Duygu Büyüktürkmen

Duygu Büyüktürkmen

Mehmetçik, Afrin'i özgürleştiriyor…

Zeytin Dalı Harekatı, hem ülkemiz hem de o bölgede yaşayan insanlar için hayati önemdedir. 900 km’yi aşan sınırımızın olduğu bu bölgeden sızan pkk ve değişik isim altındaki terör örgütleri Amanos Dağlarını terör beşiği haline getirdiler.

Askerlerimizin kararlılığı, gözü pekliği, kahramanlığını tüm dünya bilir, diz çökmeyene dize çöktürür, baş eğmeyene baş eğdirir.

Nasıl Kıbrıs’a barış için gittiysek, orada yaşan Türk nüfusun güvenliğini sağladıysak, bu günde Fırat’ın batısında, Afrin’de ve Menbiç’te yuvalanan bölücü terör örgütüne karşı Zeytin Dalı Harekatı başlattık. Bu ismi vermemiz, operasyonun bir zorunluluk olduğunu, oraya toprak kazanmak için gitmediğimizin dünyaya ilanıdır. Türk Ordusu, Suriye’de, kardeş ülkenin toprak bütünlüğünü korumak, ülkemize oradan gelen bölücü terör faaliyetlerini yok etmek ve kökünü kurutmak için amansız bir savaşa girişti.

İşte bu kutsal vazife için 81 ilden Asker Ocağına gelen ana kuzuları, yağmur, soğuk ve en çetin şartlara dayanıp Afrin'i adım adım özgürlüğe kavuşturuyor. Milletin birliği askerimize desteği bu konuda en önemli etkendir. Yemekler yapan, kazaklar, atkı ve bereler ören analarız, bacılarız… Yiğitlerimize kurbanlar kesen bir milletiz diyorum, kimler başa çıkabilir bizimle…

Kendini değil, bizleri düşünen fedakâr yiğitler,  hani hayalleri, aileleri, sevdikleri, yolunu bekleyen kundaktaki ve hatta doğmamış çocuklarını geride bırakıp bizler ve Vatan için Şehadete eren koç yiğitler.

Bunları görmezden gelen, burada bir mücadele verildiğinin farkında olmak istemeyen eğlence ve zevk-ü sefa içinde hiç birşey olmuyormuşçasına yaşamına devam eden vurdumduymaz kendini bilmezlere söylemiyorum… Hala pkk/pyd/ypg bu hain teröre çanak tutup destek verenleri saymaya dilim bile varmıyor. Yıllardır adı değişse de hain yine haindir. Bugün besledikleri, destekledikleri soysuz itlerin dönüp kendini ısırmayacağını sanan güruh, bu hain teröre nasıl destek oluyorlar akıl alacak iş değil.

Lakin kimler bu soysuzlara destek oluyorsa bilmelidir ki; Türk Milleti hainin de, soysuzun da, terörün de ensesindedir.  Zamanı geldiğinde tüm hainlerin  şah damarını kesip atacaktır. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bugüne değin uçmağa varan koç yiğitlerin öcü alınacak, Vatanın bekası için gereken her şey yapılacaktır..

Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bizler gezelim, rahat ve huzur içinde yaşayalım diye kutsal vazifesini yerine getiren askerlerimizin en büyük desteği, anaların duaları ve bizlerin desteğidir. Vatanın, Devletin bekası için en çetin şartlara rağmen çarpışan yiğitleri yalnız değildir.

Şehadete eren Askerlerimiz bir sayıdan ibaret değildir, hepsinin birer hayâli, ailesi ve bekleyeni vardır, unutulmaması gereken de budur. Türk askeri beklenilendir, gözlerdeki umut ışığıdır, çocukların gülen yüzüdür.

“Gene hangi duayı okudun anne? Vurulduğum yerde güneş açtı. Sen ağlayınca Cennetime yağmur yağdı” diyen gül yüzlü kınalı kuzularımız var, kahraman Mehmetçiklere selam olsun…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Duygu Büyüktürkmen Arşivi
SON YAZILAR