendi emeğinin karşılığından daha leziz bir kazanç yoktur.

Hayatımızda sevdiği insanlar uğruna yorulmamış, onların uğruna hiç risk almamış veyahut kendi rahatından feragat etmemiş kişiler sevgi adına bir kıymet ölçüsü veremez. Sevgi sadece süslü güzel sözler ve birkaç maddi hediye ile değil, kalbe değen fedakarca icraatlarla ölçümlenir.

Merak edilmesin; Çok güzel şeyler olacak, çünkü güzel dualarımız var. Hiç bir cümleye sığmaz bazı kırgınlıklar, sanırım susmak bunun için var.. İnsan nasibini, nasip ise sahibini arar. Gerçeği bilip susanlar, gerçeği bilmeyip söyleyenler kadar tehlikelidir.

Sürekli tekrar edilmesi gereken bir dua; Allah'ım, bizi gözetiminde tut ki, hiçbir insan bize zarar vermesin, kader bizi ağlatmasın. Bugün okuduğum en güzel alıntı; İnsan toprak alma derdinde, toprak insan alma derdinde. Ne toprağın gözü doydu, ne de insanın…

Musibetler misafirdir. Evde sabır görmez ise yatıya kalır. Nimetler de misafirdir, Evde şükür görmez ise çeker gider. Gücüm neye yeter bilmem ama; Bildiğim bir şey var ki, Duanın sahibi her şeye yeter.

Bir gün diyeceksin ki; İyiki sabretmişim, olmaz dediğim her şey oldu kalbim inşirah buldu. Hani bir söz var bilirsiniz: Eski dosttan düşman olmaz diye… “Biz öyle eski dostlar gördük ki düşmanı hiç aratmadı.”

Az. Ali derki: “Her sırtını sıvazlayanı dost sanma, belki bıçaklayacak “Yer” arıyordur.”

Allah’ım! Her ne istiyorsak eğer bizim hayrımıza ise bize nasip eyle, değilse biz Senin kararına güveniyoruz, iman ediyoruz.

Zakir Tercan

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zakir TERCAN Arşivi
SON YAZILAR