AFRİN'E NİÇİN GİRMEYELİM

"Hadi Amerika girmemizi istemiyor. Anladık da CHP neden istemiyor anlamış değiliz. PKK Güneydoğuyu da tuzaklarla donatmıştı ne oldu? Bugün o topraklar ne halde, kurdukları tuzaklar sökülüp başlarına geçirilmedi mi? Yoksa 2200 olan etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10.000'i bulacak ondan mı bu telaş, niye?"

Nerden çıktı bu iş diyebilirsiniz? İttifak yapabilirlermiş CHP+İYİ+SAADET iyi de CHP'nin yancısı olduğu HDP nerede? Bu iş onsuz olmaz, iyi de İYİ Parti ne olacak deseniz? Hayal olacak. Çünkü amaç yüksek oy almak olduğunu göre İYİ Partinin de alacağı oy tahmin edildiğine göre işler karışık. CHP her şeye rağmen HDP'nin durumuna son ana kadar bakacak ve ondan sonra belirleyecekleri yola göre ne yapacağını belirleyecek. Ondan sonra yola nasıl devam edeceği belli olacak.

Afrin'e girmeyi sorun haline getirenler ne yapmak istemektedirler? "Türkiye'nin güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli ama ben Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyorum." Diyen bir CHP genel başkanı Afrin'e girmemizi acaba korktuğundan mı yoksa Amerika istiyor diye mi girmeyelim diyor?

Amerika da Suriye de ateşkes ilan edildiğini ve Türkiye'nin de buna uyması gerektiğini şu şekilde söylüyor "Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı. Karar, 30 gün boyunca Suriye'nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye'ye, BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz." İşte içerdekilerin ve dışarıdakilerin fikir birliği böyle.

Her nedense herkesi saran bu ateş hepimizi yakmaktadır. Cumhurbaşkanının açıklamasıyla böyle bir şey olmayacağı kesin. Onlar ne derse desin Türkiye Afrin'e girecektir. Orda olan bitenler, orda çevrilen filmler Türk'ün istediği şekilde son bulacaktır.

Burada anlaşılmayan dıştan yapılan Afrin'e girmeyin diyen Amerikalıların isteği, Kemal bey tarafından içte Türkiye'yi orada bombalı tuzaklar vardır deyip Afrin'e girmeyelime dönüşüyor. Haklı olabilirler mi söyledikleri ve yaptıklarıyla kimlere destek oldukları bellidir.

Yalnız burada herkes Türkiye'nin verdiği karara saygı göstererek bakmalı ve kararı ne olursa olsun saygıyla kabul etmeli ve Afrin'i düşünüyor numarasını bırakmalıdır. Türkiye bu sorunu yaşatmak isteyenlerden hakkını alacaktır. Afrin'de ve sonrasında yaşanacaklar Amerika'nın şahsiyetsiz durumunu tamamen gün ortasına çıkarmıştır.

Teröristlerin kendilerine çıkış kabul ettikleri beraberlikler hep planlandığı gibi olacak sandılar. CHP'nin bütün oyunları Lider Devlet Bahçeli tarafından bozulmuştur. Bunun için hemen her gün Milliyetçi Harekete karşı hazır kurulmuş vaziyette bir tetik ateşlenmektedir. Kendi yalan ve yanlışları içinde hiç olmazsa şu Milliyetçilere bir vuralım da ortam değişsin diyen bir CHP mensuptur.

CHP ne yaparsa yapsın isterse ikiye ayrılsın Türk Milleti Türklüğünden ve hamiliğinden bir şey kaybetmeyecektir. Sonsuza kadar Türklüğünü kaybetmeyecek ve asla unutmayacaktır.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR