Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

HDP VE DEMİRTAŞ'I ÖVEN PKK'YA HİZMET EDER! / Yıldıray Çiçek

Kemal Burkay isimli bölücü-Kürtçü bir isim var. Kemal Burkay İsveç'te yaşıyordu. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "dön" çağrısı yapılan, dönemin İç işleri Bakanı Beşir Atalay tarafından telefonla bizzat davet edilen ve bunun üzerine Türkiye'ye gelen kişi.. O günlerde tüm AKP'liler bu Kemal Burkay'ı övme sırasına girmişti. Yani bu kişinin referans kaynağı bizzat AKP'lilerin kendisidir. Bunları niye mi anlatıyorum?

Türkiye'nin PKK/HDP kalleşliği üzerine bir meselesi var ve bu Kemal Burkay geçmişte çok ilginç bir söz etmişti, kimse üzerinde durmamıştı ya da çok doğal karşılanmıştı. Ben o sözünü bazı yazılarımda da paylaşmıştım.

Kemal Burkay demişti ki: "Beşir Atalay bir süre önce HDP için 'Hakan Fidan'la Öcalan'ın başbaşa verip gerçekleştirdikleri güzel bir proje' demişti. HDP kimin örgütüdür? MİT ne zamandan beri Kürtler için parti kuruyor?"

***

Eğer "Öcalan ve Hakan Fidan" HDP'yi başbaşa verip kurduysa HDP aynı zamanda AKP ile kan bağı taşıyor demektir.

Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'nin kongresine "Halkların Demokratik Partisi Olağanüstü Kongresi'nde nazik davetiniz için teşekkür ederim. Kongre çalışmalarının birlik ve beraberlik içinde geçmesi temennisi ile alınan kararların partiniz ve Türk siyasi hayatı için hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcıları selamlıyorum." şeklinde kutlama mesajı göndermesi ve Beşir Atalay'ın yine bir HDP yorumunda "HDP'ye de büyük rol verildi, yani HDP aslında -önce BDP, sonra HDP- yani biz onlara siyasetin tekrar içinde etkili rol verdik. Aslında onlar çok da eleştiri alıyorlardı yani parlamentodaki çalışmalarıyla ilgili falan. Biz bir anlamda onları güçlendirdik." ifadesi aslında en büyük delildir. Dolmabahçe'de teröristbaşı Öcalan'ın 10 maddelik talebinin AKP-HDP birlikteliğiyle okunması ve kabul edilmesi üzerine de zaten başka söze gerek kalmıyor.

AKP-HDP arasındaki kan bağı, CHP'nin HDP ile akraba olmak için her türlü pozisyonu denemesi, medyanın da HDP ve PKK uşağı Demirtaş'ı cilalaması birleşince karşımıza böyle kanlı bir canavar çıkmıştır.

HDP ve PKK uşağı Demirtaş'ı ilk cilalama dönemi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başlamıştı. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan PKK uşağı Selahattin Demirtaş'ı öyle bir yazdılar, öyle bir tarif ettiler ki, sanki eli kanlı terör örgütü PKK'nın uşağı değil, Türkiye sevdalısı bir siyasetçi…

Sanki "HDP, Öcalan'ın projesidir" diyen o değildi.

Sanki " Sayın Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" diyen o değildi.

Sanki, Kandil ve İmralı'ya gidip talimat alan o değildi…

PKK adına yapmadığı alçaklık, kahpelik yoktu ama ekranlarda herkes"Selahattin Demirtaş HDP'yi Türkiyeleştirdi" gibi bir saçmalığı dillendiriyordu. PKK mikrobunu Türkiye'nin her yanına bulaştırması ve PKK'ya destek oranını çoğaltması HDP'yi nasıl Türkiyeleştirdi?

Herkes ona "Cici çocuk Selo" imajı vermek için yarışıyordu ama o, uşaklığını her fırsatta eli kanlı terör örgütü PKK adına yapmaya devam ediyordu.

Arşive şöyle bir baktım, HDP ve Demirtaş güzellemeleri yapmak için kim ne demiş diye karşıma şu isimler çıktı:

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'ın sanki PKK ve Demirtaş'ı tanımıyor gibi "Bu seçim, Demirtaş'ın kişiliğiyle HDP'yi Türkiyelileştirdi. Bu Türkiye için kazanımdır." (30 Temmuz 2014) sözü ilk karşıma çıkan HDP-Demirtaş güzellemesi oldu. Maalesef bu söz tüm gazete ve haber sitelerinde "MHP milletvekilinden şaşırtan övgü" şeklinde yeralmıştı.  (Seçim akşamı MHP-HDP kıyaslaması yapan Sinan Oğan meselesini uzun bir yazıda değerlendireceğim)

Andy-Ar Başkanı Faruk Acar; "HDP ya da BDP bir Türkiyelileşme sürecini başlatmış görünüyor." (12 Ağustos 2014)

