Ahmet Alperen Cengiz

Ahmet Alperen Cengiz

BİLGİ ÇAĞINDA BİLGİ OYUNU: OCAKTABU

Ülkü Ocakları, Başbuğumuz Alparslan Türkeş tarafından, Ülkücü Gençliği ilimde ve irfanda tam donanımlı bireyler olması için kurulan, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin ‘’Lider Ülke Türkiye’’ idealini gerçekleştirecek gençlerin ve Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Beğ’in ‘’Çağımız bilgi çağıdır’’ düsturuyla hareket edenlerin yuvası, evi ve dergâhıdır.

Aile, okul, milli ve manevi eğitime dayalı her bilgiyi Ülkücü gençlere aşılayarak, onların ileride kendi geleceğine ve ülkesine faydalı birer Müslüman Türk genci olması için her türlü fedakârlığı yapan Ülkü Ocakları, günümüzde Küreselleşen Dünya’nın ve Sanayi Çağı’ndan Bilgi Çağı’na geçen düzenin en çağdaş gençlik aşısıdır.

Kurumsal çatısı altında bilgi yarışmaları, gençlik kampları, üniversiteye hazırlık dersleri ve KPSS kursları gibi sayısızca faaliyetlere imza atmakla beraber, milli ve manevi konularda ki duyarlılık ve aksiyonel tutum sergilemesinin yanına bir de günümüzün gençliğine ve sosyal platformlara hitap edecek bilgi-oyun projesi gerçekleştirdi.

Projenin sahibi Kılavuz’un ardından, Yıldırım gibi hareket eden İstanbul Ülkü Ocakları…

Oyunun adı: OCAKTABU

Oyun yaklaşık 205 kelime kartı, kum saati ve 20 parçalı iki farklı yapbozdan oluşmakta. İki takım olacak şekilde başlanıyor, takımlar kelimeleri, kelime kartının altında yazan benzeri sözcükleri telaffuz etmeden anlatmaya çalışıyor. Her bilinen kelime sonrası takımlar kendi yapbozlarına bir parça ekliyor ve yapbozu ilk bitiren takım oyunu kazanıyor.

Anlatılan kelimeler ise genellikle Türk Dünyası, İslam Âlemi, Ülkücü Hareket’in kavramları, abide şahsiyetleri ve idealleri üzerine.

Sakın basitmiş demeyin!

Oyuna başlamadan önce dikkat edilmesi gereken kurallar bölümünü okuduğunuzda birçok eğlendirici yasakla karşılaşacaksınız.

Bitmedi!

Bu proje sadece bir oyundan da ibaret değil. Oyun vasıtasıyla oynayan kişilerin kelime dağarcıklarını geliştirmek, sınırlı sürede kendilerini ifade edebilmek, hitap yeteneğini arttırmak ve zekâyı güçlendirmek gibi bilimsel tespitler taşıyor.

Bununla da yetinmeyip Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in değerlerine ait kavramları da akıllara kazıyacağı ortada…

Ayrıca oyunu edindiğiniz zaman kutuyu açtığınızda, oyun materyalleriyle beraber birde İstanbul Ülkü Ocakları hediyeli Başbuğ Alparslan Türkeş posteriyle karşılaşacaksınız. 

Allah, böyle muazzam ve gurur abidesi projeyi gerçekleştirilmesinde öncü olan Liderimiz Devlet Bahçeli’den, Genel Başkanımız Olcay Kılavuzdan, İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’dan ve tüm emeği geçen herkesten razı olsun.

Daha nice bilgi projelerine inşallah...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Alperen Cengiz Arşivi
SON YAZILAR