FETÖNÜN ORDUDA ÖZEL MAHREM YAPISI -7-
23) Askeri Liseler ve Harp Okulları: Harp okullarından en çok öğrenci 2007-2013 yılı aralığında atılmıştır.
Bu tarih aralığı FETÖ'nün TSK'nın içerisine en fazla öğrenci yerleştirdiği dönem olmuştur.
Harp okullarından 2007 yılına kadar atılan öğrenci sayısından 2007-2013 yılı arası atılan öğrenci sayısı daha fazladır.
6 yıl içinde bütün Cumhuriyet Tarihi boyunca harbiyeden atılan öğrenciden fazla öğrenci atılmasının sebebi sivil liselerden harp okullarına öğrenci alıp Fetullah Gülen Cemaatine kadro açmak arzusudur.
Askeri liselerden öğrenci alan harp okulları 2008 yılından itibaren sivil liselerden de öğrenci almaya başlamıştır.
Bu tarihten sonra askeri liseden harbiyeye geçenlerin oranı düşerken harp okuluna sivil liseden alınan öğrenci sayısı hızla artmıştır.
Sivil liseler Fetullah Gülen'e ait lise, dershane ve yurtlarda yetiştirdiği öğrencileri harp okullarına kitleler halinde sokmaya başlamıştır.
Özellikle Fetullah Gülen grubunun harp okullarında kadrolaşa bilmesi için harp okullarının puanı düşürülmüş, sivil liseden çok kişinin mülakata gelmesi sağlanarak mülakata gelenler arasından da en fazla sayıda bu cemaate mensup kişiler harp okullarına alınarak kadrolaşma tamamlanmıştır.
Örgütün anlayışına göre bu bir fetih hareketidir.
Askeri lise ve harp okullarında 2000 yılından itibaren başka gruptan girenlerin çeşitli nedenlerle tasfiye edilip ilerde tamamen bu yapının kontrolünde bir TSK oluşturulmaya çalışılmaktadır. Askeri harp okullarında üçüncü sınıftan itibaren genellikle öğrenci atılması olmadığı halde paralel yapıdan olmayanlar üçüncü ve hatta dördüncü sınıfta harp okullarında tasfiyeye uğrayıp ayrımcılığa maruz kalmıştır.
Askeri liseler, harp okulları ve harp akademilerinde paralel olmayanların tasfiye edilmesi ile ilgili yoğun şikâyetler gelmiştir.
Bu konuda meclis dilekçe komisyonunda bir araştırma yapılmış ve rapor hazırlanmıştır.
Ancak paralel yapının o tarihlerdeki faaliyetleri devlet kademelerinde pek dikkate alınmadığından ciddiye alınmayan bu şikâyetler gereği gibi araştırılmamıştır.
Askeri okullar ve harp okulları, paralel yapıdan olmayanların atıldığı, bu yapıya boyun eğmeyenleri küçük hareketlerinin abartılıp disiplin soruşturmaları yapıldığı ve ilişiklerinin kesildiği, paralel yapı dışında askeri okullar ve harbiyede başka görüşe mensup mümkün olduğunca kimsenin bırakılmadığı bir dönem yaşanmıştır.
Harp okulu öncesi askeri lise ve sivil okullardan gelen öğrencilerin intibak eğitimi İzmir Urla’daki Menteş Askeri Kampında yapılmaktadır. Örgüt mensubu askeri okullardaki rütbeli personel “şok mangası”adıyla anılan bir grup kurmuşlardır.
Bu mangaya kendilerinden olmayan, tehdit unsuru gördükleri öğrencileri toplamaktadırlar.
Bu kampa katılan öğrenci ve aileleri şok mangası ile ilgili ayrıntılı ifade vermiştir.
Askeri liselerden kampa katılan harp okulu adaylarına sistemli bir şekilde baskı uygulanmıştır. Bu baskı ile okuldan ayrılmaları amaçlanmaktadır.
Harp okulundan ayrılan bu öğrencilerin yerine sistematik bir şekilde örgüt katılan öğrenciler yerleştirilmiştir.
Artan baskılar öğrenciler üzerinde olumsuz bir etki yaratmış, psikolojik olarak etkilenmişlerdir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.