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu; "HDP'nin oylarını yüzde 50'ye yakın artırması bir başarıdır. Etkin bölgesel politika yerine çözüm sürecine, sonra Türkiye'nin bütününe hitap etmesi bu başarıyı getirmiştir. HDP'nin Türkiyelileşme çabası halktan onay almıştır. Türkiyelileşmeyi CHP'ye de tavsiye ediyorum. CHP bölgesel politika yapmak yerine Türkiyelileşme çabası içerisine girmelidir. Statükoyu savunmaktan vazgeçmelidir." (13 Ağustos 2014)

Al Jazeera Yazarı Ferhat Kentel; "Demirtaş, 'Kürt etnik kimlik partisinin temsilcisi' olma sıfatının ötesine geçti. Demirtaş'ın temsil ettiği 'HDP'nin Türkiyelileşme projesi' başarılı oldu. Kürtler arasında Türkiyelileşmeye karşı çıkanların çok güçlü bir dinamiğe tekabül etmediği; Kürt seçmenin kimliğini koruyarak Türkiyelileşme projesine destek verdiği anlaşıldı." (10 Ağustos 2014)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Demirtaş çok önemli bir şey yaptı. HDP'yi Türkiye partisine dönüştürecek bir çaba harcadı.  (12 Ağustos 2014)

CHP milletvekili Melda Onur: "Demirtaş'ın kendi partisini ve davasını aşan kabul görürlüğüyle solda yeni bir lider olarak var oluşunu çok önemsiyorum." (12 Temmuz 2014)

Kadir İnanır: Selahattin Demirtaş'a bütün Türkiye halkı sahip çıkmak zorunda. Öyle siyasetçi yetişmiyor, gerçekten yetişmiyor. (3 Kasım 2014)

Herkes o günlerde HDP ve Demirtaş'ı bu şekilde övüyordu, 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında da aynı manzaralara şahit olduk.

Oysa HDP ve onun Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ilk günden beri hep PKK'nın uşaklığını yapıyordu.

HDP, Anayasal sınırlar içinde hareket eden bir parti değil, her alanda terör örgütünün kuryeliğini yapıyor. HDP milletvekilleri teröristlerin tabutunu omuzluyor, PKK'lı teröristlere silah taşıyor, yaralı teröristlere yardıma ilk onlar koşuyor.

AKP'nin iktidarda yaptığı en büyük ihanetlerden birisi de Apo'yu, PKK'yı ve onun siyasi taşeronu HDP'yi Kürtlerin temsilcisi yapması olmuştur. HDP, AKP'nin açtığı yoldan ilerlemekte ve AKP ile olan kan bağını siyasi ranta çevirmektedir. Övenlerde bunlara yardımcı olmaktadır.

HDP ve Selahattin Demirtaş'ı kim övüyorsa PKK'ya hizmet etmektedir. Dün de öyleydi, bugünde öyle…

NOT: 7 Haziran 2015 seçim akşamı, sandıklar açılır açılmaz ilk twit mesajı HDP-MHP kıyaslaması olan, İstanbul’da gece-gündüz mücadele veren Ülkücüleri incitecek yorumlar yapan, koştura koştura televizyon ekranlarına MHP’yi eleştirmek için çıkan Sinan Oğan ve avaneleri ben yazımda yorum dahi yazmadım. Sadece Sinan Oğan’a ait 2014 yılındaki HDP ve Demirtaş güzellemesini yazı içinde kullandım. Kaldı ki bu yazı bir Sinan Oğan yazısı değil, HDP’nin kurulma ve büyütülmesine ait yaşadığı süreci anlatan bir yazıdır.

Bu haber tüm haber sayfalarında çıkmıştır. İftira olması için olmayan bir şey yayınlamak ve onu yazmak gerekir.

Sinan Oğan’ın “HDP ve Demirtaş övgüsü” haberleri çıktığında eğer bir yalanlama ve tekzip varsa onu görelim ve ondan sonra bu linkleri kaldıralım.

Türkiye’de PKK’nın partisi HDP’yi ve PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı ilk öven olacaksın, sonra seçim akşamı PKK’nın partisi ile MHP’yi kıyaslayacaksın…

Maske ve rol bir yere kadar… O yeri tarif başlıyor…

***

MHP'DEN DEMİRTAŞ'A ŞAŞIRTAN ÖVGÜ (MİLLİYET)

http://www.milliyet.com.tr/mhp-den-demirtas-a-sasirtan-ovgu/siyaset/detay/1918670/default.htm

MHP'Lİ VEKİLDEN DEMİRTAŞ'A ÖVGÜ (RADİKAL)

http://www.radikal.com.tr/politika/mhpli_vekilden_demirtasa_ovgu-1204391

MHP'Lİ SİNAN OĞAN'DAN ŞAŞIRTICI HDP YORUMU (İNTERNETHABER)

http://www.internethaber.com/mhpli-sinan-ogandan-sasirtici-hdp-yorumu-704519h.htm

SİNAN OĞAN: HDP, TÜRKİYE İÇİN KAZANIMDIR | KURDİSTAN POST.EU

http://www.kurdistan-post.eu/tr/siyaset/mhp-hdp-turkiye-icin-kazanimdir

MHP'Lİ VEKİLDEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A ÖVGÜ (HABER 7)

http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1185905-mhpli-vekilden-selahattin-demirtasa-ovgu

 

20150911020436_16-(1).jpg

Yıldıray Çiçek

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR