Eski Dostlar O Gün SHP Olan CHP ve Bugün HDP Olan HEP

Ortalık öyle karıştı ki sormayın gitsin, ancak kimin ne yapmak istediğini artık net bir şekilde görelim, bunun ne manaya geldiğini herkes bilsin. Şimdi durup dururken, çok istediğiniz ve yarın gerçekleştireceğiniz HDP ile ittifak yapmak zaten en başından beri isteğinizdir. Bunu en sonun da bir CHP Meclis üyesi olan profesör açık yüreklilikle dile getirdi; halkın ve milletin çıkarınaysa, gerekirse HDP ile de ittifak yapılır dedi. Kılıçaslan, "Eğer gerekiyorsa, halkın ve milletin çıkarınaysa, gerekirse HDP ile de ittifak yapılır. Bizim böyle bir şeyimiz yok şu anda. Terör ile Kürt meselesini ayırıyoruz" dedi. Ve uzun zamandır planladıkları bir şeyin gerçek olmasını istiyorlar. Hatta çok da doğru yapıyorlar. Türkiye yürüyüşünde, teröristler için bir araya geldiklerinde, vallahi ben Apo'yu özledim diyen Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret eden adamların, Türkiye her ne kadar istemese de bu normal şekilde birlikte aynı fikirleri savunan insanların Türkiye'nin özgürlük içinde yaşamasını değil başka devletlerin baskısı altında ölmüş bir fikrin içinde yaşamaya çalışmaktadırlar.

Böyle bir ittifak katılımcı partileri destekleyen fanatik partililer açsından gerçekçi olsa da, Türkiye'yi seven ve kendini Türk sayanlar asla bu birlikteliği kabul etmez. Kamuoyu Araştırmacısı CHP 25, HDP 10 seçime birlikte girerlerse oy toplamı 35 olacağı yerde 15'e düşer. CHP bunu bilmeyecek parti değildir. Bu birliktelik HDP'yi de bitirir. Herkes onun için şuan adımlarını atmaya çekiniyorlar.

Bunlara bağlı olarak sayın Akşener şöyle diyor: Bir siyasi parti lideri için doğru değil ama gerçeği de söylemeliyim; eğer ikinci tura CHP adayı kalırsa şartsız şurtsuz destekleriz. Ama ikinci tura beyefendi (Erdoğan) ile ben kalırsam şansım % 50-% 50 olur."

Bir insan böyle bir şeyi neye dayanarak söylüyor? O zaman bende kanalların özellikle Kanal D her gün İYİ partinin bir haberi var. Milliyetçi Hareketin bile yer almamasına rağmen Meral Akşener ve beraberindekiler hemen her gece televizyonda haberlerinde.

İttifak; Anlaşma, uyuşma, bağlaşma -Oybirliği- manası bu. İsteyen herkes bunu yapabilir. Ancak aslında Y-CHP, İYİ Parti, HDP her şeye rağmen birlikte hareket ediyorlar. O zaman bu birlikteliğinizi netleştirin baylar ve bay gibi hareket eden bayanlar yani size ittifak yasak mı? Y-CHP bu işleri iyi bilir. Zamanında 1991 yılında CHP SHP iken genel başkanı Erdal İnönü iken o zamanki HEP'le bugünkü HDP'nin atası sayılan adamlarla bu günküne benzer ittifak yapmıştı. Bu birlikteliğe o günden sadece Ertuğrul Günay ve Fikret Ünlü karşı çıkmıştır. Sonradan CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal bu olaya hiç ses çıkarmamış ve yol denilirse yoluna devam etmiştir.

O günleri unutanlara hatırlatmak hem de o günleri yeniden yaşatmak istiyorum. O günkü SHP kendince doğru olanı yapmıştı. Şimdi başta Y-CHP'liler olmak üzere hangisi böyle bir ittifaka karşı çıkar? Ya da hangi Y-CHP böyle bir girişime ya da ortaklığa karşı çıkar. Ancak görünen o ki Afrin olayı ortadayken aklı olan, milliyetçi bir CHP böyle bir ortaklığı kuramaz. Tabi bir farkla yani gerçekten Milliyetçi ise.

Ama hiçbir şey belli olmaz. CHP'lilerin eski yaraları depreşmiş olabilir. Lider Devlet Bahçeli'nin dediği gibi; "İttifak ve koalisyonun farkını bilmeyenlere ne anlatsan boştur. İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin."

Daha fazla düşünmeyin Cümbüş ittifakı herkes için iyi olsun, inşallah Türkiye'ye için doğru olanı herkes görür ve gereğini yapar. Yapacaktır Y-CHP'liler de ne yapmak istediklerini Millete iyice anlatırlar, ittifak yapacağımız parti sadece HDP değil bizim eski dostumuzdur der!

İttifak nedir diye sağa sola bakınıp sormayın akanıza bakarak bu yapmacık yalancılığınızdan vazgeçin.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikri ATILBAZ Arşivi
SON YAZILAR